|
![]() |
#1 |
![]() CHP'li Ali Kılıç, Deniz Feneri davasında 1 numaranın Başbakan Erdoğan olduğunu söyledi.. CHP MYK üyesi Ali Kılıç, Almanya’da “yüzyılın soygunu” olarak bilinen Deniz Feneri e.V. davasının Frankfurt Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan soruşturma dosyasında eski Başbakan Necmettin Erbakan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isimlerinin de geçtiğini söyledi. Kılıç, “Dosyada 1 Numara kim, Erdoğan mı?” sorusuna, “Bu şemaya baktığımız zaman, Sayın Başbakan şemanın en üst noktasında duruyor” yanıtını verdi. Kılıç, dün düzenlediği basın toplantısında, davayla ilgili olarak Almanya’dan getirdiği 13 klasörü gazetecilere gösterdi. Frankfurt emniyetinin hazırlık dosyasında Erdoğan adının şüpheliler arasında geçtiğini belirten Kılıç, “Türkiye cumhuriyeti başbakanının adının yüzyılın soygun hareketiyle aynı dosyada yer alması üzücü” dedi. 6 sayfa Erdoğan Dosyada altı sayfa boyunca, Erdoğan hakkında “Gürcü kökenli olduğu, siyasi geçmişi, ailesi, bağlı olduğu tarikat, iktidarı ele geçirme girişimleri, 28 Şubat süreci” gibi bilgilere yer verildiğini aktaran Kılıç, “Başbakan’ın bu dosyadan haberi var mı? Yoksa bu açıklamadan sonra herhangi bir girişimde bulunacak mı?” diye sordu. Kılıç, şunları söyledi: “Bir şeyle itham etmiyorum ama bu dosyayla ilgili bir siyasi baskıdan söz edilmişti. Adalet Bakanlığı’nın dosyayla ilgilendiği vurgulanmıştı. Bu dosyada 21 kişi var. Türkiye’den 19 kişiyle ilgili adli yardım talep edildi. Bu iki kişinin adı, bunlar arasında var mı yok mu? Neden Bülent Arınç, Abdüllatif Şener değil de Tayyip Erdoğan adı yer alıyor dosyada? Türk kamuoyu adına soruyorum. Yanıt bekliyorum. Alman makamlarına bunların hesabı sorulmadı mı? Neden Başbakan’a altı sayfa yer ayrılıyor? Hazırlık dosyası, iddianame, bununla siyasetin beslendiğini vurgulamıştı.” 1 numara kim? Kılıç, “Deniz Feneri dosyasının 1 numarası kim, Erdoğan mı?” sorusuna, “Öyle bir iddiada bulunmuyorum ama bu şemaya baktığımız zaman Sayın Başbakan şemanın en üst noktasında duruyor. Önemli bir sıralama. Dosya Başbakan ile başlıyor. Kararın açıklandığı duruşmada duvara fotoğrafının yansıtılması, ‘Buradakiler piyon, esas elebaşılar Türkiye’de’ denilmesi, dosyayla örtüşüyor. Artık kararı Türk halkı versin” yanıtını verdi. Meydan okurcasına türban Kılıç, Milliyet’e, 203391/06 numaralı “Frankfurt Emniyeti Kriminal Dairesi Bağış Bölümü Soruşturma Dosyası”nda, Erdoğan hakkında “Kızları türban takıyor. Eşi, kamusal toplantılarda ve yurtdışı gezilerde meydan okurcasına türban takar. Türban Türkiye’de sembol olarak bilinmektedir” denildiğini aktardı. Bozdağ kabul etmedi AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Almanya’daki ilgili hâkim ve savcının, dava ve soruşturmanın AKP ve Erdoğan ile ilgisinin olmadığını ifade ettiğini savunarak, AA’ya şunları söyledi: “Sonuçlanan mahkeme kararında da bu iddiaların tartışmasız bir iftira olduğu açıkça ortaya çıktığı halde, sürekli temcit pilavı gibi aynı iftirayı dolandırıp dolandırıp gerçek gibi sunmak, siyasi ahlakla bağdaşır bir şey değildir. Mahkemenin, hâkimin ve savcının ‘yok’ dediği bir şeyi, onlara dayandırarak ‘var’ diye iddia etmek, hangi ahlaki değerle bağdaşır?” stratejikboyut
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|