AK Gençliğin Buluşma Noktası
T.C. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 11.Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül hakkında haberler, resimler, bilgiler ve diğer paylaşımlarımız bu bölümde.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-03-2012, 10:33   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart "Başörtüsünü yasaklayan hükümet demokratik değildir"

Cumhurbaşkanı Gül Türkiye bölge ve dünya gündemini değerlendirdi

İslamofobi küreselleşmiş dünyada önemli bir risk” diyen CumhurbaşkanıGül, Türkiye’nin yanı sıra Almanya ve Fransa’daki başörtüsü yasağını da değerlendirdi: Başörtüsünü yasaklayan hükümet katıdır ve demokratik değildir.


CumhurbaşkanıAbdullah Gül Kanada'nın en yüksek tirajlı gazetesi Toronto Star'a Çankaya Köşkü'nde verdiği röportajda Türkiye bölge ve dünya gündemini değerlendirdi.

Haroon Siddiqui imzalı röportajda "Orta Doğu'nun büyük bir bölümü diktatörlüklere karşı düzenlenen halk ayaklanmalarıyla çalkalanırken, refah içerisindeki ılımlı Müslüman bir demokrasinin lideri" diye tanımlanan Gül'ün açıklamaları özetle şöyle:

* Suriye'nin doğrudan Türkiye'yi hedef alması pek de olası değil. Bunu yapmaya cesaret edemezler. Ancak akılsızlık ağır basabilir.

* (Suriye'deki PKK) Eğer herhangi bir terör örgütü Türkiye sınırında bir güvenli bölge oluşturarak oradaki durumdan faydalanmaya çalışırsa hiç tereddüt etmeyiz. İstenmeyen eylemlerde bulunulursa anında cevap veririz.

* Batı'daki İslamofobi antisemitizm ile aynı şey. Bu bize, yüksek öğrenim seviyesi ve gelire sahip Batı'nın tedavisi zor hastalıklara sahip olduğunu gösteriyor. Doğu'nun cahillik ve fakirlik hastalığını tedavi etmek, Batı'nın antisemitizm ve İslamofobi hastalığını tedavi etmekten daha kolay. İslamofobi bugünün küreselleşmiş dünyasında önemli risk oluşturuyor. Dünya nasıl antisemitizmi önlediyse, İslamofobiyi durduracak önlemlere de ihtiyaç duyuyoruz.

* Başörtüsünü bir sembol olarak görenler yanlış yönlendirilmiş ve yanlış bilgilendirilmiştir. Kadınların ve kızların bunu bir sembol olarak taktıklarını düşünmüyorum. Bir militan grubunun parçası yahut başörtüsünü üniforma olarak kullanan siyasi savaşçılar değiller. Başörtüsü Türkiye'de hiçbir zaman bir direnişin sembolü ve bir mücadele unsuru olmamıştır. Bazı ailelerin kimi fertleri başörtüsü takarken diğerleri takmayabiliyor. Bu kişisel bir tercihtir ve son derece demokratiktir. Asıl, başörtüsünü yasaklayan hükümet katıdır ve demokratik değildir.

Habertürk

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-05-2012, 12:21   #2
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım