![]() |
#1 | |||
![]() ... SON ZAMANLARDA BİR MODADIR GİDİYOR '' Atatürk dindardı, Dine Hizmet etti, Kuran Meali bastırdı vs. '' Bu nasıl bir ironidir? Nasıl bir ikilemdir? İNSANLARA PSİKOLOJİK BASKI YAPMAYINIZ ! Atatürk'ü sevmek imanın şartı değildir ve bu doktrin er veya geç yıkılacaktır. ÜSTAD Necip Fazıl'ında '' GENÇLİĞE HİTABE '' de dediği gibi; Son yarım asır!.. İşgal ordularının bile yapamayacağı bir cinayetle, madde plânında kurtarıldıktan sonra ruh plânında ebedi helake mahkumiyet... ![]() "Ben size manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır. Zaman süratle ilerliyor, milletlerin, cemiyetlerin, fertlerin saadet ve bedbahtlık telâkkileri bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkâr etmek olur." - Kaynak: ATATÜRK, 1933, Milli Eğitim Bakanı Dr.Reşit Galip'e hitaben, İsmet Giritli, Kemalist Devrim ve İdeolojisi "Muhammed'in koyduğu esasların toplu olduğu kitaba Kur'an denir. İslam ananesinde bu ayetlerin Muhammed'e Cebrail adında bir melek vasıtasıyla Allah tarafından vahiy, yani ilham edildiği kabul olunur. Muhammed birdenbire Allah'ın Resulüyüm diyerek ortaya çıkmamıştır. O, Arapların ahlak ve adetlerinin pek fena ve iptidai ve islaha muhtaç olduğunu anlamış, bunları islah için tenha yerlere çekilerek senelerce düşünmüş ve yıllarca tefekkürden sonra kendisinde vahiy ve ilham fikri doğmuştur." - Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Tarih kitabı "Prensiplerimiz, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutulmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz." - Kaynak: ATATÜRK, Cumhuriyet Halk Partisi programı, Söylev ve Demeçleri / Cilt 1 / Syf. 389 "Türk'ler Arap'ların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arap dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve ne de Mısırlıların vesairenin Türk'lerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir şekilde tesir etmedi.. Bilakis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti, milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. Bu pek tabii idi. Çünkü Muhammed'in kurduğu dinin gayesi milliyetlerin fevkinde şamil bir Arap milliyeti siyasetine müncer oluyordu. Bu arap fikri ümmet kelimesi ile ifade olundu. Muhammed'in dinini kabul edenler, kendilerini unutmağa hayatlarını Allah kelimesinin her yerde yükseltilmesine hasr etmeğe mecburdular. Bununla beraber, Allah'a kendi lisanında değil Allah'ın Arap kavmine gönderdiği Arapça kitapla ibadet ve münacatta bulunacaktı. Arapça öğrenmedikçe Allah'a ne dediğini bilmeyecekti. Bu vaziyyet karşısında Türk Milleti bir çok asırlar ne yaptığını ne yapacağını bilmeksizin adeta bir kelimesinin manasını bilmediği halde Kuran'ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndüler." - Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Medeni Bilgiler kitabı "Evet Karabekir, Arapoğlu’nun yavelerini (uydurmalarını) Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler." - Kaynak: ATATÜRK, Kazım Karabekir, Paşaların Kavgası "Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dini yoktur. Türkiye'de bir kimsenin fikirlerini zorla başkalarına kabul ettirmeye kalkışacak kimse yoktur ve buna müsaade edilmez. Hiçkimseye dini fikirlerinden dolayı birşey yapılmaz." - Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Medeni Bilgiler kitabı "Bizi yanlış yola sevk eden habisler, biliniz ki çok kere din perdesine bürünmüşlerdir." - Kaynak: ATATÜRK, 1923, Adana Nutku, Söylev ve Demeçleri "Hırkasıdır diye bir palaspareyi hilafet alameti ve imtiyazı olarak altın sandıklara koydular halife oldular. Gah şarka, cenuba, gah garba veya her tarafa saldıra saldıra Türk Milletini Allah için, peygamber için, topraklarını, menfaatlerini benliğini unutturacak, Allah'a mütevekkil kılacak derin bir gaflet ve yorgunluk beşiğinde uyuttular." - Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Medeni Bilgiler kitabı "Hürriyet insanın düşündüğünü ve dilediğini mutlak olarak yapabilmesidir. Bu tarif Hürriyet kelimesinin en geniş manasıdır. İnsanlar bu manada hürriyete hiçbir zaman sahip olamamışlardır ve olamazlar. Çünkü malumdur ki insan, tabiatın mahlukudur. İptidai insanların, tabiatın herşeyinden, gök gürültüsünden, geceden, taşan bir nehirden ve vahşi hayvanlardan ve hatta birbirlerinden korktuklarını biliyoruz. İlk his ve düşüncesi korku olan insanın her düşünce ve dileğinin mutlak surette yapmaya kalkışmış olması düşünülemez. İptidai insan kümelerinde ata korkusu ve nihayet büyük kabile ve kavimlerde ata korkusu yerine kaim olan Allah korkusu insanların kafalarında ve hareketlerinde hesapsız memnular yaratmıştır. Memnular ve hurafeler üzerine kurulan bir çok adetler ve ananeler, insanları düşünce ve harekette çok bağlamıştır, o kadar ki düşünce ve hareket serbestisi gibi bir hak mefhum malum olmamıştır. Cemaatlerin başına geçebilen adamlar, cemaati Allah namına idare ederdi." - Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Medeni Bilgiler kitabı "Arabistan'ın muhtelif yerlerinde insan heykellerinden ve nebat resim ve suretlerinden ibaret ağaçtan ve taştan putların muhafazasına mahsup yerler vardı. Muhammed'in neş'et etmiş olduğu Mekke'de ki Kabe denilen mabet bu yerlerin en büyüklerinden idi. İbrahim oğlu İsmail ile birlikte Kabe'yi bina etmişlerdi. Cebrail kendilerine o zaman beyaz ve mücella olan Haceriesvedi getirmişti, bu taş sonradan günahkarların ellerini sürmelerinden dolayı kararmıştı. Bunların hepsi, bittabi sonradan uydurulmuş masallardır." - Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Tarih kitabı "Medineniler ile Mekkeliler arasında derin bir düşmanlık ta vardı. Muhammet te Mekke'den kalkıp Medine'ye kaçtı. Buna Hicret denildi." - Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Tarih kitabı "Din dediği şey, bilinmeyen inanç dizgelerine ve gizle karışık emellere kör bağlılıktan başka birşey değildir. Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerin cehaletlerinin yardımıyla, utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiğini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur. Tüm dönemlerde toplumun kutsallaştırdığı boş düşüncelerden tehlikesizce sıyrılmak imkansızdır." - Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Medeni Bilgiler kitabı "Muhammet uzun bir devirdeki tefekkürlerin mahsulü olan ayetleri luzum ve ihtiyaçlara göre takrir ediyordu." - Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Tarih kitabı "Tabiatın herşeyden büyük ve herşey olduğu anlaşıldıkça tabiatın çocuğu olan insan kendinin de büyüklüğünü ve haysiyetini anlamaya başladı." - Kaynak: ATATÜRK, 1931, Lise için yazdığı Medeni Bilgiler kitabı Bizi yanlış yola sevkeden kötü yaradılışlılar, bilirsiniz ki, çoğu zaman din perdesine bürünmüşler, saf ve temiz halkımızı hep dinî kural sözleriyle aldatagelmişlerdir. Tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz... Görürsünüz ki, milleti mahveden, esir eden, harap eden kötülükler hep din perdesi arkasındaki dinsizlik ve kötülükten gelmiştir. Onlar her türlü hareketi dinle karıştırdılar. ( 1923 ) (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri II) Halkın temiz, saf duygularından yararlanarak milletin maneviyatına el uzatan kimseler ve onların izleyicileri ve taraftarları elbette ki birtakım cahillerden ibarettir. Bunlar Türk Milleti için sorun oluşturacak durumların meydana gelmesinde daima etken olmuşlardır. Milletimizin önünde açılan kurtuluş ufuklarında devamlı yol almasına engel olmaya çalışanlar hep bu kurumlar ve bu kurumların mensupları olmuştur. Millete anlatmalıdır ki, bunların millet bünyesinde yaptıkları tahribatı hissetmek lâzımdır. Bunların varlığını hoşgörü ile karşılayanlarla Menemen'de Kubilay'ın başı kesilirken kayıtsızlıkla seyretmeye katılanlar ve hatta alkışlamaya cesaret edenler aynıdır. ( 1931 ) (Cumhuriyet Gazetesi, 9.2.1931)
KEMAL ATATÜRK BU DİNİN LİDERİ, DİNİN İSMİ DE KEMALİZM, AMENTİTÜSÜ DE AŞAĞIDA; ![]() ABDURRAHMAN DİLİPAK: "Kur’an-ı Kerim’den ayetler çıkarılacak yerine Nutuk’tan parçalar konulacaktı" 1946 TDK sözlüğünde din maddesinde “Türkün Dini Kemalizm” yazılıdır.. Osman Nuri Çerman, Kemalizmi dinleştirmek için çok çalıştı. “Dinde Reform Kemalizm” isimli bir dergi de çıkarttı. Kur’an-ı Kerim’den ahkam ayetlerinin çıkartılıp yerine Nutuk’tan parçalar eklenmesini ön görüyordu. Türkün yeni amentüsü basıldı. Yıl 1928. Geliri Tayyare Cemiyeti’ne bağışlanan ve Hakimiyeti Milliye Matbaası’nda basılan amentünün girişinde şu ifadeler yer alıyordu: “Kahramanlık örneği olan ve vatanın istikbâlini yoktan var eden Mustafa Kemâl’e, onun cengâver ordusuna, yüce kanunlarına, mücahid analarına ve Türkiye için ahiret günü olmadığına îmân ederim. İyilikle fenalığın insanlardan geldiğine, büyük milletimin medeni cihanda en büyük mevkii kazanacağına, hamaset destanlarıyla tarihi dolduran kudretli Türk ordusunun birliğine ve Gazi’nin Allah’ın sevgili kulu olduğuna kalbimin bütün hulûsuyla şehadet ederim.” (1928'de basılan ve geliri Tayyare Cemiyeti'ne bağışlanan "Türk'ün Yeni Amentüsü" adlı kitap- Dönemin Kemalist çizgideki meşhur gazetesi Hakimiyeti Milliye tarafından bastırılmıştır -Üstteki metin kitabın ilk sahifesinin Osmanlıcadan Türkçeye çevrisidir). ATATÜRK'ÜN 1928'de yayınlanmasını istediği kitap; ![]() Kitabı merak edenler, satın almak isteyenler; LİNK Tez mağlum, işde anti tezimiz sentezi sizlere bırakıyorum. Atatürk Kuran'ı Tercüme Ettirdi diye dindar oluyorsa bu kitabı Cumhuriyet suvarisi Dr. Abdullah Cevdet'e tercüme ettirmekle ne oluyor? Cuma Günü Meselesi ![]() Kazım Karabekir Anlatıyor; Mustafa Kemal Paşa, benim hayretle baktığımı görünce şöyle dedi; -Dini ve namusu olanlar kazanamazlar, fakir kalmaya mahkumdurlar. Böyle kimselerle memleketi zenginleştirmek mümkün değildir. Onun için önce din ve namus telakkisini kaldırmalıyız. Partiyi, bunu kabul edenlerle kuvvetlendirmeli ve bunları çabuk zengin etmeliyiz. Bu suretle kalkınma çabuk ve kolay olur.'' Kaynak: Kazım Karabekir Anlatıyor ( Yayına Hazırlayan; Uğur Mumcu ) İstanbul Tekin Yayınevi 1990. S83 - 84 Kitabı Satın Almak İsterseniz; ANTOLOJİ - KAZIM KARABEKİR ANLATIYOR KİTABI - Atatürkçüler ille İslam tartışacaksa hadi gelin Mustafa Kemal'in yıllarca gizlenen konuşmala*rını raflardan indirelim. Göze alabiliyorsanız, O'nun Kazım Karabekir'e "herşeyden önce din anlayışını kaldırmalı*yız" dediğini ortaokul din kitaplarına koyalım. Bir ingiliz yazara söylediği "benim dinim yok. Bazen bütün dinler denizin dibine batsın istiyorum" sözlerini Diyanet İşleri Başkanlığı'nın girişine asalım. KAYNAK: http://www.candundar.com.tr/_v3/#Did=802 Evet Karabekir; Arapoğlunun yavelerini (saçmalıklarını) Türkoğullarına öğretmek için Kur’anı Türkçeye tercüme ettireceğim ve böylece de okutacağım. Ta ki budalalık edip aldanmakda devam etmesinler!… KAYNAK; Kazım Karabekir, Paşaların Kavgası: Atatürk-Karabekir, Yayına hazırlayan: İsmet Bozdağ, Emre Yayınları, Aralık 1991, Syf:159 TEMELİ BÖYLE ATILAN ZİHNİYETİN SONUÇLARI; ![]() ![]() BİRDE BİZ YOBAZ OLUYORUZ DEĞİL Mİ? ![]() Dahasını görmek isteyenler Trakya'da arabaların %80'inin arkasındaki K.ATATÜRK imzasını koyanların yaptıklarına, yaşayış tarzlarına, gizli kuytu yerlerde yaptıklarını gözlemlesinler. Çağdaşlık nedir öğrettiler bize, Üstadın dediği gibi; İslam Avrupadan Gelseydi Müslüman mı olacaktınız? VESSELAM.
![]() Konu Seyyah tarafından (04-11-2011 Saat 23:17 ) değiştirilmiştir.. |
||||
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Güzel kaynaklar muhterem Allah razı olsun.
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Allah hepimizden razı olsun kardeşim, dine zarar veren kişi, zihniyet, görüşün karşısındayız. İnsanımızı çok fazla uyuttular, kalıplara soktular lakin bilinçlenen bir nesil var, bu nesilin oluşumu için elimizden geldiği kadar okuyacağız, okutacağız.
Efendimiz ( S.a.v ) ; Zulm Karşısında Susan Dilsiz Şeytan Gibidir! demiş. İnsanımızı dininden uzaklaştırmak da bir zulmdur. Üstadında dediği gibi; Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin dâvacısı bir gençlik... Davamız belli Elhamdülillah. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Atatürk dindar olmadığı aşikar ama ateist mi deist mi ne olduğunu anca Allah bilir.
Yanlız Bir yaradanın olduğuna inanıyor bile olsa bence dunya işlerine karısmasını istemiyen uygulamalarda bulunmuş onu fark ediyoruz. Bence hep sorgulanması gereken nasıl inancı olduğu değilde neler yapmak istediği başardıkları başaramadıkları .. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
İnkilapların amacı neydi? Şuanki ahlaki yapımızın temel taşlarını kimler koydu? vs. uzar gider. Atatürk bizim kıskandığımız bir arkadaşımız, dostumuz değil. Atatürk'ün ülkeye etkileri bizim içim önemlidir, konudada dikkat ederseniz İcraatları ağır basıyor. Vesselam. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Bizim çok şükür böyle bir ezberimiz yok ama kaynakça gibi bir yazı olmuş.Hepsini derlemiş toparlamış eline sağlık.
Ben de ekleyeyim Necip Fazıl Kısakürek'in AYASOFYA konferansını dinlerseniz orada Mustafa Kemal ve inkilapçılara ne dediği hayet açık net duru.Fazla lafa hacet bırakmamış üstad. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Bizim inancımıza göre bir insan dinsiz olduğuna dair 99 belirti gösterse bile, 1 belirti için dinsiz diyemeyiz. Atatürk'ün bugüne kadar açık açık "ben dinsizim" diye bir açıklaması var mı? Yok. Şu yukarıda bize delil diye sunulan belgelerin hiçbirinde böyle bir içerik bulunmamakta. Lakin bu tarz bilgi ve belgeleri hemen her kişi için bulabilirsiniz. Elimizin altında google var. Başbakanımızı bir aratın. Mason bile diyen var. Üstelik bunu kendince haklı belgelere dayandırmış. Din Kültürü kitaplarındaki hatalar öne sürülmüş. Yok efendim peygamberimizin resimleri basılmış, odasında masonluğun simgesi 7 başlı şamdan varmış falan filan... Düşünün yaşıyoruz, görüyoruz, adamlar buna rağmen belge üretiyor. Atatürk gibi bir isim hakkında, dönemin şartları da düşünüldüğünde bu tip konular açılmasını normal karşılamak gerek. Padişah düzeninde ne vardır? Padişah Allah'tan aldığı yetki ile halkını yönetir. O, Allah'ın dünyadaki gölgesidir. Bu nedenle halk padişahın kuludur. Padişah ailesinin kanı ise kutsaldır. Akıtılamaz. Bu ve buna benzer, yukarıdan indiği düşünülen emirlerle, günümüzde bir ülke yönetilebilir mi? Bence yönetilemez. Atatürk'ün de sık sık bunu söylediğini görüyoruz. Peki bu tarz düşüncelerin, dinimizle bir ilgisi var mıdır? Yok. Peki Osmanlı hanedanı münafık mıydı? İnsan birşeyi çarpıtmak isterse, bunu başarır. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Üstadım benim çarpıtma gibi bir niyetim yok, ihtiyacım hiç yok. Konu gayet açıktır, yorum yoktur sadece belgeler vardır. Spekulatif bir hareket yoktur.
Atatürk dindar veya dinsiz diye bir mesajda yoktur. Sadece eylemler vardır. Alıntı:
Asıl mesele bundan ibarettir. Tarih kitaplarında bizlere yanlış öğretilen binlerce şeyden sadece birkaçı bu konuda var. Devrimler ve politikalar tartışmaya açık bir konudur, ve yapılan eylemler ile niyetleri tartışılır. Var olan bilgiler ve kayıtlar göreceli olarak yorumlanabilir buna ne sizin ne benim nede bir başkasının karışma hakkı yoktur. Siz Namık Kemal'i beğenirsiniz, ben Jön Türk derim eleştiririm bu bakış açısıdır, kaynaklar çeşitlidir kişi istediği ölçüde aklındaki soru işaretlerini götürmek için araştırbilir, paylaşabilir. Ben şahsım adına yapılan politikaların sonuçları olan günümüz Türkiye'sini beğenmiyorum ve soruna neşter vurmak istiyorum. Ortada Atatürk'e zıt düşünce beslemek yasak, düşünmek yasak, araştırmak yasak gibi bir kural yok. Lütfen sağduyulu olalım varsa fikriniz buyrun burası düşünceler merkezi ama çarpıtmak, saptırmak vs. gibi eylemlere ithamda bulunmayalım lütfen. Vesselam. Konu Seyyah tarafından (04-12-2011 Saat 01:47 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
"Ben size manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır. Zaman süratle ilerliyor, milletlerin, cemiyetlerin, fertlerin saadet ve bedbahtlık telâkkileri bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkâr etmek olur." Şimdiki müslümanların %80 i gibi yaşasada benim kanaatim o dur ki %80i gibi düşünmüyor.Benim de özellikle vurgulamak istediğim onun inancını sorgulamak yerine onun dinle toplumu şekilendirmek istemeyişi.Ben bunun bile islami yönetimde çelişkili bir fikir olduğu kanısındayım.Şimdi Osmanlının da her uygulamasını tartısırız doğru yanlış olabilir ama yukarıdaki ifadeler bence cok keskin |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() kaynakların güzel ben bunların üstüne yorum yazmaya kalksam forum sallanır..bazı bilgiler bende kalsın...
Konu onurcan tarafından (04-12-2011 Saat 02:14 ) değiştirilmiştir.. Sebep: düzeltme |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|