AK Gençliğin Buluşma Noktası
~ Nur-u Muhammediye ~ Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V) hakkında herşey..


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-23-2011, 22:12   #1
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart Diyarbakır Tarihi Güne Hazır
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen tarihi "Kutlu Doğum" programı yarın istasyon meydanında gerçekleştirilecek. Program için tüm hazırlıklar tamamlandı. Peygamber âşıkları yarını sabırsızlıkla bekliyor.

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformun tarafından büyük bir özveri ve titizlikle organize edilen tarihi "Kutlu Doğum" programı yarın istasyon meydanında gerçekleştirilecek. Program için tüm hazırlıklar tamamlandı. Peygamber aşıkları yarını sabırsızlıkla bekliyor.



Şehir, Kutlu Doğum etkinliğine davet eden afişlerle donatılmış durumda. Peygamber sevdalıları ev ev, dükkan dükkan dolaşarak halkı mevlid programına davet ediyor.



Etkinliğe mahşeri bir kalabalığın katılacağı tahmin ediliyor.

Diyarbakır`da tam bir Kutlu Doğum seferberliği yaşanıyor. Fahri kâinat Hz. Muhammed Mustafa`nın (s.a.v) hürmetine, lokantalar, çay ocakları, kuaförler, dolmuşçular müşterilerinden para almıyor. Esnaf, müşterilerine özel güzellikler yaşatmaya çalışırken, Peygamber Sevdalıları Platformu, 24 Nisan Pazar günü Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda yapılacağı "Kutlu Doğum" mevlüdünün hazırlıklarını tamamladı.

Manevi Atmosferi Halk İliklerine Kadar Hissediyor
Peygamber Sevdalıları Platformu`nun tavsiyesi üzerine fırınlar ücretsiz ekmek dağıtıyor, marketler yüzde indirimlere gidiyor, caddelerde tatlılar ikram ediliyor. Kutlu Doğum nedeniyle çaylar ikramımızdır" ve Kutlu Doğum Haftası nedeniyle hizmetlerimiz ücretsizdir" yazılı afişleri camlarda asılmış durumda. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in dünyaya gelişi nedeniyle düzenlen etkinliklerle oluşan manevi atmosferi halk iliklerine kadar hissediyor.

Diyarbakır `Kutlu Doğum`a Hazır
Peygamber Sevdalıları olarak, Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda bu yıl 3`üncüsü düzenleyecek olan "Kutlu Doğum" mevlüdüyle ilgili Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır Koordinatörü Av. Abdulgani Orhan ile konuştuk.

Sivil Toplum Kuruluşu olarak 6 yıldır, Peygamber Sevdalıları Platformu olarak da 3 yıldır "Kutlu Doğum" programlarını düzenlediklerini belirten Orhan, 24 Nisan Pazar günü tarihi Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda bu yıl 3`cüsünü düzenleyecekleri Kutlu Doğum programına tüm Diyarbakırlıları davet ettiğini söyledi. Diyarbakır`da son birkaç yıldır Kutlu Doğum hassasiyetinin arttığını ifade eden Orhan, kentin Pazar günü yapılacak mevlüd için manevi bir havaya girdiğini söyledi.

Kentin 8 ana caddesine büyük boy afişlerin asıldığını belirten Orhan sözlerini şöyle sürdürdü, "Esnaf ve araçlara asılmak üzere 10 bin afiş bastırılarak dağıtıldı. 250 bin adet el ilanlarını da 195 bin eve dağıttık. Kalanları da Cuma nazmı sonrasında Müslümanlara dağıtacağız. Kürtçe ve Türkçe olarak hazırlanan el ilanlarımızla beraber, Kürtçe ve Türkçe olarak hazırlanan İlahi CD`lerimizi evlere dağıttık. Cumartesi günü sesli anonslarımız olacaktır."

Dev Ekranlar Kurulacak
Diyarbakır İstasyon Meydanı`nın Peygamber Sevdalısı olan Diyarbakırlılara dar geldiğini ifade eden Orhan, bu nedenle bu yıl vinçlerle dev ekranların asılacağını söyledi. Orhan, "İstasyon meydanı 4 ana girişten oluşuyor. Özelikle Şehitlik ve Eğitim tarafından kalan insanlar sıkıntılar yaşıyordu, biz bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için dev ekranlar kurmaya karar verdik" dedi.

Misafirler İçin Özel Platform Kurulacak
Kanaat Önderleri başta olmak üzere, yazarlar, Cami imamları ve muhtarlara özel olarak davetiye gönderdiklerini söyleyen Orhan, bu misafirler için özel bir platform kuracaklarını ve orada misafir edeceklerini belirtti. Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda yapılacak "Kutlu Doğum" mevlüdü için yüzlerce gönüllü bayan ve erkeğin görev yapacağını anlatan Orhan, uluslar arası, ulusal ve yerel olarak yayın yapan medya kuruluşlarını etkinliğe davet ettiklerini söyledi.

Ücretsiz Araçlar Kalkacak
Orhan, Kutlu Doğum`a katılacak olan vatandaşlar için ücretsiz araçların saat: 11.00`den itibaren seferlere başlayacağını söyledi. Orhan, seferlerin yapılacağı noktaları şöyle sıraladı, "Gaziler eski son durak, Yeni Hal kavşağı, Huzurevleri son durak ve Cami Köşesi, Yeni yol son durak ile Kantar Kavşağı, Dicle Kent tekel durağı ile Medya Market önü, Tesisler, Seyran Tepe, 450 Evler ve Eski Otogar. Ayrıca, yüzlerce hat dolmuşu ile sivil araçlar, taksiler gönüllü olarak halkı bedava götürecektir."

Program Şöyle Olacak
Programda Kürtçe ve Türkçe konuşmaların yer alacağını söyleyen Orhan, ilahiler ve dualarla programın biteceğinin altını çizdi. Orhan, "Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca Türkçe, Kelhaamet Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Av. Necat Özdemir ise Kürtçe bir konuşma yapacak. Konuşmalar, Efendimizin üzerine olacak. Ayrıca, Kürtçe Mevlüd`ün yanı sıra, Kürtçe, Türkçe, Zazaca ve Arapça dillerinde efendimiz üzerine yazılan ilahiler seslendirilecek. Program saat: 13.00`te başlayıp, ikindi namazıyla beraber okunacak dua ile bitecektir. Cağrı FM`in katkılarıyla yaptığımız salâvatlar kampanyasında okunan salâvatlar teslim edilecek. Ayrıca, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye olan İkra Eğitim Der`in geleneksel siyer yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri verilecektir" diye konuştu.

Esnaf Tam Destek Verdi
Özellikle esnafın müşterilerine ücretsiz veya indirimli satışlar yaptığını belirten Orhan, kahvehanelerde esnafın ücretsiz çay dağıtacağını söyledi. Orhan sözlerini şöyle sürdürdü, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak esnaf kardeşlerimden bazı istirhamımız olmuştu ve bu istirhamımızın kat kat yerine getirildiğini gördük. Örneğin, birçok berber kardeşimiz gün boyu ücretsiz tıraş ettiler. Fırınlar gün boyu ekmek dağıttılar. İndirimler yapıldı, ücretsiz yolcu taşındı, gül suyu ve tatlı ikramları yapıldı. Tüm bu gayretler nedeniyle esnaf kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Geçen Yıl 500 Bin Kişi Katılmıştı
Geçtiğimiz yıl düzenlenen "Hebibe Xweda Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (s.a.v)" isimli "Kutlu Doğum" programına resmi rakamlara göre 500 bin kişinin üzerinde katılım sağlandığı belirten Orhan, bu sene daha fazla katılım beklediklerini kaydetti. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu yıl 100`e yakın etkinlik düzenleyeceklerini ifade eden Orhan, her gecen yılın bir önceki yıla göre katılımın daha da fazla olduğunu söyledi.

Peygamber Sevdalıları, Etkinlik Gününü İple Çekiyor
İslam ruhunun yeniden canlandığını belirten Orhan sözlerini şöyle devam etti, "Diyarbakır halkı, dinine bağlı Müslüman bir halktır. İslam`a bağlılıklarını düzenlenen etkinliklere koşa koşa gelmelerinden anlaşılmaktır. Özelikle bayanlar, haftalar öncesinden bizi arayarak `Kutlu Doğum programı ne zamandır, bizler ailece gelmek istiyoruz` diyorlar. Adeta programın yapılacağı günü iple çekiyorlar. Şimdiden programa katılacak olan veya katılmak isteyip de katılamayan tüm peygamber sevdalılara teşekkürlerimizi sunuyoruz."

M. Salih Keskin - İLKHA

 

Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım