AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti Ana Kademe AK Parti İl-İlçe Teşkilatları, AK Parti Gençlik Kolları, AK Parti Kadın Kolları, AK Parti Özürlüler ve Yaşlılar Koordinasyon Merkezi.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-23-2008, 21:57   #1
Kullanıcı Adı
Feyza
Standart Akparti Teşkilatlarının Görev Tanımları...
SİYASİ VE HUKUKİ İŞLER BAŞKANI
TEMEL FONKSİYONU

Türkiye ve Dünyadaki siyasi ve hukuki gelişmeleri takip edip Teşkilatı bu konuda bilgilendirmek.
GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Genel Başkandan sonra, partiyi siyasi ve hukuki olarak temsil eder. Partinin siyasi kimliğini kamuoyuna anlatır. Parti görüş ve politikalarını oluşturur, politik söylem geliştirir ve yayar. TBMM gündemini takip eder, partinin TBMM ilişkilerini yürütür.Diğer siyasi partilerle diyalog kurar, partinin hükümet ile ilişkilerini yürütür.


TEŞKİLATLANMA BAŞKANI
TEMEL FONKSİYONU

Partinin Türkiye genelindeki tüm teşkilatlarının kurulmasını sağlayarak bu teşkilatların çalışmalarını kontrol etmek.
GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Türkiye genelinde il teşkilatlarından sandık yönetim kurullarına kadar bütün teşkilatın kurulmasını ve modele uygun çalışmasını sağlar.İl ve ilçe kongrelerinin süresi içerisinde ve sağlıklı bir şekilde yapılmasını takip eder.Teşkilatın eğitimi için gerekli araştırma, planlama ve programlamayı yapar. Köy, mahalle ve sandık bölgelerinde oluşturulacak yönetimlerin çalışmalarını kontrol eder.Teşkilatın haftalık ve aylık olarak yapması gereken toplantıların muntazam olarak yapılıp yapılmadığını dikkatle takip eder.

SEÇİM İŞLERİ BAŞKANI
TEMEL FONKSİYONU
Seçim dönemlerinde aktif görev alınmasını sağlamak ve teşkilatlar arasında seçim bilgi alışverişlerini sağlamak.
GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Yönetici kadrolar tarafından seçim hukukunu iyi bilmesini ve seçim mevzuatının teşkilat kademelerine aktarılmasını sağlar.Seçime dönük parti içi eğitim seminerleri düzenler, genel merkezin hazırlamış olduğu dokümanları teşkilat kademelerine ulaştırır. Seçim döneminde parti propagandasının hazırlanmasına katkıda bulunur.Seçim koordinasyon merkezlerinde aktif olarak yer almasını sağlar.Seçim günü ve sonrasında bütün teşkilat kademeleri arasında bilgi akışının sağlıklı bir biçimde gerçekleştirir.


MEDYA ve TANITIM BAŞKANI
TEMEL FONKSİYONU
Parti görüş ve faaliyetlerini medya yoluyla tüm dünyaya duyurmak.
GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Genel Merkez ile bağlı teşkilatlar arasında temel iletişimin sağlanmasına dönük çalışmalar yapar.Teşkilatlar arası iletişim için gerekli yazılı, görsel ve elektronik iletişim araçlarının üretim ve koordinasyonunu sağlar.
Kamuoyunda teşkilatımızla ilgili kanaat oluşturma ve bilgilendirme merkezli çalışmalar gerçekleştirir. Medya ve diğer tanıtım araçları vasıtasıyla teşkilatımız temel prensiplerine uygun araç ve gereçleri kullanır ve koordinasyonu sağlar.Medya-teşkilat ilişkilerini sağlar.Partinin tüzük ve programı çerçevesinde medya ve tanıtım stratejilerini belirler, uygular ve yönlendirir.İl teşkilatlarının bu alanda ihtiyaç duyduğu bilgi, belge ve dokümanı temin eder.


DIŞ İLİŞKİLER BAŞKANI
TEMEL FONKSİYONU
Dış politikadaki gelişmeleri yakından takip ederek teşkilatı bu konuda bilgilendirmek. Parti dış temsilcilikleri oluşturulması.
GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Parti programında belirlenmiş olan dış politika konularını analiz eder, geliştirir ve güncelleştirir.Dış politikanın değişen koşulları ile paralel olarak kendi faaliyet alanı çerçevesinde, parti politikalarının yenilenmesine katkı sağlar.Yabancı ülke misyon şefleri ile ikili ilişkileri geliştirir.Parti adına yurt dışı resmi temaslarda bulunur ve bunlar sonucunda elde edilen raporlar istikametinde Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcılıklarını bilgilendirir.Diğer ülkelerin partileri ile diyaloğa geçer, ikili ilişkiler kurar ve geliştirir. Türkiye’nin dış dünyada tanıtımını sağlayıcı ve olumlu intibaını geliştirici lobi faaliyetlerinde bulunur.Yurtiçi ve yurtdışı basın yoluyla kamuoyunun parti dış politikalarından haberdar edilmesini ve kamuoyu ile karşılıklı bilgi akışını sağlar.


SOSYAL İŞLER BAŞKANI
TEMEL FONKSİYONU
ülke insanın sosyal yaşamını ilgilendiren konularda sosyal politikalar geliştirerek bu konudaki faaliyetleri düzenler.
GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Parti üyeleri arasında sevgi, saygı, dostluk ve dayanışma gibi sosyal özelliklerin yüceltilmesini sağlar. Yardımlaşmayı temin eder.Ülke insanın sosyal yaşamını ilgilendiren sosyal politika, aile, sivil toplum, esnaf sanatkar, sağlık çalışma, sosyal güvenlik, eğitim, kültür, turizm ve çevre gibi alanlarda sosyal politikalar geliştirir. Etkinlikler düzenler.Sosyal politika alanındaki sivil toplum kuruluşları ile diyologlar kurar, birlikte çalışmalar yapar.İnsan hakları konusunda faaliyetlerde bulunur.


YEREL YÖNETİMLER BAŞKANI
TEMEL FONKSİYONU
Yerel yönetimler ile ilişki kurmak ve yerel yönetimlerde daha fazla temsilde bulunulabilmesi için faaliyetlerde bulunmak.
GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Yerel yönetimlere seçilen, il genel meclis üyeleri, Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve Muhtarların özellikle toplum ile ilgili çalışmalarını izler.Yerel yönetimlerde kadınların daha fazla temsil edilmesi için çalışır.Yerel yönetimlerle teşkilatı arasında sağlıklı bir ilişkinin kurulmasına çalışır.Yerel yönetimlerde aileye faydalı olabilecek projeler üretir.Toplumun yerel yönetimlerden istek ve beklentilerini tespit eder, rapor tutarak genel merkez yerel yönetimler birimine bildirir.



EKONOMİK İŞLER BAŞKANI
TEMEL FONKSİYONU
Parti ekonomi politikaları ve yaklaşımlarının belirlenmesine katkıda bulunmak. Ekonomik hayata katılımını artırıcı yönde çalışmalar yapmak.
GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Parti ve hükümet organları, özel ve kamu, sivil toplum ve mesleki kuruluşlar ile veri ve bilgi alışverişinde bulunarak ekonomik yapı ve ilişkiler sisteminin makro ve mikro çerçevede performansını izler, Genel Başkana bilgi sunar ve ilgili birimleri ekonomik gelişmeler konusunda bilgilendirir. Parti programı ve seçim beyannamesi gibi dokümanların hazırlanmasına ve güncelleştirilmesine, Parti’nin ekonomi politikalarının ve yaklaşımlarının belirlenmesine katkıda bulunur.



HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANI
TEMEL FONKSİYONU
Partinin halk ile olan ilişkilerini (kutlama,taziye ) düzenlemek.
GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Kişi, kurum ve kuruluş ve sosyal gruplara yapılacak her türlü ziyaret ve görüşmeyi organize eder.Kişi ve kuruluşların sorunları ile ilgilenir, çözüm için Partinin katkısını sağlar.Siyasi ve sosyal olayları takip eder, desteklenmesi gereken faaliyetlere Partinin aktif katılımını sağlar.Dini, milli gün ve bayramlarda tebrik teatisinde bulunur.Cenaze ve düğün benzeri keder ve sevinç zamanlarında ilgililere ziyarette bulunur.Ülkemizde ve dünyada yıl içinde idrak edilecek özel gün ve haftalarla ilgili yapılacak erkinliklere Partinin katılımını sağlar.



MALİ ve İDARİ İŞLER BAŞKANI
TEMEL FONKSİYONU
Muhasebe sorumlusu kanun, mevzuat ve kuruluş kurallarına uygun olarak yapılan tüm muhasebe işlemlerini yapar.
GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Kuruluş adına kesilen her türlü fatura, sabit kıymet ve gümrük ile ilgili evrakların ön kontro­lünü yapar, muhasebeleştirilmesini sağlar.Muhasebede düzenlenen tüm tahsil, tediye ve mahsup fişlerinin ön kontrolünü yapar.Parti merkez teşkilatının bütün mali işlerini, harcamalarını, gelirlerin tahsilini, muhasebe esaslarına göre gerçekleştirir ve bu işlere nezaret eder.Mali sözleşmelerin usulüne ve mevzuata uygun olarak yapılıp icra edilmesini sağlar.


AR-GE BAŞKANI
TEMEL FONKSİYONU
Tüm dünyada ve ülkedeki gelişmeleri yakından takip ederek Partinin yeni stratejiler ve hedefler geliştirilmesine sağlamak.
GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Ülkede ve dünyada cereyan eden olayları ve muhtemel gelişmeleri değerlendirerek stratejiler geliştirilmesine yardım eder. Bu çerçevede partinin yakın ve orta vadeli hedeflerinin neler olabileceği konusunda görüş belirtir.Parti programında anılan hizmetlerin gerçekleştirilmesi için uygulanabilir, etkin ve verimli araştırma ve geliştirme projeleri yürütür.Üretilen bilgiler ışığında parti söyleminin ortaya çıkmasına yardım eder.Parti teşkilatının eğitim faaliyetlerini yürütür ve koordine eder.Görev alanları ile ilgili konularda,partinin,il,ilçe ve belde teşkilatları ile partinin yan kuruluşları olan kadın ve gençlik kollarının faaliyetlerini koordine eder.Kamu araştırmaları ve anketleri yapar.İmaj geliştirir, think-tank grupları oluşturur.


GENEL SEKRETERLİK
TEMEL FONKSİYONU
MKYK ve MYK toplantılarının konusunu belirleyerek bu konudaki tutanakları tutmak.
GÖREV VE SORUMLULUKLARI
MKYK ve MYK toplantılarının gündemini hazırlar, tutanaklarını düzenler, kararları zapta geçirir, imza edilmesini sağlar ve uygulamalarını takip eder. Gelen- giden her türlü evrak işleri ile yazışmaları düzenler.Üyelerin devam durumlarını takip eder.Görevlilerle ilgili değişiklikleri bildirir.Toplantılar için her türlü kayıt ve malzemeyi hazırlar.Kurul üyelerine davetiye gönderir ve toplantılarda hazır bulunmalarını sağlar.Gelen yazılara 24 saat içinde cevap verir.Yeni atamalarda isimleri üyelere bildirir.Sağlam bir arşiv oluşturur.


Kollara göre (kadın ve gençlik kolları) bazen değişiklik olsada, genel hatları ile parti görev tanımları bunlardır.

 

Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-23-2008, 22:07   #2
Kullanıcı Adı
Neşe
Standart
bu faydalı bilgi için teşekkürler +1
Neşe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-23-2008, 22:16   #3
Kullanıcı Adı
Feyza
Standart
Alıntı:
neşe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu faydalı bilgi için teşekkürler +1
Rica ederim.
Artı için ayrıca teşekkürler.
Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-23-2008, 22:25   #4
Kullanıcı Adı
Neşe
Standart
Alıntı:
Feyza Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Rica ederim.
Artı için ayrıca teşekkürler.
ne demek canım herzamn sen bugün beni unuttun ama neyse......
Neşe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-23-2008, 22:32   #5
Kullanıcı Adı
Feyza
Standart
Alıntı:
neşe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ne demek canım herzamn sen bugün beni unuttun ama neyse......
Hoş gör lütfen... yoğun bir gündü ondan arıyamadım.
Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-25-2008, 23:38   #6
Kullanıcı Adı
Ahmet Karga
Standart
Çoğu kişinin aradığı ama genlde bulamadı bilgiler.Teşekkürler...
Ahmet Karga isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-25-2008, 23:53   #7
Kullanıcı Adı
Feyza
Standart
Alıntı:
Ahmet Karga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çoğu kişinin aradığı ama genlde bulamadı bilgiler.Teşekkürler...
Önemli değil... Kadın kollarında bulunmadığı için Üniversiteler birim başkanının görev tanımlarını akliyemedim. İlçe sekreterisiniz sizde varsa, eklerseniz memnun oluruz...
Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-02-2008, 21:28   #8
Kullanıcı Adı
adinke
Standart
paylaşımın için tşk ederim süpersiniz
adinke isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-11-2008, 22:41   #9
Kullanıcı Adı
Genclik21
Standart
Bu önemli bilgiler için teşekkürler
Genclik21 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2008, 14:13   #10
Kullanıcı Adı
Feyza
Standart
Rica ederim arkadaşlar. Genclik21 aramıza hoş geldiniz.
Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım