![]() |
#1 |
![]() ![]() 1924 yılında 3.sınıf milli tarih kitabında ULU HAKAN ın fotografı altında yazan not... 16-17 sene evvel memleketimizin başında hala istibdad belası ve Abdülhamid isminde cahil,zalim bir padişah vardı.Abdülhamid istiyordu ki,milyonlarca insan daima kendine esir etsin,kendisi Yıldız'daki sarayında zevk u safasında yaşasın.Abdülhamid bu maksatla mektepleri kapatıyor,kitapları yasak ediyor,gazeteleri çıkartmıyordu;çünkü bir memlekette cehalet olmadıkça zulüm ve istibdadda olamaz. Abdülhamid'in zalim ve korkunç istibdad idaresinin memleketi ezip harap ettiği,uyuşturduğu,çöküş uçurumuna sürüklediği muhakkaktı. ilk sayfalarından bir alıntı: ''Bilseniz ne kara günlerdi.Türk milleti kan ağlıyordu'' ''16-17 sene evvel memleketimizin başında hala istibdad belası ve Abdülhamid isminde cahil,zalim bir padişahvardı.Abdülhamid istiyordu ki,milyonlarca insan daima kendine esir etsin,kendisi Yıldız'daki sarayında zevk-ü safasında yaşasın.Abdülhamid bu maksatla mektepleri kapatıyor,kitapları yasak ediyor,gazeteleri çıkartmıyordu;çünkü bir memlekette cehalet olmadıkça zulüm ve istibdad da olamaz. Abdülhamid'in zalim ve korkunç istibdad idaresinin memleketi ezip harab etttiği,uyuşturduğu inkıraz(çöküş) uçurumuna sürüklediği muhakkaktı.'' (Köprülüzade Mehmed Fuad,Milli Tarih,İstanbul-1340-1924) Resmin altında ise şu yazıyor:’’İstibdad devrinin iğrenç bir timsali : İstibdad devrinin adamları zalim Abdülhamid’e tapınmaktan utanmazlardı.’’ Fuad Köprülü'nün Milli Tarih isimli kitabında,sayfa 6’da hayali bir resim göze çarpıyor:Sol tarafta Abdülhamid elleri arkasında ayakta duruyor,ayaklarına kapanmış biri ve kapanmaya hazırlanan el pençe divan duran başkaları dikkat çekiyor(Mustafa Armağan)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Alıntı:
Saçmalığa bak... şimdi diyenler yok mu sanki o döneme istibdat dönemi diye.... 3. sınıfta Edebiyatçımız Abdülhamid Hana istibdatçı dedi dedi demesinede aldı lafını... Tabi sonra rahat 4 düşecek dersim 69 üç düştü... O döneme istibdat diyenler bilmiyorlar ki... O dönemde çıkan kitap ve dergiler dünyanın hiç bir döneminde o kadar özgür olmamış ve o kadar sayıda çıkmamış.... Günümüzde gazetelere dedikleri gibi düşünseniza basın özgürlüğü yok diyor ama Başbakana ve cumhur başkanına demedikleri kalmıyor... ne kalpazanlıkları kalıyor ne vatan hainlikleri ne özel hayatları kalıyor.... ve basın özgürlüğü yok deniyor ne komik.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bende hatırlıyorum ilkokulda ve lise de sürekli bu şekilde anlatıldı ve kitaplarda böyle yer alıyordu....
ben bundan bi kaç sene öncesine kadar vatan haini gibi görüyordum..ama farklı ve sağlam kaynakları okudukça neyin diğru neyin yanlış olduğunu anladım... ama çocukların beynini yanlış şeylerle dolduruyorlar amaçları ne anlayamıyorum.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Sonuç değişmiyor... ![]() Onlar öyle anlatıyorlar ama sonra gerçekleri öğrenen o çokcuklar bu seferde tam tersini uyguluyor... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Ah abi ben de aynı dertdeyim ecdadıma laf söyleyen hocalara hararetli bir şekilde tartışıyoruz.Sonra 5 düşecekken 3 3 düşecekken 2 AllahtanRabbim yardım ediyorda sınavlar iyi kötü ilerliyoz Ama artık hoca gittikten sonra arkadaşlar arasında konuşuyorum son bir 2 yıldır böyle kalem mücahidi olmak için gerektiği yerde susmak lazım
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |