AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kur'an-i Kerim Kur'an-ı Kerim, sureler, Ayetler ve faziletleri.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-24-2011, 01:07   #1
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart Hangi Kur'an ?
Evet, sen Kur'an diyorsun, ama hangi Kur'an? Cehaletin elinde teberrük edilip kutsanan bir nesne olan Kur'an mı? Cinayetin mızraklarının ucundaki Kur'an mı? Yoksa çeyrek yüzyıldan daha az bir sürede, çölün dağınık ve düşman kabilelerini birleştirerek, dünyanın egemen güçlerini -Bizans, Sasani- çökerten, insanlığın kaderini ele geçiren, devrimci yapısıyla insanlık tarihinde yepyeni bir medeniyet ve kültür meydana getiren bir kitap olarak mı Kur'an?

Daha çok hayata, bilgiye, izzet, kemal ve cihada yönelik! Yaklaşık yetmiş suresinin adını insanı ilgilendiren konulardan alan bu kitap; yaklaşık otuz süresinin adını maddi fenomenlerden alırken, yalnızca iki süresinin adını ibadetlerden alan bir kitap!.

Bu kitap, "dostunun cehaleti" ve "düşmanının hilesiyle" yapraklan açıldığı günden beri, yaprakları masraflı olmaya başladı. "Metni" terk edilip "cildi" revaç bulduğundan beri adı "okumak" anlamına gelen bu kitap, okunmaz oldu. Kutsama, teberrük ve mal kazanma işleri gördü. Toplumsal, ruhsal ve düşünsel mesele ve dertlerin cevabı bu kitapta aranmadığından beri, onda soğuk algınlığı, romatizma türünden bedensel hastalıkların şifası aranır oldu. Uyanıkken terkedip, yatarken başlarının üstüne asarak uyuduklarından beri, görüyorsun ki ölülerin hizmetine sunulmakta, ölüp gitmişlerin ruhlarına ithaf edilmekte ve sesi yalnızca mezarlıklardan duyulmaktadır.

(Ali Şeriati-Anne Baba, Biz Suçluyuz)

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-24-2011, 01:51   #2
Kullanıcı Adı
Mavera
Standart
haci o degilde su ali seriati noktasindaki tartismalar cok ilgimi cekiyor.. sahsen bu siralar seriatinin eserlerini arastirmaya meyil ettim..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-24-2011, 01:53   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
araştır hacı
foruma belgeselini açmıştım istersen bi izle
  Alıntı ile Cevapla
Alt 09-24-2011, 01:56   #4
Kullanıcı Adı
Mavera
Standart
izleyecegim tabiki.. cünkü bazi insanlar onun sapkin oldugunu idda ediyor hatta kaynaklarini sakincali gösteriyor..
acik konusayim o bazilari birilerini kötülüyorsa arastirmaya deger birseyler vardir diyorum..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-24-2011, 14:50   #5
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
şu güzelim konuda cehalet sergilemeyin...
açılmıştı ali şeriatiye sapkın diyen bir konu...
orada gereken bütün cevaplar var...
lütfen silin şu yorumu konumu kirletmesinler...


Alıntı:

al bu janus muhabbetine okkalımı okkalı bir cevap...
herhalde iftiracıları epey utanmıştır...

Bakınız Bay Eygi ne diyor: “Bundan yirmi beş sene kadar önce Şeriatî’nin meşhur ve hacimli kitabı İslam Şinasî’nin Türkçe tercümesini okurken, bir sayfasında gözlerim fal taşı gibi açılmıştı. Yazar aynen şöyle diyordu: “Allah gerçek bir Janus’tur...” Janus’un mânası nedir? Ansiklopedilere bakınca, bunun iki çehreli bir Roma putunun adı olduğunu öğreniyordunuz. Bir Müslüman Yüce Allah’ı nasıl olur da bir puta benzetebilirdi? Üstelik de “gerçek Janus” diyor. Yani tevili mevili yok”
Bayımız, Şeriati’yi anlamadığı, biraz dahi olsun Dinler tarihi ve mitoloji’deki sembolik dili de bilmediği için Şeriati’nin iki ciltlik kitabından cımbızla bir cümle çekip onu küçük düşürebileceğini sanıyor. Aslında Eygi’nin bu gayri ciddi ve saygısız tutumu Şeriati’den çok kendi okuyucusuna…
Eygi okuyucusunu koyun yerine koyup aptal muamelesi yapıyor…
Oysa aklı başında herkes bir yazarın tek bir cümle ile itikadı bozuk, zındık,dinsiz vb. şeylerle itham edilemeyeceğini bilir. Aklı başında herkes aha da buldum işte! Naraları atmak yerine ne demek istedi? Diyerek sakince araştırmaya devam eder…
Şeriati Dinler tarihi ve mitoloji üzerine çalışan öğrencilerine yine Dinler Tarihinin dili ve sembolleriyle ve teşbihlerle İslam’daki Allah tasavvurunu anlatmaktadır. Konuşmasının başında Yahudiliğin Tanrı tasavvurunun merhametten yoksun ve sadece “adalet”i içeren bir tasavvur olduğunu Hristiyanlığın Tanrı tasavvurunun ise adalet içermeyen ve sadece “merhamet” içerikli bir tasavvur olduğunu uzun uzun uzadıya anlattıktan sonra İslam’ın Tanrı tasavvurunun hem Merhamet/Rahmet hem de Adaleti içeren iki yönlü dengeli bir tasavvur olduğunu ifade eder. Roma mitolojisinde “Janus” olarak İki Başlı/İki yönlü olarak sembolize edilen Dengeli merhametli ve adaletli Tanrı tasavvuru ile İslam’ın merhametli ve adaletli Tanrı tasavvurunun ise Dinler tarihi açısından benzerlik teşkil ettiğini bir Dinler tarihçisi olarak tespit eder. Eygi’nin seviyesi bu Dinler tarihi analizini algılayabilir mi bilmiyoruz ama durum bundan ibarettir. Yoksa Hacc’ı, Dine Karşı Din’i yazan birinin aksini söylemesi muhaldir…

Alıntı:
Ali Şeriati, Ebuzer isimli kitabının
adamın hakkında ufacık birşey bilseydiniz ebuzer kitabını kendisinin yazmadığını,babasının tavsiyesi üzerine arabistanlı bir yazarın kitabının farsça tercümesini yaptığını bilirdiniz...

  Alıntı ile Cevapla
Alt 09-24-2011, 14:55   #6
Kullanıcı Adı
Ebuzer
Standart
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
(Ali Şeriati-Anne Baba, Biz Suçluyuz)
Tavsiye ederim bu kitabı..
Ebuzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-24-2011, 14:58   #7
Kullanıcı Adı
Ebuzer
Standart
Ali Şeriati'yi önce bi anlayın,sonra konuşun..
Ebuzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-24-2011, 16:50   #8
Kullanıcı Adı
Hüdavendigâr
Standart
http://www.akpartiforum.com/musluman....html?t=150649

Alıntı:
Azap Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ali Şeriati'yi önce bi anlayın,sonra konuşun..

Konu Hüdavendigâr tarafından (09-24-2011 Saat 16:53 ) değiştirilmiştir..
Hüdavendigâr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-24-2011, 18:35   #9
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Kimseyi kötülemek gibi bir derdim yok. Ali Şeriati'yi de tanımam etmem. Mavera, Ali Şeriati hakkında araştırma yapacağını söyledi de, ona yardımcı olmak için Ali Şeriati hakkında internetten bulduğum bazı bilgileri buraya yazmıştım. Ebuzer kitabı internette Ali Şeriati adıyla satılıyor. Zaten mesajımda da, "Ali Şeriati, Ebuzer isimli kitabının 171. sayfasında şunları söylemekteymiş." demiş ve ona göre yorum yapmıştım. Yani şarta bağlı olarak ve o alıntının doğru olması durumuna göre yorumumu yapmıştım.

Konu Cihannur tarafından (09-24-2011 Saat 18:58 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım