![]() |
#1 |
![]() Bir dönem Ülkü Ocakları’na da giden bölücü başı Öcalan asker olmak için 2 kez sınava girmiş..
![]() Bugün Gazetesi yazarı Erhan Çelik, bebek katili binler insanın ölümünden sorumlu terörist başı Abdullah Öcalan’la ilgili kamuoyunda pek bilinmeyen bazı gerçekleri yazdı.. Çelik, şöyle anlatıyor: İLK VE ORTAOKUL “Öcalan’ın baba evinde Kürtçe konuşulduğu için ancak ilkokul sıralarında Türkçe öğrenebilir. Buna rağmen başarılı bir öğrencidir. Köylerinde ortaokul olmadığından eğitimine Nizip’te devam eder. Sınıfın tek yatılı öğrencisidir.. SINAVI KAZANAMAYINCA NE DEDİ? 27 Mayıs darbesi ona güçlü olmanın yolunu gösterir. Asker olmaya karar verir. 1966 yılında askeri okullar sınavına girer. Yazılı sınavı geçer ancak sözlüde başarılı olamaz. Yeniden köyüne döndüğünde çevresine Kürt olduğu için orduya alınmadığını söyler. Sınavdaki başarısızlığının kılıfı bu olur.. Öcalan aynı yıl Tapu Kadastro Meslek Lisesi’ni kazanarak Ankara’ya gider. Ancak askerlik hayali bitmemiştir. Liseyi bitirdiği yıl yeniden askeri okullar sınavına girmeye karar verir.. ÜLKÜ OCAKLARINA GİDİYORMUŞ “Onu bu konuda daha da cesaretlendiren kişi Kara Harp Okulu’ndan Felsefe öğretmeni olarak Öcalan’ın okuduğu liseye gelen Faruk Çağlayan isimli asker olur. Hatta Öcalan’ı, o günlerde sıklıkla gittiği Tandoğan Ülkü Ocakları’yla tanıştıranın da bu binbaşı olduğu söylenir..”
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() "Yazılı sınavı geçer ancak sözlüde başarılı olamaz. Yeniden köyüne döndüğünde çevresine Kürt olduğu için orduya alınmadığını söyler"
Bir kürt olsaydım, yazılı sınavı geçip, sözlüde başarısız kılınsaydım, ben de aynısını derdim.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() [i][b]Ülkü ocağı böyle adamları kabul ediyor demek ki...
|
|
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Konuya gelince kürt olduğundan dolayı değildir kafasız olduğundan dolayı kaybetmiştir.Biliyoruz ki nice kürtler var kafası çalıştığı için ülke yönetiminde bile en etkili yerlere gelmişlerdir.Eğer onun kafası çalışsa idi ülkü ocağınada devam eder ,sınavlarınıda kazanır bebek katili olacağına ülkeye millete faydalı bir insan olurdu.Belki milletvekili bile olurdu. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
![]() Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Hala o itlerin canını çıkartıyorlar. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||
![]() Alıntı:
(+) |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Kulp MHP ilçe başkanı şehit edildi ... Korucuydu ...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Askerliğimi 1999 da Kars ta yaptım 2 er gazinosu sorumluluğumdaydı , alım satım , muhasebe , tugay konmutanına raporlama işlerini yürütüyordum. Bu vesile ile Kars ın esnafıyla temaslarım oldu haliyle , sağlık denetlemesi , fiyat araştırması ..vb. Kasaplardan birinde oturdum çay içiyorum masanın üzerinde Alparslan Türkeş in hayatı ile ilgili bir kitap gördüm , tabii o anda etler hangi kasaptan alınacak belirlemiştim başka kasaba gitmedim.
İlerleyen günlerde gelip gidiyorum çaylarını içiyorum muhabbet ediyoruz , kasabın önüne mavi bir land rover yanaştı , içinden 2 kişi indi mavi kamuflajlar var üzerlerinde , sakallar uzamış , üstbaş perişan , kokuyorlar ... kasapla sarmaş dolaş oldular bana kafa selamı verdiler ... adamların ikisininde silahlarını koydukları kılıfın üzerinde üç hilal vardı. sonradan kasaba sordum kim bunlar diye , "can dostlarım" dedi ... özel harekatmış. Dağdan gelmişler. Biriyle sonradan konuşma fırsatı buldum toprak çıktı çok gururlanmıştım. Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
![]() Alıntı:
ayrıca kızlara yan bakmak konusu ise herkesi üzen bir konu;benim gördüğüm kadarıyla da o konuda bir yozlaşma var.önceden ülkücü kardeslerimle beraber kızlara laf atan zibidilere dersini verirdik ancak son zamanlarda bakıyorumda reis diye hitab ettikleri adamlar baska baska kızlarla geziyorlar.bunların arasında cuma namazlarını aksatanlar dahi var.hapishane cıkanda cok kişi var.gördügüm kadarıyla artık bir ülkü için degilde cevrem olsun hesabıyla ocaga gelen cok kişi var.bu konuda yeni bir yapılan ma içine giren türk ocaklarının calışmaları dikkatimi cekiyor. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|