AK Gençliğin Buluşma Noktası
Filistin Direnişi (Ak Parti Forum) Filistin hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-19-2014, 20:04   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Gazzeliler Destansı Bir Mücadele Veriyorlar
'Gazzeliler destansı bir mücadele veriyor'



Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'Gazzeliler insanlık onuru anlamında destansı bir mücadele veriyorlar' dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TGRT'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İsrail'in Filistin'e saldırısını değerlendiren Davutoğlu, 'Mazeret gösterilerek tekrar tekrar Gazze vuruluyor. Bu bir insanlık suçudur. Bu bir etnik kıyımdır' dedi.

Ateşkes görüşmelerinin tüm tarafların içerisinde olduğu bir alanda devam ettğini söyleyen Davutoğlu, 'Dün iyi bir noktaya geldik. Katar'la birlikte Mısır'ı da yok saymadan bugün de temaslarımızı sürdüreceğiz. Taraflarla görüşeceğiz. Bu ateşkesin herkesin içinde olduğu bütün oyuncuların içinde olduğu bir ateşkes görüşmesine devam edeceğiz' diye konuştu.

Gazzelilerin her türlü saldırıya mâruz kaldığını söyleyen Davutoğlu, 'Gazzeliler insanlık onuru anlamında destansı bir mücadele veriyorlar. Her türlü saldırı ile imtihan edildiler ama boyun eğmediler' ifadelerini kullandı.


Kaynak

Sabah 19.07.2014

 


Konu Cihannur tarafından (07-24-2014 Saat 02:24 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-20-2014, 02:38   #2
Kullanıcı Adı
Can Mutlu
Standart
İsrail'in kayıpları artıyor

Hamas'ın askeri kanadı el-Kassam Tugayları, İsrail askerlerinin iki pusuya düşürülmesi sonucunda 11 İsrail askerini öldürdüğünü duyurdu.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, İsrail askeri mevzilerine yönelik kurduğu 2 pusuda, 11 İsrail askerinin öldürüldüğü bildirildi.

Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, 12 milisten oluşan birliğin, Gazze Şeridi'ne yakın bölgede bulunan İsrail askeri mevzilerine sızarak pusu kurduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Mücahitlerimiz 4 ayrı bölgede pusuya yattı ve tam 6 saat düşman güçlerini bekledi. Bu süre içerisinde kuvvetlerimiz bölgedeki yerleşim birimlerine saldırabilirdi. Ancak sadece düşman ordusuyla çatışmayı yeğledi" denildi.

İsrail askeri devriye araçlarının bölgeye gelmesiyle pusuda yatan milislerin harekete geçtiğinin ifade edildiği açıklamada, yaşanan çatışmada 6 İsrail askeri etkisiz hale getirilirken, 1 milisin de yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Tugayların, Han Yunus kentinin doğusuna düşen Er-Reyyan bölgesindeki mevzilerine yönelik düzenledikleri ikinci pusuda ise 5 İsrail askerinin öldürüldüğü dile getirildi.

İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye başlattığı saldırıların ardından, Perşembe akşamı da kara saldırısına başlamıştı.

29 İSRAİLLİ YARALANDI

Gazze'den İsrail'e son 24 saatte fırlatılan roketler sonucunda 29 İsraillinin yaralandığı bildirildi.

İsrail Kızıl Davut Yıldızı Kurumu, sosyla paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ilk yardım ekiplerinin, Gazze'den son 24 saatte İsrail'e atılan roketler nedeniyle yaralanan 29 İsrailli sivile müdahale ettiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Kızıl Davut Yıldızı Kurumu açıklamalarına göre, İsrail'in Gazze'ye saldırmaya başladığı 7 Temmuz'dan bu yana yaralanan İsrailli sayısının 394'e ulaştı.
İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye başlattığı saldırıların ardından, Perşembe akşamı da kara saldırısına başlamıştı.Kaynak:Sabah Gazetesi

Özgür Filistin ...!!!
Can Mutlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-20-2014, 03:01   #3
Kullanıcı Adı
Ekinoks
Standart
"Sizden biri bir kötülük gördüğünde, gücü yetiyorsa eliyle düzeltsin. Yetmezse diliyle düzeltsin. Onu da yapamazsa, hiç olmazsa kalbiyle buğz etsin. Fakat bu, imanın en zayıf mertebesidir." (Tirmizi, Fiten, 11)

Kalbimle buğz etmekten utanıyorum dilimle bölümünü seçtim.

Bu gün oğlumu kucağıma aldım yüzüne baktım,filistinde olduğumuzu hayal etmeye başlamıştım acaba benim başıma gelse ne olur? Gerçekten acı verici işler bunlar. Suriyede ve Filistinde hayatını kaybeden insanlar mahşerde elleri yakamızda ''Neredeydiniz'' diye sorduklarında ne diyeceğimi bilemez bir haldeyim.

Uyanınca bir umutla yeni birşey varmı diye bakıyorum, evet yenilik var fakat israilin yeni saldırıları var. Kaypak insanlarız vesselam, israil için neler söylüyoruz yinede onlara para kazandırmaya devam ediyoruz. Türkiye öyle bir destek verdiki sandım savaşa giriyoruz.Sonra facebookta devam ettiğine şahit olduk halbuki facebook yahudi. Alışkanlıklarımız din dahil herşeyin önüne geçmiş,
Ekinoks isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-24-2014, 17:47   #4
Kullanıcı Adı
Can Mutlu
Standart
Kassam Ben Gurion Havalimanı'nı vurdu
İzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nı "M75 füzeleri"yle vurduğunu duyurdu. Kassam Tugayları'nın İsrail'in tek uluslararası havalimanını vurması İsrail'e zor günler yaşatıyor.



İzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nı "M75 füzeleri"yle vurduğunu belirtti.

Kassam geçtiğimiz günlerde de Ben Gurion Havalimanı'na saldırmıştı. Havalimanına düzenlenen saldırılar nedeniyle Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülke, havalimanına uçuşu yasaklamıştı.

İsrail'e havadan darbe

Kassam Tugayları'nın, Ben Gurion havalimanını vurması, İsrail'e havadan darbe yaptı. Türk Hava Yolları'nın yanısıra ABD, Kanada, Norveç, Fransa, Almanya hava yolu şirketlerinin seferlerini askıya alması İsrail'e zor günler yaşatıyor.
Can Mutlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-30-2014, 18:17   #5
Kullanıcı Adı
Can Mutlu
Standart
Tek seferde 15 İsrail askeri öldürüldü!

Hamas'ın askeri kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları, Gazze'de İsrail askerlerinin sığınak olarak kullandığı bir binayı yerle bir ettiklerin belirtti. İsrail askerlerinin sığındığı binada en az 15 İsrail askerinin öldürüldüğü ve çok sayıda yaralı olduğu ifade ediliyor.


Hamas'ın askeri kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları, Gazze'nin güneyindeki Hanyunus bölgesinde İsrail askerlerinin sığınak olarak kullandığı bir binayı yerle bir ettiklerin belirtti. Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, binada 20'den fazla İsrail askerinin bulunduğunu ve en az 15'inin öldürüldüğünü, geri kalanlarının da ağır yaralı oldukları kaydedildi.

Askerlerin sığındığı bina yerle bir edildi


Açıklamada 'Ferrahin' bölgesinde İsrail askerlerinin sığınak olarak kullandığı binanın düzenlenen operasyonla tamamen yıkıldığı ifade edildi. İsrail uçaklarının bombalanan binanın etrafına gelerek ölü ve yaralıları çıkarmak için iniş yaptıkları da açıklamada verilen bilgiler arasında.

Kassam, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik başlattığı kara operasyonun ilk gününden bu yana öldürülen İsrail askeri sayısının 120'den fazla olduğunu belirtirken, İsrail öldürülen asker sayısını 60 olduğunu iddia ediyor.

İsrail 4 saatlik ateşkes ilan etti


İsrail'in, Gazze'deki BM okuluna düzenlediği saldırının ardından, 4 saatlik ateşkes ilan ettiği belirtildi. İsrail, ateşkesin sebebini BM okuluna saldırı olarak ifade etse de, asıl sebebin Kassam Tugayları'nın Hanyunus'ta İsrail askerlerinin sığındığı binayı bombalayarak 15 İsrail askerini öldürmesi olduğu düşünülüyor.
Can Mutlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-01-2014, 23:54   #6
Kullanıcı Adı
Can Mutlu
Standart
Hamas İsrailli subayı kaçırdı


Hamas Siyasi Büro üyesi Musa Ebu Merzuk, sabah saatlerinden açıklanan ateşkesten önce, 1 İsrailli subayı kaçırdıklarını bildirdi.

Hamas Siyasi Büro üyesi Musa Ebu Merzuk, 1 İsrailli subayın esir alındığını, ancak bunun sabah saatlerinde açıklanan ateşkesten önce gerçekleştiğini bildirdi.

Ebu Merzuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrailli 1 subayın esir alınması ve 2 askerin öldürülmesi ateşkesten önce gerçekleşti. Dolayısıyla ateşkesi ihlal etmenin bir gerekçesi bulunmuyor. İsrail ateşkesi tek taraflı bozdu, biz ateşkese bağlıyız sadece maruz kaldığımız saldırılara cevap veriyoruz" dedi.

İsrailli askerin ateşkesten yaklaşık 1 saat önce esir alındığını tekrarlayan Ebu Merzuk, ateşkesin yapılmasında katkı sağlayan bütün taraflarla olayın sahada yaşananlara ilişkin görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

İsrail'in ihlallerine devam etmesi halinde ateşkes öncesine dönüleceğini ifade eden Ebu Merzuk, "Refah'ta ölenlerin sayısı 40'ı aştı, yüzlerce kişi yaralandı. Bütün mahallelere yönelik hedef gözetmeksizin saldırılar düzenleniyor. Bu, ateşkesin İsrail tarafından ihlal edildiğinin açık bir delilidir" diye konuştu.

KAÇIRILAN ASKER BAKANIN KUZENİ İDDİASI

Hamas tarafından kaçırılan İsrailli subayın, Savunma Bakanı Moşe Yaalon'un kuzeni olduğu iddia edildi.

İNGİLİZLERİN İDDİASI


İngiliz yayın kuruluşu Channel 4 News, İngiltere'den göç eden Yahudi bir ailenin mensubu olan 24 yaşındaki Hadar Goldin'in, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon'un kuzeni olduğunu öne sürdü.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, gece yaptıkları ortak yazılı açıklamada, İsrail ile Hamas arasında 3 günlük insani ateşkes sağlanması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. Hamas da sabah 08.00'de başlayan 72 saatlik "insani ateşkesi" kabul etmişti.

İSRAİL ORDUSU: "BİR ASKERİMİZ KAÇIRILDI"


İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada da İsrail askerlerinin saat 09.30'da Hamas'a ait bir tünelin devre dışı bırakılması esnasında saldırıya uğradığı belirtilerek "İlk belirlemelere göre olay sırasında bir İsrail askeri teröristler tarafından kaçırıldı" ifadesi kullanıldı.

Konuya ilişkin araştırmanın devam ettiği kaydedilen açıklamada, kapsamlı arama yapılarak kayıp askerin bulunmasına çalışıldığı vurgulandı.

GAZNE DİRENİYOR. KAHROLSUN İSRAİL
Can Mutlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-03-2014, 21:40   #7
Kullanıcı Adı
Can Mutlu
Standart
Yüce Rabbim Gazze deki kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun İnş

Can Mutlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım