AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Gençler, AK Partililer Tanışalım ! Aramıza yeni katılan bütün AK Gençlerimizi tanışmak için bu bölüme bekliyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-09-2020, 11:23   #1
Kullanıcı Adı
temhaydogan
Standart Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz'da darbe girişimi sırasında kaldığ
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz'da darbe girişimi sırasında kaldığı Marmaris'teki otelde yerel kanallar ve gazetecilere yaptığı ancak yayınlanamayan açıklamaları ortaya çıktı.

Darbe gecesi Erdoğan’ın CNN Türk’ten önce yaptığı ama yayınlanmayan ilk konuşması. (video) https://youtu.be/7aF8YFGSoQQ

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür’ün bugün kaleme aldığı “O gece Erdoğan’ın ilk konuşmasına ne oldu?” başlıklı yazısı, 15 Temmuz darbe girişiminde karanlıkta kalan önemli bir noktaya parmak basıyor. Övür yazısında, Marmaris’te tatil yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CNN Türk’te Hande Fırat’a konuşmadan yarım saat kadar önce 00.05’te Marmaris’te yerel gazetecilere konuştuğu, ancak bunun ana akım medyada yayınlanmadığını vurguluyor.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması anında yerel*Gündem*gazetesi sahibi Temel Irmak tarafından Facebook’ta canlı yayınlandığını belirten Övür, “Ama ne hikmetse bu yayını ne ajanslar ne de televizyonlar görüyor” diye sorguluyor. Sabah gazetesi yazarı, yazısını şu cümleyle bitiriyor: “Çok açık, medya toptan o ilk konuşmayı görmedi. Arkasında büyük tezgâhlar, korkulardan kaynaklanan beklentiler aramayalım ama bu durumun da peşini bırakmayalım, neden acaba?“

Gündem gazetesi sahibi Temel Irmak’ın Facebook’tan canlı yayınladığı Erdoğan’ın CNN Türk’ten önce yaptığı ilk açıklamanın
videosu. https://youtu.be/7aF8YFGSoQQ

27 Ekim’de Medyascope.tv’de Ruşen Çakır’ın konuğu olan gazeteci Levent Gültekin de konuyu gündeme getirmiş ve bu olaya atıfta bulunarak şunu söylemişti: “Erdoğan’ın etrafında güvendiği kimse yok, başkanlığı bu yüzden çok istiyor.”
(Scope Medya A.Ş. Kaynak alıntı yapılmıştır.)

Erdoğan, TÜRKSAT’ın iletişim hatlarının tahrip edilmesinden dolayı canlı olarak yayınlamayan sadece Periscope üzerinden yapılan açıklamasında vatandaşları sokağa çağırarak darbe girişimine karşı birlik çağrısı yaptı.

15 Temmuz Darbe Girişimi veya 2016 Türkiye askerî darbe teşebbüsü, darbecilerin verdiği isimle Harekat Yıldırım veya Yurtta Sulh Harekâtı, 15-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan bir grup asker tarafından gerçekleştirilen askerî darbe teşebbüsüdür.

Fethullah Gülen, Adil Öksüz, Semih Terzi, Mehmet Dişli, Muharrem Köse, Akın Öztürk
Türk Silahlı Kuvvetlerinin resmî internet sitesi ve TRT'de yayınlanan bildiride ordunun yönetime el koyduğu ifade edilerek ülkede sıkıyönetim ve sokağa çıkma yasağı ilan edildiği açıklandı.

İstanbul'daki Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsübjandarma tarafından kapatıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve yaklaşık 50 kadar milletvekilinin mecliste bulunduğu sırada F-16 savaş uçakları meclis üzerinde uçuş yaparak parlamentoyu dört kez bombaladı. Ankara'nın Beştepe semtinde bulunan
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na bombalama girişiminde bulunulsa da başarılı olunamadı,
Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir otelde
bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı suikast girişiminde bulunuldu.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi darbeyi gerçekleştiren askerler tarafından rehin alındı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu ise ''sık sık yer değiştirerek'' darbecilerden kaçmıştır.

Gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk'te FaceTime aracılığı ile gerçekleştirdiği bağlantıda darbecilere hiçbir şekilde imkân tanınmayacağını ifade ederek halkı darbeye tepki göstermek için meydanlara ve havalimanlarına çıkmaya davet etti. Çağrının ardından, Türkiye'nin birçok ilinde darbe karşıtı protesto gösterileri düzenlendi.

16 Temmuz sabahı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda askerî darbe girişimi bastırıldı ve askerler silahları ile birlikte teslim oldu. Olaylar sonucunda 104'ü darbe yanlısı asker olmak üzere 300'den fazla kişi hayatını kaybetti, 1491 kişi yaralandı, farklı rütbelerden 8036 asker gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın CNN Türk’ten önce yaptığı ilk açıklamanın
videosu. https://youtu.be/7aF8YFGSoQQ


SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 

temhaydogan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım