AK Gençliğin Buluşma Noktası
T.C. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 11.Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül hakkında haberler, resimler, bilgiler ve diğer paylaşımlarımız bu bölümde.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-12-2013, 21:19   #1
Kullanıcı Adı
zülcenaheyn
Standart “Güçlü Bir Ekonomi ve Demokrasiye Sahip Türkiye, AB İçin de Çok İyi Olacaktır”


“AB ÜYELİK MÜZAKERE SÜRECİNİ MUHAKKAK TAMAMLAMAK İSTİYORUZ”

Türkiye’nin AB’ye katılım müzakerelerindeki hızının yavaş olmasının kamuoyu desteğini nasıl etkilediğini ve hızı arttırmak için neler yapmayı planladıklarını soran İsveçli bir basın mensubuna cevaben Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin AB ile ilişkilerinin ülkemiz açısından stratejik olduğuna işaret ederek, “Bu müzakere sürecini biz muhakkak tamamlamak istiyoruz. Ama maalesef Türkiye’ye karşı bazı üyelerin çıkardığı engellemelerden dolayı müzakere sürecinde bir yavaşlama var” dedi. Bunun Türk halkını oldukça rahatsız ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Bizi de şüphesiz ki çok rahatsız etmiştir. Ama bundan dolayı biz bu süreçten vazgeçecek değiliz. Gayet kararlıyız” dedi.

“STANDARTLARI YÜKSEK BİR TÜRKİYE, AB ÜLKELERİNİN DE ÇIKARINADIR”

Türkiye’nin müzakere sürecini tamamlamasının Türkiye’nin AB müktesebatını üstlenmesi demek olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül şöyle konuştu: “Türkiye, iş yapacak. Türkiye standartlarını her alanda yükseltecek. Böyle bir Türkiye aslında bütün Avrupa Birliği ülkelerinin de çıkarınadır. Güçlü bir ekonomisi ve demokrasisi olan bir Türkiye, inanıyorum ki birlik için de çok iyi olması gerekir. Düşünün ki, Türk ekonomisi de bugün kriz içinde olmuş olsaydı, demin bahsettiğimiz bu büyük ekonomik iş birliğinden bahsedebilir miydik? Edemezdik. O açıdan müzakere sürecini biz bitirmekte çok kararlıyız.”
Müzakere sürecinin bitmesinin otomatik üyelik anlamına da gelmediğine de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, “Bunu da biliyoruz. Sonunda bazı ülkelerin referanduma gitme kararları var. Türk halkının da o zaman fikri ne olur bilmiyoruz. Bunlar sonraki konular. Şimdi bizim konumuz müzakere sürecini başarıyla tamamlamak ve bitirmektir” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE AB ÜLKELERİNDEN BEKLENTİLER

Çözüm sürecinde Avrupa Birliği ülkelerinden beklentilerinin sorulması üzerine de Cumhurbaşkanı Gül şunları söyledi: “Bu konuda her zaman şunu söylüyoruz, Avrupa’nın demokrasi, insan hakları, ifade hürriyeti ve standartları çok yüksek. Maalesef zaman zaman teröristler bunu istismar ediyorlar. Teröre bulaşanlar, teröre, şiddete karışanlar bu organizasyonların içerisinde olanlar, onlara mali destekle görevli olanlar, Avrupa demokrasilerinin bu üstünlüğünü yeri geldiğinde zaaf gibi çok istismar ediyorlar. Bunun maalesef çok acı örnekleri söz konusu oluyor. Bu konuda istihbarat birimlerimiz, güvenlik birimlerimiz çok yakın temas içerisinde oluyor ve gerektiğinde gerekli dosyaları, gerekli bilgileri paylaşıyorlar.”


http://www.tccb.gov.tr/haberler/170/...olacaktir.html

 

zülcenaheyn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım