AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Gençlik Münazara AK Parti Gençliğin fikir akımı yaptığı bölüm.


Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-25-2007, 18:51   #11
Kullanıcı Adı
bayonet
Standart 1. Hafta Maçı.. Ehl-i münazara-----CAN YOLDAŞLARI
arkadaslar demişşinizki öneri sunun evet bence yeni bir sistem kurulsa hersey yoluna girecek...evet düşündügümüz yeni sistemi acıklıyorum.bence öss yerine ilkokuldan baslayan ve her ögrencinin hangi alana yönelmesi gereken bir diploma verilse ve herkes ona göre liselere yerlesse ve liseyi bitirince o bitiridgi okulun içerigine göre bir bölüme yerlesmek istese ve o bölüme ve üniversiteye basvurup üniversitenin yaptıgı sınavla girmek istedigi üniversiteye ve bölüme girse bence hersey daha yolunda olur.en azından yapacagın işi ufak yasta secip ona göre egitimini tamamlarsın.ve bence herkes kendi alanında istedigi bölümlere basvurarak girmek istedigi yerlere girebilir.örnegin ilkokulda matematik ve fene meraklı cocuk ve herseyi mükemmel bir sekilde yapıyor.işte ortaokuldan mezun olunca ona göre eline bir diploma veriliyor ve sen fen klisesine gideceksin deniliyor sende gidip liseye basvuruyorsun okuldan aldıgın puanla yerlesiyorsun ve liseyi bitirince elinde yine bir okul puanın oluyor mesela makine mühendisligine basvurmaya yetiyor o puan gidiyorsun üniversiteye ve dınavlara tabii tutuluyorsun.ve istedigin okula istedigin bölüme yerlesiyorsun hemde öss siz.işte böyle bir sistem oturtulunca öss kaldırılmalı.ayrıca 3 saatlik sınav yerine tam 6 yasından itibaren degerlendiriliyorsun ve bence bu yöntem daha adaletli olmak yolunda bayagı yol alır diyorum.

saygılarımla konusmamı kapatırken neden gec yazdıgımızı belirtmek istiyorum sıra yavuz kardesimdeydi ama eniştesi vefaat etmiş o yüğzden gec haberimiz oldu ve gec yazdık kusurumuzu en yakın zamanda talefi edecegiz hakkınız gecti ise affola helal edin hakkınızı tekrardan saygılarımı sunuyorum.....
bayonet isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-26-2007, 02:20   #12
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart 1. Hafta Maçı.. Ehl-i münazara-----CAN YOLDAŞLARI
Merhabalar !!!

Arkadaslar kapanis yazimiza baslamadan once, basta akpartiforum ekibimiz olmak uzere, juri uyelerimiz ve siz degerli uyelerimize tesekkurlerimizi sunariz.

Arkadaslar kapanis yazimizi 2 bolum ile bitirecegiz insallah. Bu yazimizin ilk bolumunde hukumet cephesinden alintilar ile haksiz olduklarini kanitlayacagiz. Son bolumde ise savundugumuz konudaki hakliligimizi genel bir degerlendirme ile kanitlayacagiz. “OSS kaldirilmamali” diyecegiz, dedirtecegiz.


"Her yönüyle sınavlara bağlı eğitim sistemi kamu eğitimini işlevsiz bırakarak, eğitimi dershane, özel ders, özel okul alanına kaydırmıştır."


Arkadaslar boyle bir sey soz konusu degildir. Egitimi dershane sektorune kaydiran olay; sadece ve sadece mufredat ile sinavda sorulan sorularin birbiri ile uyusmamasidir. Ozel derslerin varliginin nedeni ise okulda ogrencinin yeterli egitimi alamamasi, aldigini duzenli calismamasi, siniflarimizin kalabalik olusu gibi etkenlerdir. Ozel okullar alanina kaydirilmasi diye bir seyi beyan etmek, ozel okullarin olusumunu reddetmek ayri bir hatadir. Hukumetimizin de inancli oldugu konu ozel sektorun tesvik edilmesi, rekabetin artmasidir.


"Sınav başarısının dershanelere bağımlı oldukları bir yapıda dershane sistemi dışında kalan öğrencilerin sınav kazanması, daha iyi bir okula, üniversiteye gitmesi neredeyse imkansız hale gelmiştir."


Arkadaslar her sinav doneminde medyadan takip ettiginiz, kendinizin sahit oldugu,yakinlarinizin anlattigi binlerce basari hikayesi vardir. Benim hikayemi de katabiliriz :D :-[. Azim, inanc ve herseyden onemlisi calisildiktan sonra OSS yi kazanamama durumu soz konusu bile degildir. Cunku OSS calisanin kazandigi, kopyanin olmadigi tek sinavdir

"Örneğin bu yıl ilköğretim sekizinci sınıftan 1 milyon 250 bin öğrenci mezun olmasına karşın OKS sınavına sadece 824 bin öğrenci başvurmuştur."

Arkadaslar yazilari firsat buldukca tekrar tekrar okuyoruz. Boylece her seferinde farkli bir hatayi yakalama firsatini buluyoruz. Biz muhalefet kanadi olarak bu cumleden hic bir sey anlamadik. Paragrafin butunu ile, bir sonraki ya da bir onceki cumle ile birlikte denedik ama biz bir anlam veremedik. Eger anladigimiz dogru ise OSS sistemi gibi sayisal bir farktan bahsetmek istediyseniz. Sonucta her ogrenci liseye devam edememektir, calismak zorunda olan, ailesinin baskisina ragmen oraya kadar bile zor gelmis yuzlerce binlerce ogrenci vardir.

“İlköğretimden itibaren üniversiteye kadar yapılan sınavlarda çocuklarımız ve gençlerimiz resmen yarıştırılmakta, birbirleriyle rekabet etmeleri istenmektedir. “


Simdi bu cumleyi 3 parcaya ayirip oyle degerlendirelim. Birinci cumlecik, ilkogretimden universiteye kadar yapilan sinavlar demis kardesim. Hayatta kacamayacagimiz bazi seyler vardir, imzalar ve sinavlar gibi. Allah u Teala da bizi bir imtihan icin bu dunyaya gondermedi mi? Kardesim yanlis soylemissin universiteye kadar degil sonsuza kadar surecek bu imtihanlar. Ikinci cumlede ise “ogrencilerin resmen yaristirildigi” tezini savunmussun, iyi ama bu tezin yanlis oldugunu sanirim bir tek siz soyluyorsunuz. Ogrencilerin yaristirilmasi kadar guzel bir sey varmidir. Her turlu yarismalar desteklenmelidir. Gelelim en can alici noktaya yani ucuncu parcaya “birbiri ile rekabet etmeleri istenmektedir”. Burada yanlis olan konuyu ben anlayamadim, biz anlayamadik eminiz ki bizden cok daha hassas olan jurimiz de kacirmamistir. Hayir efendim, ogrenciler rekabet etmeli, ogrenciler yarismali, ogrenciler uygulamali calismalar ile sosyolojik yonden de topluma kazandirilmalidir. Bu tarz aktivitelerin azligi neticesinde bu noktaya geldik zaten.



"Günlerce önceden televizyonlarda, yok gençler şunu yemeliler bunları yerlerse mideleri bozulur mazallah sınav güme gider gibisinden lafları duyduk"

Arkadaslar sinavin sihhati acisindan bu tarz programlar engellenmelidir. Bakiniz medyamiz guncel konularda nasil uygunsuz yontemler izledigini bize sehit haberlerimizi, operasyon haberlerimizi verirken gosterdi. Soruyorum size bu kartel medyanin reyting kazanamayacagi, belgesel niteligindeki programlar yayinladigini goren oldu mu hic? Yaptigi bir dogru is olmayan medyayi OSS konusunda da somut, faydali programlar yayinlayacak umiti ile beklememeli kimse. Bir omur bekleyebilir yine de kavusamaz.


12 sene okula giden bir gencin ilgi, bilgi ve yeteneklerini 3 saatte ölçmeye çalışmak gibi bir saçmalık asla kabul edilemez.


Arkadaslar sizde benimle birlikte ayni seye mi takildiniz bilmiyorum ama benim takildigim nokta 12 senelik, 18 yasina kadar araliksiz egitimin hakliligi ama bu egitimin sonunda eleme yapmanin yanlisliligi. Kesinlikle hayir arkadaslar ben su an 21 yasindayim. elhamdulillah bugune kadar hic fire vermedim ama hala universiteyi bitiremedim ne hikmetse. Asil tartismamiz gereken konu bunca yil bize ne verdikleri, vermek istedikleri, ama neticede ne verdikleri? Yasitlarim coktan is hayatina atildi, cogu da evlendi. Iste tam olarak burasi sorun. Ayrica israrla soylememize ragmen hala ayni yorumlar gelmektedir. Bir kez daha zikretmek de fayda goruyorum. OSS ARTIK 3 SAAT DEGILDIR !!!



"ZATEN BİZ ÖSS KALDIRILIR DEMİYORUZ VE ONU SAVUNMUYORUZ BİZİM DEMEK İSTEDİGİMİZ ARIK ÖSS KALDIRILMALI
MUHALEFET ARKADASLARDA KALDIRILAMAZ DİYOR "



Arkadasim eger bunu dersen sana kimse inanmaz, kaniti icin arama ozelligini kullanarak butun bir munazarayi taramaniz yeterlidir. Biz bir kez olsun “OSS kaldirilamaz” dememisiz.

"BU YOL UGRUNDA YAPILANLARI KİM TELAFİ EDECEK. HÜKÜMETİMİZ FORMATINI DEGİŞTİRECEK BU ÖSS İLLETİNİN AMA YİNE ÖSS ÖSS OLARAK KALACAK"

Arkadaslar bazi zamanlarda, verdigin emegin, verdigin paranin karisiligi yoktur. Egitim, kitap dunyasi da boyledir. Bir hak beklemek cok yanlis bir dusuncedir. Bir arkadasim koyde inegini satip dershaneye geldigini soylemisti. Bunun hakkini aramaya kalkmayalim. Bazi seylerin mukafati sonradir. Simdi burada anlamadigim konu hukumet kanadi, siz, isime mi savunma yapiyorsunuz? sinava mi? formatina mi? yoksa hepsine birden mi?


"BAKTIGIM BİRCOK SİTENİN ANKET BÖLÜMLERİNDE YER ALAN ANKETLERDE ÖSS KALDIRILMALI %70 İLE ÖNDE İDİ.BU SECİMİ BİZLER YADA SİZLER DEGİL ÖGRENCİLER"



Bu konuda gerekli aciklamalari daha once de yapmistik. Eklemek istedigim birseyler var benim. Arkadaslar anketleri internet siteleri degil arastirma merkezleri yapar. Istatistik dersimden hatirlatigim kadari ile verdigimiz ornekler butunu teslim etmeli. Arkadaslar sizde goruyorsunuz bir cok e-posta geliyor, posta kutunuza bu konuda. Surada bir anket var hadi evet de tarzinda. Forumumuzda da bulabilirsiniz bu tarz duyurular, ayrica o sizin bahsettiginiz dilimi tam terzine cevirmek o kadar kolay ki adresini verin bana. bir gun icinde anket tersine doner.



"örnegin ilkokulda matematik ve fene meraklı cocuk ve herseyi mükemmel bir sekilde yapıyor.işte ortaokuldan mezun olunca ona göre eline bir diploma veriliyor ve sen fen klisesine gideceksin deniliyor sende gidip liseye basvuruyorsun okuldan aldıgın puanla yerlesiyorsun ve liseyi bitirince elinde yine bir okul puanın oluyor mesela makine mühendisligine basvurmaya yetiyor o puan gidiyorsun üniversiteye ve dınavlara tabii tutuluyorsun.ve istedigin okula istedigin bölüme yerlesiyorsun hemde öss siz."


Takdir edersiniz ki; öğrencilerde sınav bilinci ancak 6. sınıftan sonra başlar.Ve tam bu esnada siz örneğin matematiğini iyi gördüğünüz bir çocuğa sen şu bölüme evladım derseniz hataya düşersiniz.Çünkü meslek seçimi lisede dengeye oturur.İlköğretimde sadece o anlık hayalden ibarettir.Arkadaşımızın mantığına göre lisede onun için artık çok geç olmuş olabilir.Bir de bu açıdan bakarsa örneğinin pek te uygun olmadığını anlayacaktır diye düşünüyorum.



Arkadaslar bu bolumde neden hakli oldugumuzu anlatacagim.
1. Universite sinavina giren 2 milyon dolayinda ki ogrenci icin yeterli universitelerimiz mevcut degildir.
2. Egitim sistemimiz de kurumlar arasinda bir adaletsizlik soz konusudur. Bu esitsizlik hem liseler hem de universiteler duzeyindedir.
3. Kaldirilmasi halinde yapilacak secimin, bundan adaletli olacagi konusunda supheler vardir.
4. Mufredat ile butun halinde yapilacak degisiklikler ile, oncelikle dershanecilik sektoru ortadan kaldirilacaktir.
5. Sinav sistemini kaldirmak ile biz bir anda issiz sayimiz 2 katina cikacaktir.
6. Diger ulkelerde de olan sisteme sahip olmali, ucretsiz, adil, herkese acik, bir sistem benimsenmeli sonra OSS yi tartismaya baslamaliyiz. Cunku mevcut yanlislarin, eksikliklerin icinde en dogru yapilan, suphe goturmeyen, tek dogru budur.
7. Ozel okullar konusunda bir duzenleme yapilmalidir. Ingiltere nin egitimden kazandigi para azimsanacak bir meblag degildir. Ulkemizde ise sadece vakiflar universite acabilmektedir. Devletin gorevi denetleme, duzenleme takip etmedir. Bu kurumlari basibos birakmamali. Onlari denetleyecek sistemler gelistirmeli. rekabeti arttirmalidir.

Nihayetinde ÖSS KAL-DI-RIL-MA-MA-LI-DIR


Arkadaslar yazima burada son vermek istiyorum. Degerli ortagim umitli_bekleyis in son yazdigi, o guzel, aciklayici yaziyi bir kez daha okumanizi tavsiye ediyorum.

Kazananin biz olmasi umidi ile birlikte cok sey ogrendigimiz ogrenecegimiz bu munazarada bizleri yalniz birakmayan butun uyelerimize tesekkurlerimizi sunuyoruz

selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-26-2007, 16:56   #13
Kullanıcı Adı
Yavuz_ErTürk
Standart 1. Hafta Maçı.. Ehl-i münazara-----CAN YOLDAŞLARI
ÖSS SİSTEMİ KALDIRILMALIDIR....

Çünkü sınav kaygısyla okula giden öğrenciler sadece sınava hazırlanmak için çabalayacak ve almaları gereken eğitimi alamayacaklardır. Sınavda da öğrencilerin sorumlu olduğu konuları düşünürsek öğrencilerin ne gibi bir eğitimle hayata hazırlandıklarını görebilir daha şimdiden ülkenin geleceğini tahmin edebilirirz.
Sınav sisteminin mevcut olmasıyla öğrenciler sadece teorik bilgiye ağırlık verecekler sosyal eğitim adına hiçbir bilgi öğrenemeyeceklerdir. Dershanelere ve özel eğitim veren yerlere olan ilgi artacak öğrenci ailelerinin maddi durumuna göre sosyal statü kutuplaşmaları oluşacaktır. Bu da öğrenci psikolojisi üzerinde büyük bir etki yaratarak aslında çok başarılı fakat maddi durumu kötü olduğu için öss denen yarışa diğerlerinden bir adım daha geride başlayan bir öğrencinin hayat boyu başarısız olmasına sebep olacaktır. Bu sayede de devletin verdiği eğitimin hatta eğitim denen uygulamaların hiçbir geçerliliği hiçbir anlamı kalmayacaktır.
Peki diyelim ki sınavı ortadan kaldırdık ve bitti. O zaman milyonlarca öğrenciyi nereye yerleştireceğiz? Kısıtlı olan kontenjanlara öğrenci yerleştirmek için nasıl bir seçme yapacağız? şeklinde akıllara bazı sorular takılıyor
çözümü ise şu şekilde olabilir...
Ben diyorum ki toplam bir milyon yedi yüz bin öğrenciyi de üniversiteye yerleştireceğiz. ee üniversiteyi nerden alacağız? Bu işi devlet eliyle yapmak biraz güç gibi gözüküyor. Ancak günümüzde mevcut bulunan dershaneler şubelerini kapatsa ve bunun yerine devletin onlara tahsis edeceği arazi üzerine bir üniversite açsa kimse açıkta kalmaz. Bu şekilde dershaneler yaptıkları işi değiştirmeyecekler bundan zarar etmeyecekler hatta kar bile edeceklerdir. Öğrenciler ise açılan üniversitelere yerleşecek ve ne sınav stresi ne dershane derdine katlanacaklardır. Dershaneler tarafından açılacak üniversiteler paralı olur diye bir soru ile karşılaşırsak yine.. Bugün Türkiye de 4 binin üzerinde dershane bulunduğunu ve sadece bir eğitim öğretim dönemi içinde tam tamına 666 tane dershane kurulduğunu düşünürsek bu baş döndürücü sayıda dershanenin açacağı üniversitelerin çokluğu sayesinde onların isteyecekleri fiyatlar da gayet cüzzi bir miktar olacaktır. Bu sayede birçok öğrenci özel üniversite kalitesinde eğitim alacak ülkenin geleceği garanti altına alınmış olacaktır. Açıkta da hiçbir öğrenci kalmayacak eğitim için boşa harcanan milyonlarca dolar bütçede kalacak eğitimli gençler işlenmesi aşikar olan suçlardan uzak kalacak ve tam bir toplum düzeni sağlanacaktır.
Yavuz_ErTürk isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konu Kapatılmıştır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım