AK Gençliğin Buluşma Noktası

Stil
Seçenekler

Alt 05-01-2011, 01:37   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart 12 Haziran 2011 Genel Seçiminin Sonuçlarına Dair Yorumlarımız ve Tahminlerimiz
Arkadaşlar, 12 Haziran 2011 Genel Seçiminin sonuçlarına dair yorumlarımızı ve tahminlerimizi bu konuda paylaşalım.

Konuyu açan kişi olarak önce ben tahminimi söyleyeyim.
AK Parti'nin, 12 Haziran 2011 Genel Seçiminde % 55 oranında oy alacağını ve seçimin sonucunda anayasayı 5'te 3 çoğunlukla değiştirme sayısı olan 330'un üzerinde milletvekili çıkaracağını tahmin ediyorum.

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-01-2011, 01:39   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
gol olur
Alt 05-01-2011, 01:42   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
gol olur
Evet Akıncı, gol olacak inşaallah; hem de 90'dan.

Dertlere Derman AK Parti.
Alt 05-01-2011, 01:49   #4
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Ak partinin birinci parti olacagi kesin...gönül arzu ederki cok yüksek rakamlara ulasalim.
Karamsar degilim ama gelismeler pek iyimserde yapmiyor beni.
Ak partinin tahmini oy orani 45%,
Milletimiz futbol takimi gibi partizanlik yaptigi sürece chp'nin oy oranini 20%, mhp 15% olur derim...
Asil düsündüren bdp cephesi.
Bana cok büyük sürpriz yapacaklar gibi geliyor ya...rakam bile veremiyorum...hadi hayirlisi.

Birde adam gibi yapici muhalefet yapilmasi icin BBP'nin meclise girmesini isterim lakin olanak disi gibi...
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-01-2011, 04:43   #5
Kullanıcı Adı
Seyyah
Abi ben 47-50 arasında tahmin ediyorum ama Muhalefet bu kadar seviyesiz, çömez olmaya devam ederse bizim oran artabilir.
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-01-2011, 12:17   #6
Kullanıcı Adı
Feride
Ben de rakamlara hafiften takmış vaziyetteyim. Örneğin; ak partinin en azından % 46 sınırını aşmasını, ancak bununla beraber chp'nin de % 23 barajını aşmamasını ümit ediyorum (hayırlısıyla)

Zira, Allah muhafaza chp o % 22-23'lük sınırı aşarsa gene oylarımız arttı falan diyebilir, sonra da sinirim bozulacak durduk yere: )
Sinirler gerilmesin yok yere: )
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-01-2011, 12:22   #7
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
chp %25'i geçmediği sürece gerisi kolay bizim için.%26 da olabilir bu sınır ama %27 asla olmamalı,zaten olmayacakta.
Bu yüzden bizim işimiz her türlü kolay.Bazen kötümser olailiyorum ama miting alanındaki o tıklık tıklık kalabalığı,izdihamı görünce tamam diyorum bu seçimde fark atarız.

Bu seçime daha fazla özen gösterilmiş,seçim bürolarının sayısının fazlalığını gördüm bizim burada.
3 durakta bir buro gördüm.Önemli olan bu bürolarda doğru insanların bulunması,önüne geleni koymamak.
Tabi en önemlisi sandık başı görevlisini iyi seçmek.
Alt 05-01-2011, 12:27   #8
Kullanıcı Adı
TYH
akp %47
chp %27
mhp%13
btp% 5
=p
Alt 05-01-2011, 22:42   #9
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Seyyah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Abi ben 47-50 arasında tahmin ediyorum ama Muhalefet bu kadar seviyesiz, çömez olmaya devam ederse bizim oran artabilir.

Yapılan son anketlere göre AK Parti'nin oyu şu sıralar % 48 - % 51 aralığında değişiyor. Seçimden senin tahmin ettiğin gibi bir sonuç çıkabilir.

Alıntı:
Feride Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben de rakamlara hafiften takmış vaziyetteyim. Örneğin; ak partinin en azından % 46 sınırını aşmasını, ancak bununla beraber chp'nin de % 23 barajını aşmamasını ümit ediyorum (hayırlısıyla)

Zira, Allah muhafaza chp o % 22-23'lük sınırı aşarsa gene oylarımız arttı falan diyebilir, sonra da sinirim bozulacak durduk yere: )
Sinirler gerilmesin yok yere: )
Sinirlerini bozmana hiç gerek yok. Seçimde AK Parti'nin alacağı oy ve çıkaracağı milletvekili sayısı önemli. Eğer biz, 12 Haziran 2011 Genel Seçiminde AK Parti olarak 330 ve üzerinde milletvekili çıkarabilirsek hedefe ulaşmış oluruz ve 2012 yılında; sivil, demokratik ve özgürlükçü anayasayı yapabiliriz inşaallah. Eğer 330'un altında, ama 276 ve üzerinde millletvekili çıkarabilirsek, 2012 yılında yeni anayasayı yapmamız zora girer; ama tek başımıza iktidar olarak 2015 yılına kadar iktidar olmayı sürdürebiliriz inşaallah. Biz, bu iki hedefin ikisine veya birine ulaşırsak, yani anayasayı halk oylaması yoluyla değiştirebilecek milletvekili sayısına ulaşma hedefine, olmadı tek başına iktidar olma hedefine ulaşırsak, CHP bu seçim için hedefi olan % 40 oya ulaşsa bile yine muhalefet yine muhalefet olacak inşaallah.

Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
chp %25'i geçmediği sürece gerisi kolay bizim için.%26 da olabilir bu sınır ama %27 asla olmamalı,zaten olmayacakta.
Bu yüzden bizim işimiz her türlü kolay.Bazen kötümser olailiyorum ama miting alanındaki o tıklık tıklık kalabalığı,izdihamı görünce tamam diyorum bu seçimde fark atarız.

Bu seçime daha fazla özen gösterilmiş,seçim bürolarının sayısının fazlalığını gördüm bizim burada.
3 durakta bir buro gördüm.Önemli olan bu bürolarda doğru insanların bulunması,önüne geleni koymamak.
Tabi en önemlisi sandık başı görevlisini iyi seçmek.
CHP, ister % 25'i, ister % 30'u geçsin, 12 Haziran 2011 Genel Seçiminden sonra yine muhalefet olacak inşaallah. Benim de gönülden istediğim şey, CHP'nin % 25'in altında kalması; ama asıl amacı gözden uzak tutmayalım. AK Parti için iki temel hedef ve iki rakam önemli: Anayasayı halk oylaması yoluyla değiştirebilmek için en az 330 milletvekili sayısına ve tek başına iktidar olabilmek için en az 276 milletvekili sayısına ulaşmak. 12 Haziran 2011 Genel Seçiminde 276 ve üzerinde milletvekili çıkarabilirsek tek başına iktidarımızı sürdüreceğiz inşaallah. 330 ve üzerinde milletvekili çıkararırsak; sivil, demokratik ve özgürlükçü anayasayı yapabileceğiz inşaallah. Seçimde asıl önemli olan şey, AK Parti'nin ne kadar oy alacağı ve kaç milletvekili çıkaracağıdır. Biz AK Parti olarak 12 Haziran 2011 Genel Seçiminde en az 330 milletvekili çıkaralım da, böyle bir durumda CHP seçimde % 40 oy alsa bile hezimete uğramış olacaktır inşaallah.
Alt 05-02-2011, 19:19   #10
Kullanıcı Adı
HD_digital_52
bende %50 ile %60 arası diyorum inşallah chpye ve mhp ye oyyok burdan
HD_digital_52 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)