AK Gençliğin Buluşma Noktası
Bugün ve Sabah "Bugün" ve "Sabah" Gazetesi köşe yazıları.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-10-2015, 04:32   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Şeref Oğuz - Fabrika Ayarları
Şeref Oğuz



Fabrika ayarları

Son 2 krizden 8'ini bilen ekonomistlerden değilim. Ülke batıyor diye yaygara yapanlara da sinir olurum. Ancak sürekli alkışla olmadığını bilir, işler kötüye gidiyorsa, herkesten önce haber veririm. Zira kötü haber tez yayılmalı, iyi haber bekleyebilir.

İyi haber
seçim sürecinde daraltılan ufkumuzun yeniden açıldığı, sandıktan 2023 vizyonu çıktığıdır. Kötü haber ise pek çok kesimin henüz bunu idrak edememesi, eski ezberlere takılıp kalmasıdır.

Türkiye bir tercih yaptı ve Ak Parti'yi tek parti olarak yeniden yönetime getirdi. Bu davranışıyla; hızlı büyüme, artan istihdam, gelen sermaye, hızlanan yatırımlar ve genişleyen piyasalardan yana tercihte bulunmuş oldu. Her tercih bir vazgeçiş ise; duran adamlardan, çözüm üretmeyenlerden, hantal yapılardan vazgeçti.

2011
'de Ak Parti % 49,8, CHP % 25,0, MHP % 13 oy aldığı dönemde Türkiye; % 8,8 büyümüş, 16 milyar $'ı aşan sermaye girişi olmuş, işsizlik, faiz olağanüstü gerilerken, döviz istikrarlı, Lira değerlenmiş, ihracat şaha kalkmıştı.

Bu seçime bakıyoruz; Ak Parti % 49,4, CHP % 25,4 ve MHP % 11,9 oy almış. Ben bu sonucu vatandaşın, ateş çemberindeki Türkiye'nin bir yandan güçlü hükümetle yönetilirken diğer yanda ekonomide 2011'in fabrika ayarlarına dönme isteği olarak yorumluyorum.

CHP'nin aynı kalması, bana göre başarı sayılmalı. Zira ekonomi çalışamadan seçime gidilemeyeceğini anlaması "etkin" olmuş ama "yeterli" olmamış. MHP ise "bizimle yürü Türkiye" sloganına rağmen Bahçeli'nin "duran adam" figürü yüzünden baraj sınırına düştüğüne tanık olduk.

Ak Parti'ye gelince... 2011'in yüksek ekonomi performansı ve ülkenin artan jeopolitik önemine uygun aktif siyaset gücü talep edilmiştir. 25 dönüşüm paketi, 1.300 stratejik eylem plânı, 100 maddelik Yeni Türkiye Sözleşmesi ve ikinci nesil nitelik reformları ile herkese, her kesime dokunan atılımları dünden itibaren yürürlüğe girmiştir.

Kaynak

Sabah 03.11.2015

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım