AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-12-2018, 13:49   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart FETÖ'nün Terör Örgütü Olduğu Tarihin 15 Temmuz 2016 Tarihi Olarak Kabul Edilmesi
Türkiye'de FETÖ'nün (Fethullahçı Terör Örgütü) terör örgütü olarak kabul edildiği tarihin 15 Temmuz 2016 askerî darbesinden öncesi olarak belirlenmiş olması beraberinde bazı insanlara haksızlık yapılmasına neden oluyor. Çünkü FETÖ isimli bu yapı terör örgütü hâline gelmeden öncesinde Gülen Cemaati olarak bilinip tanınıyordu. Ve o sıralar cemaat olan ya da o şekilde bilinen bu yapıya halktan çok sayıda insan o yapıyı dinî bir cemaat olarak gördüğü için dâhil oluyordu.

Her ne kadar 17 Aralık 2013 Dostmodern darbesiyle birlikte Bir Kısım Gülen Cemaati'nin dinî bir cemaat değil de bir istihbarat örgütü olduğu ortaya çıkmışsa da cemaatin tabanını oluşturan kendi hâlindeki insanların, o yapının üst kademesinin gerçekte bir istihbarat örgütü olduğunu o günlerde görememiş olmalarını doğal kabul etmemiz gerekir. Çünkü o yapı içerisinden yapılan hem propaganda hem de dezenformasyon faaliyetleri nedeniyle kendi hâlindeki halktan insanların o zamanki şekliyle 'Gülen Cemaati' olarak bildikleri yapının gerçekte dinî cemaat görüntüsü altında bir istihbarat örgütü olduğunu görememiş, anlayamamış olmalarını mazur görmek doğrusudur.

Gülen Cemaati'nin 17 Aralık 2013 Dostmodern darbesiyle Bir Kısım Gülen Cemaati şekliyle bir istihbarat örgütü olarak kabul edilmesi, FETÖ ile Kemalist subayların iş birliğiyle gerçekleştirmiş oldukları 15 Temmuz 2016 askerî darbesiyle birlikte ise Gülen Cemaati'nin tümü olarak FETÖ örgütüne dönüşmüş olduğunun kabul edilmesi hem âdil hem de doğru olan belirlemedir. Adaletin doğru bir biçimde işleyip masum insanlara zulüm yapılmaması için bu şekilde bir belirlemede bulunularak hukuk sistemimizin buna göre muhakeme faaliyetlerini sürdürmesi elzemdir.

Buradan ByLock konusuna gelmek istiyorum. ByLock kullanmanın örgütlü bir faaliyet olduğu açıktır; fakat o uygulamayı kullanmaktan dolayı hukuken sorumlu tutulmanın tarihinin 16 Temmuz 2016 tarihi olarak belirlenmesi gerekmektedir. Çünkü Gülen Cemaati diye bilinen yapının silahlı bir terör örgütüne dönüştüğünün ortaya çıktığı zaman hiç şüphe yoktur ki 15 Temmuz 2016 askerî darbesinin gerçekleştirildiği 15 Temmuz 2016 akşamı saat: 21-22 civarıdır. Bu yüzden âdil olan uygulama, ByLock kullanımının silahlı terör örgütü üyeliği kapsamında değerlendirilmesi gereken tarihin 16 Temmuz 2016 saat: 00.00 olarak belirlenmesidir. 16 Temmuz 2016 saat: 00.00'dan önce ByLock kullanmış olan kendi hâlindeki insanların o eylemleri nedeniyle sorumlu tutulmamaları doğru ve âdil olan uygulamadır

Buradan hem AK Partili yetkililere hem de Yargıtay'ın bütün üyelerine sesleniyorum: Gülen Cemaati'nin 17 Aralık 2013 tarihi itibariyle Bir Kısım Gülen Cemaati olarak bir istihbarat örgütü olarak değerlendirilmesi ve 15 Temmuz 2016 tarihi itibariyle de FETÖ ismiyle bir terör örgütü olduğuna karar verilmesi ve FETÖ'nün ByLock ya da benzeri bir örgütsel haberleşme ağının kullanımının terör örgütü üyeliği olarak kabul edilmesinin başlangıç tarihinin de 16 Temmuz 2016 saat: 00.00 olarak belirlenmesi gerekiyor. Âdil ve doğru olan uygulama bu şekilde bir uygulamadır.

Lütfen kararlarınızı yukarıda belirttiğim şekilde düzeltin ve adli ve idari muhakemeleri de buna göre yapın. Gülen Cemaati diye bilinen yapının tabanındaki kendi hâlindeki insanlara 16 Temmuz 2016 tarihinden öncesine kadar o yapının bir parçası olmak nedeniyle adli ya da idari herhangi bir yaptırımda bulunmayın. Ayrıca ByLock ya da başka bir örgütsel haberleşme uygulamasını kullanmış olan kendi hâlindeki insanları 16 Temmuz 2016 tarihinden öncesiyle sorumlu tutmayın ve 16 Temmuz 2016 öncesiyle insanların sorumlu tutulduğu şekilde verilmiş olan mahkeme kararlarını bozun ve o yüzden ceza almış ve daha sonrasında vefat etmiş olan insanların mahkûmiyet kararlarını ortadan kaldırın ve o insanların adli siciline işlenmiş olan bu tür suçları onların sicilinden silin.

Yaşanmış ve yaşanmakta olan mağduriyetlerin önlenerek adaletin sağlanması adına bu çağrıyı yapıyorum. Terör örgütü olduğunu bilmedikleri örgütlü bir yapının parçası olmaları yüzünden masum insanları adli ya da idari olarak cezalandırmak adalete sığmaz, zulüm olur. Bu yüzden o yapının üst kademesiyle kendi hâlindeki tabanını mutlaka ayırarak adli ve idari muameleyi buna göre yapmak doğru ve âdil olan uygulamadır.

 


Konu Cihannur tarafından (05-12-2018 Saat 13:55 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-07-2018, 13:25   #2
Kullanıcı Adı
HakanC
Standart
Merhaba,
2014 yılında kanunda "paralel devlet yapılanması", "halkın huzurunu ve ulusal güvenliği tehdit eden yapılanma", "illegal yapılanma" şeklinde tanımlanmıştır bu örgüt.
2.5 yıl sonra yaşanan işgal girişiminde başarılı olamadıktan sonra 15 Temmuz 2016'dan itibaren bunları terörist sayalım dersek fazla iyi niyetten iyi niyet zehirlenmesi yaşamamız muhtemel.
HakanC isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-08-2018, 00:29   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Alıntı:
HakanC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba,
2014 yılında kanunda "paralel devlet yapılanması", "halkın huzurunu ve ulusal güvenliği tehdit eden yapılanma", "illegal yapılanma" şeklinde tanımlanmıştır bu örgüt.
2.5 yıl sonra yaşanan işgal girişiminde başarılı olamadıktan sonra 15 Temmuz 2016'dan itibaren bunları terörist sayalım dersek fazla iyi niyetten iyi niyet zehirlenmesi yaşamamız muhtemel.
Merhaba. Eğer FETÖ'nün yani eski adıyla Gülen Cemaati olan yapının tümü 2014 yılı itibariyle terör örgütü olarak kabul edilirse, eskiden cemaat olarak bilinen o yapının tabanında yer alan ve o yapının terör örgütü olduğunun farkında olmayan masum insanların haksızlıkla terörist suçlamasına maruz kalmasına neden olunur.

Bu yapının terör örgütü olduğunun herkesçe anlaşılıp görülebildiği tarih 15 Temmuz 2016 askerî darbe teşebbüsünün gerçekleştirildiği 15 Temmuz 2016 tarihidir. Bu yapıyı dînî bir cemaat zannedip onun gerçekte gizli emeller taşıyan bir istihbarat örgütü ve terör örgütü olduğunun farkında olmayan tabanındaki bağlılarını 16 Temmuz 2016 tarihi saat: 00:00'dan öncesinde bu yapıyla ilişkilerinden ötürü sorumlu tutmanın doğru olmayacağı ve böyle davranmanın o insanlara zulüm yapmak olacağı kanaatindeyim.

16 Temmuz 2016 tarihi saat: 00.00'dan sonra da hâlâ bu yapının bir parçası olmaya devam ederek FETÖ'ye destek verenler terör örgütünün bir parçası olmakla suçlandırılabilir; fakat bu yapının tabanında yer alıp da bu yapıyı dinî bir cemaat zannederek 16 Temmuz 2016 tarihine kadar ByLock ya da benzeri bir örgütsel haberleşme uygulamasını kullanmış insanların terörist suçlamasıyla suçlandırılmasını kesinlikle doğru bulmuyorum, haksızlık ve zulüm olarak görüyorum.

Konu Cihannur tarafından (06-08-2018 Saat 00:35 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
15 temmuz 2016, 17 aralık 2013, askeri darbe, bir kısım gülen cemaati, bylock, dostmodern darbe, fethullahçı terör örgütü, fetö, gülen cemaati, istihbarat örgütü, terör örgütü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım