AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-18-2010, 14:09   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart 12 Eylül Mağduru Çorumlu Ülkücüler 'Evet' için Buluştu
12 Eylül mağduru Çorumlu ülkücüler 'evet' için buluştu

12 Eylül Darbesi'nde cezaevlerinde işkence gören, idamla yargılanan ve arkadaşlarını kaybeden Çorumlu ülkücüler, 30 yıl sonra referandumda 'Evet' demek için iftar yemeğinde bir araya geldi.


Yemeğe, MHP Çorum İl Eski Başkanı Orhan Polat, 12 Eylül döneminde idamla yargılanan Mustafa Seyrek, Çorum olaylarında ağabeyi öldürülen Adnan Baran ile yıllarca cezaevinde kalan Mustafa Kubat, Nurettin Sarıtaş, Kazım Acar, Bekir Özdemir, İbrahim Kandemir, Latif Gölkaya, İlyas Altun, Kazım Aslan ve Hikmet Durgun gibi isimler katıldı. Ülkücüler, iftar sofrasında darbe döneminde başlarından geçen acı olayları paylaşarak 12 Eylül'de yapılacak referandumda neden 'Evet' oyu vereceklerini anlattılar. Mustafa Kubat, "12 Eylül zindanlarında; çile çekmiş, işkence görmüş, suçsuz yere yılları heba olmuş ülkücüler için bu değişikliğe 'Evet' demek bir mecburiyettir. Hiçbir siyasi mülâhaza bunun önüne geçemez." dedi.

Orhan Polat da, "Cezaevlerinde bizlere son derece hayasızca, akıllara alınmayacak işkenceler uyguladılar. Ceza almamız için her türlü gayreti gösterdiler. Referandumdan 'Evet' çıkmasıyla birlikte 30 yıl sonra hakkımızı arayacağız. Bize işkence yapanların, mahkemelere çıkaranların, bir kez olsun, bir saniye olsun mahkemede hesap vermelerini görmeyi istiyoruz." ifadelerini kullandı. Ankara'dan gelerek toplantıya katılan Sungurlu Ülkü Ocakları Eski Başkanı Baki Karabıçak ise babasını 45 gün boyunca cezaevinde gözünün önünde dövdüklerini aktararak, "Düşünebiliyor musunuz, babanız dövülüyor ve siz buna ses çıkaramıyorsunuz. Elimizi vicdanımıza koyarak 12 Eylül'deki referandumda 'Evet' diyeceğiz." diye konuştu.


Zaman 18.08.2010

 


Konu Cihannur tarafından (08-18-2010 Saat 14:15 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi