AK Gençliğin Buluşma Noktası
Basketbol Ak Parti Forum, Ak Genç Basketbol.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-12-2009, 10:39   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Doğru tercih kupayı getirdi
Lig ikincisi olarak aldıkları Euroleague biletini kibarca reddedip Eurocup’a giden Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, hedefi 12’den vurdu. Avrupa’da kupa kaldıran ilk Türk bayan takımı oldu

Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi aslında. Geçen sezon olağanüstü bir performans göstererek lig finalinde Fenerbahçe’yı son maça kadar zorlayan Galatasaray, eski günlere dönüş sinyalleri vermişti. Lig ikincisi olarak aldıkları Euroleague biletini kibarca reddeten sarı-kırmızılılar, Kupa 1’de kaybolmak yerine, dişine göre gördüğü Eurocup’ta şampiyonluk için güreşmeyi tercih etti. Kimilerine göre tartışmalı olan bu kararın ne derece doğru olduğunu ise önceki gün gördük.

Türkiye efsanesi Avrupa’ya taştı
Lige beklenenin aksine hızlı bir giriş yapamayan Galatasaray, sezonu da ezeli rakibi Fenerbahçe’nin gölgesinde kalmanın yanında, sürpriz takımlar Samsun ve Mersin’in arkasında kapayabildi ama belli ki kulübün tüm konsantrasyonu, daha önce hiçbir Türk bayan takımının başaramadığı bir Avrupa zaferindeydi. Türkiye’de 11 kez şampiyonluğa ulaşmıştı Galatasaray, hem de dokuzunu art arda kazanmış, beş sezon boyunca ise hiç yenilgi görmemişti. Ligdeki bu efsanenin Avrupa karnesinde birer kez Euroleague ve Eurocup üçüncülüğü bulunuyordu.

Kursk uyarınca, Augustus coştu
İlk turları kolayca geçen sarı-kırmızılılar, yarı finale ulaştığında sadece bir kez yenilmişti. Rus ekibi Dinamo Kursk’la yapılan ilk yarı final maçında gelen 61-47’lik ağır mağlubiyet pabucun pahalı olduğunu hatırlatmıştı. Finalden bile zor geçmesi beklenen rövanşta WNBA patentli Augustus, takımının 62 sayısının 38’ine imza atarken rakip 39’da kalıyor ve Galatasaray finale yükseliyordu. Taranto’ya karşı İtalya’daki finalin ilk maçında alınan 67-55’lik yenilgi moraller bozmadı. Augustus ve Young’ın coştuğu rövanşta 12 sayılık farkı geçmek uzatmalara kısmet oldu. Muhteşem taraftar desteğiyle gelen 82-61’lik zafer, sezon başındaki kararın doğruluğunu kanıtlamıştı.
Türk basketbol tarihine defalarca geçen sarı-kırmızılılar, yeni bir tarih daha yazarken Işıl, Esra, Yasemin, Korel, Augustus, Young, Şaziye, Bahar, Beril ve Tuğba’yı bir kez daha kutlamak gerekiyor.

Taraf - Istanbul - 11.04.2009

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım