AK Gençliğin Buluşma Noktası

Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-11-2014, 06:10   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart MHP GenelBaşkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin Bile Savunamadığı Dersim Katliamı'nı Savundu
Bahçeli şimdi de Dersim katliamını savundu



MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Hacıbektaş Aşure Günü'nde "Dersim Kerbela'ydı" ifadelerine tuhaf ifadeler kullanarak tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yazılı olarak yaptığı açıklamada Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Nevşehir’deki konuşmasında Dersim ve Kerbela kıyaslamasına ilişkin ilginç bir değerlendirmede bulunarak, “Davutoğlu İslam’a ve kutsal değerlerine iftira atmış, Türk milletinin tertemiz sicilini lekelemeye kalkışmıştır. Başbakan Davutoğlu maksadını ve haddini aşan sözlerinden dolayı derhal özür dilemeli, pişmanlığını göstermelidir. Unutulmasın ki, Dersim İsyanı bir Kerbela vakası değil, bir ‘kin belası’, bir ‘kan deryası’ olup hedefinde Türkiye’nin huzuru, büyük milletimizin beka ve birliği vardır. Dersimdeki isyan elebaşları terörist olup, bu Yezid takipçilerinin Kerbela’da kanı dökülen mazlumlarla uzaktan yakından ilgisi olamayacaktır. Bilinmelidir ki, Başbakan’ın Kerbela’daki masumları Dersim’deki alçaklarla yanyana getirerek mukayese etmesi densiz ve bedbaht bir açıklama olarak anılacaktır” dedi.

'DERSİM'DEKİ HIYANET'

Nevşehir’de yaptığı açıklamalardan dolayı Davutoğlu’nu eleştiren Bahçeli, “Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün Nevşehir ilimizde düzenlenen, ’4.Uluslararası Hacı Bektaş Aşure Günü’ etkinliklerine katılmış ve çok talihsiz bir konuşma yapmıştır. Başbakan, sözde Dersim katliamını Kerbela şiddetiyle bir görmüş ve modern bir Kerbela vakası olarak tanımlamıştır. Dersim’deki hıyaneti, devlet ve millet aleyhine kurulan tuzakları, sahnelenen emperyalist oyunları Kerbela’ya benzetmek eğer cehalet değilse tam anlamıyla şuursuzluk örneğidir." dedi.

"1930′lu yıllarda Dersim’de patlak veren isyan ve ihanet kalkışmasını Kerbela gibi İslam tarihinin en hassas ve en acıklı hadisesiyle ilişkilendirmek bir defa Ehl-i Beyt’in aziz hatırasına ağır bir hakarettir." diyen Bahçeli, "Davutoğlu Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti’ni Yezidle bir ve aynı görmüş; canileri, teröristleri, o devrin PKK’lılarını Efendimizin kutlu torunu Hz. Hüseyin ile eşdeğer tutmuştur" açıklamasında bulundu.

'DERSİM REZİLLİĞİN TEZAHÜRÜDÜR'

Başbakan Davutoğlu’nun Dersim ve Kerbela kıyaslaması ile sadece Alevi İslam inancına mensup olanları değil, bütün Müslümanları incittiğini savunan Bahçeli, “Başbakan’a hatırlatmak isterim ki; Hz.Hüseyin haksızlık karşısında susmayan bir vicdan, zulüm karşısında eğilmeyen bir ahlak ve cesaret abidesidir. İnandığı yoldan dönmeyen fazilet kalesi; tehdit ve tehlikeler karşısında yılmayan inanç anıtıdır. Aynı zamanda onursuzca hüküm sürenlere karşı dik duran ve taviz vermeyen ulvi bir iradedir. Böylesi mübarek bir büyüğümüzün, tazimle andığımız bu iman doruğumuzun şeref ve şehadetle özdeşleşmiş nurlu ismini devlet ve millet düşmanlarıyla eşitlemek manevi bir felaket, bağışlanması zor olacak bir günahkârlıktır. Başbakan sadece Alevi İslam inancına mensup kardeşlerimizi değil, tüm inananları, tüm Müslümanları incitmiş, sarsmış ve manen eziyet etmiştir. Kerbela, haksızlığın reddedilmesi, adaletsizliğin yok sayılması, Hüseyni ahlakın ayağa kalkışı ve başkaldırısıyken Dersim; rezilliğin, parçalanmanın ve şeytani hesapların kirli tezahürüdür.

Kerbela, vahşete karşı kıyam, fitneye karşı cephe, bölünmeye karşı panzehir iken Dersim; kardeşliğe karşı pusu, birliğe karşı nifak, kucaklaşmaya ve barışmaya karşı kurşundur. Gücünü yalnızca koltuğundan alan, insaf ve vicdan fukarası çürük zihniyetlere tarihin en gür itirazı Hz. Hüseyin nefesiyle Kerbela’dan yapılmıştır” ifadelerini kullandı.


Kaynak

Yeni Akit 09.11.2014

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-11-2014, 06:11   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-11-2014, 06:21   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-11-2014, 06:28   #4
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Küfre rıza küfür, zulme rıza zulümdür. Dersim Katliamı'nı destekleyerek o vahşi katliama, o büyük zulme ortak oldunuz ve partiniz MHP'yi de o katliamın ve zulmün ortağı yaptınız Devlet Bahçeli. Yazıklar olsun size!
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-13-2014, 04:04   #7
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Ne zavallı hâllere düştünüz Devlet Bahçeli! Siz MHP Genel Başkanı olarak MHP adına CHP'nin Dersim Katliamını savunurken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP'nin Dersim Katliamı'nı kabul ve itiraf ederek CHP adına Dersimlilerden bin kere özür diledi. Siz kendi yapmadığınız katliamı savunup destekleyerek 'küfre rıza küfürdür, zulme rıza zulümdür fehvasınca' MHP olarak Dersim Katliamı'nın ortağı ve destekçisi olurken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP'nin parti olarak yaptığı katliamı kabul ve itiraf ederek o katliamdan dolayı pişmanlığını ve üzüntüsünü dile getirdi. Dersim Katliamı'nı destekleyerek MHP'yi o zulmün ortağı yaparak içine düşmüş olduğunuz bu zavallı durum, Türk Siyasi Tarihi'nde ender rastlanan ölçüde zavallılık misallerinden biri olmuştur. Siyasetteki finaliniz çok kötü oldu Devlet bey! Kendi adınız ve lideri olduğunuz MHP adına çok kötü bir son... MHP tarihe, yapmadığı ve sorumlusu olmadığı bir katliamın savunucusu ve destekçisi olarak geçti. Siyasi hayatınızın sonlarına yaklaşırken MHP'nin alnına büyük bir lekeyi mıhladınız. Kendinize de MHP'ye de yazık ettiniz Devlet Bahçeli; hem de çok yazık!
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
chp zhiniyeti, cumhuriyet halk partisi, dersim katliamı, dersim katliamı'nı, devlet bahçeli, katliamları, katliamı, laikçi ideoloji, mhp genel başkanı, milliyetçihareketpartisi, savundu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım