04-23-2011, 03:12 | #1 | |||
Milliyetçilik ve Mezhepçilik Fikirlerinin Ortaya Atılmasındaki Amaç | A.Dilipak
Arkadaşlar abdurrahman dilipakın 1991 fransa mulhousede vermiş olduğu konferanstan bir bölüm... Türkiyede milliyetçilik kavramını oluşturanlarla arap milliyetçiliği kavramını oluşturanların aynı kişiler olduğunu... Mezhepçilik fitnesinin ortaya atılmasının amacını... bu videoda bulabilirsiniz... bu konferansa dair bulduğunuz tüm videoları izlemenizi öneririm muhteşem bilgiler veriyor dilipak ağabey... Hele mezhepçilik konusunda o dönemde söyledikleri beni çok etkiliyor... şu döneme bakıyorum söyledikleri gerçekten ortaya çıkmış... herşey aynı söylediği gibi oluyor...
|
||||
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
04-23-2011, 03:15 | #2 |
Başka link yok mu la ?
|
|
04-23-2011, 03:20 | #3 |
ama çok bilinen bişey değil facebookta falan yok galiba...
yarın ben upload ederim |
|
04-23-2011, 03:29 | #4 |
Eline sağlık kardeşim... Anlam değeri günümüzde de yüksek bilgiler...
|
|
04-23-2011, 03:31 | #5 |
Allah razı olsun abi...
Günümüzde oluşan mezhepçilik finesini o günlerde görmüş sayın dilipak... |
|
04-23-2011, 03:42 | #6 |
Allah senden de razı olsun kardeşim lakin acizane olarak 'mezhepçilik fitnesi' yerine 'milliyetçilik fitnesi' daha uygun düşer... Mezhepçilik ise siyasal anlamda üst perdeden stratejik olarak yönetilmiştir... Bu ayrım önemlidir...
|
|
04-23-2011, 13:07 | #7 | |
Alıntı:
Ayrica, milleyetcilik hakkinda söyledikleri ile alakali daha teferruatli bilgi edinmek isteyenlere, Remzi Cavus beyin " HAIN KIM; Bir isyanin perde arkasi " adli kitabini okumalarini siddetle tavsiye ederim. Cok önemli buldugum yerlerini alintilayip buraya eklemeyi düsünmüstüm fakat, hic mübalagasiz söylüyorum, bütün kitapta önemsiz tek bir satir bile bulamadigimdan ve tüm kitabida ekleyemeyecegimden sizlerin muhakkak okumasini tavsiye ederim. Osmanlida milliyetci akimin dogusuna ve bazi bilinmeyen gerceklere dair yazilmis , hacmi kücük (122 sayfa) bence degeri cok büyük bu kitabi okuyun... |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|