AK Gençliğin Buluşma Noktası
Genel Tarih Devlet tarihleri ve kültürleri.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 02-02-2008, 03:21   #1
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart 16 Haziran 1950'de Türkçe ezanda çevrilemeyen tek kelime..
Biliyor muydunuz, Türkçe ezanda ALLAH kelimesi dâhil her kelimeyi değiştirmişler, sadece bir kelimeye dokunmadan olduğu gibi bırakmışlardı.
Hangi kelime olduğunu izah edeceğim. Ama önce gelin, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, 18 Temmuz 1932 tarih ve 636 sayılı genelgesiyle ezan ve kametin Türkçe okunacağını bildiren kararının ardından, tam 18 yıl boyunca Türkçe okunan ezanın ilk defa Arapça okunduğu gün Edirne’den Artvin’e, Sinop’tan İskenderun’a kadar tüm Türkiye’yi gözyaşlarına boğan günün hikâyesine bir göz atalım.

Tarih 16 Haziran 1950.

Yani tam 57 yıl öncesi.

Yer Sultanahmet Meydanı.

Bir dönem Diyanet İşleri Başkan Vekilliği de yapan, 2006 yılı mayıs ayında kaybettiğimiz Yaşar Tunagür Hoca verdiği bir röportajda o günü şöyle anlatıyor: “Ezanın Türkçe okunduğu günlerdi. Cuma namazlarını Sultanahmet Camisinde kılmayı kendime adet edinmiştim. Cuma namazlarını meşhur Hafız Saadettin Kaynak kıldırırdı. Yani ilk defa Türkçe ezanı okumuş olan Hafız…

Yine böyle bir Cuma günüydü ve Sultanahmet camisine namaz kılmaya gidiyordum. Fakat her zamankinden farklı olarak caminin avlusunda büyük bir kalabalık ve telaş vardı. Ben ve yanımdaki arkadaşım, merakla cami avlusuna doğru ilerledik. Baktık ki caminin içinden çok, avluda insan var. Onlar bir şeyler duymuşlar ama biz henüz bilmiyoruz. Girdik içeri. Avluda baktık ki herkes yukarı bakıyor. Camiye giren falan yok. Herkes yukarı bakıyor. Birden cami minarelerinin bütün şerefelerinden, “ALLAHu Ekber! ALLAHu Ekber!” diye Arapça Ezan okunmaya başladı. Meğer caminin imamı olan Saadettin Kaynak, her bir şerefeye bir müezzin yerleştirmiş, birbiri ardına nasıl ezan okuyacaklarını da onlara güzelce tembihlemişti. Durumdan haberi olmayan caminin içindeki cemaat da Arapça Ezanı duyar duymaz kendilerini dışarı attı.

Avlu hıncahınç doluydu. Herkes İstanbul semalarını inleten Arapça Ezanı dinliyordu. 14 müezzin 6 minarenin 14 şerefesinden biri başlıyor, öbürü bitiriyor, yarım saate yakın sürdü ezan. Bunu, İstanbul’un diğer camileri takip etti… İstanbul’un bütün minarelerinden, yıllardır özlemini çektiğimiz ezan sedaları yükseliyordu göklere… Bir an için rüyada olduğumu sandım. Fakat bu bir rüya değil, gerçekti. Minarelerden Arapça Ezan okunuyordu. (Duygulandı ve gözlerinden akan yaşları sildikten sonra devam etti): Arapça Ezan sesini duyan herkes olduğu yerde durmuştu. Sanki yere çivilenmiştik; ben ve Sultanahmet Meydanı’nı dolduran bütün insanlar… Sokakta oynayan çocuklar bile oyunlarına ara verip, ALLAHu Ekber, ALLAHu Ekber’leri dinler oldular… O an anlatılmaz, yaşanır ancak… Büyük bir daüssıladan sonra, öz vatanımıza kavuşmuş gibiydik… ALLAH bir daha göstermesin o günleri…”

Türkiye ayakta…

O gün ülkenin dört bir yanında benzer manzaralar yaşandı.
Ezanın Arapça okunmasına imkân kılan Meclis kararı o gün radyolardan ilan edilince, Türkiye'nin dört bir yanında halk sevinçten sokaklara döküldü. Tüm gözler minarelere çevrildi ve ilk ezan sesi beklenmeye başlandı. Halk sevinçten çılgına döndü. Gözyaşları tüm Türkiye'de sel olup aktı. Yasanın 17 Haziran 1950 tarihli resmi gazetede yayınlandığı gün, aynı zamanda Ramazan ayının da ilk günüydü. Bu durum halktaki duygu yoğunluğunu daha da artırdı.

Gelelim yazıya başlık olan ayrıntıya.

Aralarında Hafız Burhan, Sadettin Kaynak, Hafız Nuri gibi isimlerin bulunduğu komisyonun çevirisini yaptığı "Türkçe ezan" metni şöyleydi:

''Tanrı uludur, Tanrı uludur
Şüphesiz bilirim, bildiririm
Tanrı'dan başka yoktur tapacak.
Şüphesiz bilirim, bildiririm
Tanrı'nın elçisidir Muhammed.
Haydin namaza, haydin namaza
Haydin felâha, haydin felâha
Tanrı uludur, Tanrı uludur
Tanrı'dan başka yoktur tapacak.''

İşte o kelime…

Ezanın Türkçeye çevrilmeyen tek kelimesi ‘felâh’ oldu.
Sebebi, halkın felah kelimesinin ‘kurtuluş’ anlamına geldiğini bilmemesini sağlamak ve ezan okunurken, “haydin kurtuluşa” manasına gelecek bir çağrıda bulunmamaktı.

ALLAH’a ulaşmak özgürlüklerin en güzelidir. O an tüm dünyevi ayak bağlarından sıyrılır ve başka bir boyuta geçer insan. Namaz bu duygunun en yoğunluklu yaşandığı andır. O an kendine gelir ve her şeyiyle Rabbine döner insan. Kula kul olmaktan kurtulur. Hani Milli Şairimiz Mehmet Akif, “O rükû olmasa dünyada eğilmez başlar…” der ya… İşte namaz insana, ALLAH’tan başka kimseye boyun eğmemeyi talim ettirir.
İşte ezanı Türkçeye çevirenler, ‘felah’ kelimesini de Türkçeye çevirip “haydi kurtuluşa” anlamına gelen bir çağrıya zemin hazırlamamakla, namazın temel fonksiyonunu acaba nasıl etkisizleştirebiliriz düşüncesinde olmuşlardır. Şimdilerde ara ara aynı düşünceyi seslendirip “millet anlamıyor, Türkçe okunsun” diyenlerin amacı milletin anlaması değil, değerlerinden kopmasının kapısını aralamaktır.

Milletin değerleriyle cebelleşmeyi kendine vazife edinen dünyanın başka neresinde bu tür insanlar vardır acaba? Çok yazık. Çok şükür o günler geride kaldı. Geri getirme heveslilerinin çabaları da kursaklarında kalmaya mahkûmdur.

ALLAH bugünlerimizi aratmasın.

Osman Özsoy..

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-11-2008, 13:07   #2
Kullanıcı Adı
muhafazakargenc
Allah gördüklerimizden geri eylemesin bizi Bu millete bir daha Türkçe Ezan zulmü yaşatmasın . Çünkü dini motifler değiştirilir o ülkenin sosyal değerleride yokolur. Sosyal değerleri kaybolan bir millet yokolmaya aday bir ulusdur.

Ve Ziya Gökalp'in dediği gibi "

"MİNARELER SÜNGÜMÜZ
KUBBELER MİĞFER
BU İLAHİ ORDU DİNİMİ BEKLER ""

Alt 10-11-2008, 14:04   #3
Kullanıcı Adı
Katil
Bu konu hakkındaki yüzlerce, hatta binlerce makaleyi düzenleyip kendi yazısı gibi göstermiş sayın yazar!

Fakat bilmeliki bu konular hakkında araştırmalar yapan, o günkü olaylara tanık olanları dinleyen sadece kendisi değil!

Kitaplara konu olan yazılar bunlar! Aralarında bir farkta yok! Hepsi aynı!

Ha unutmadan yazarımıza şu mesajıda iletmek istiyorum:

Ezanda değiştirilmeyen bir kelime yoktur! İki kelime vardır!

"Felah ve Muhammed!"

Muhammed yerine peygamber denmemiştir!

Yazarımızın analiz yeteneğini gözden geçirmesini öneririm!
Katil isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 10-20-2008, 02:01   #4
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
Katil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konu hakkındaki yüzlerce, hatta binlerce makaleyi düzenleyip kendi yazısı gibi göstermiş sayın yazar!

Fakat bilmeliki bu konular hakkında araştırmalar yapan, o günkü olaylara tanık olanları dinleyen sadece kendisi değil!

Kitaplara konu olan yazılar bunlar! Aralarında bir farkta yok! Hepsi aynı!

Ha unutmadan yazarımıza şu mesajıda iletmek istiyorum:

Ezanda değiştirilmeyen bir kelime yoktur! İki kelime vardır!

"Felah ve Muhammed!"

Muhammed yerine peygamber denmemiştir!

Yazarımızın analiz yeteneğini gözden geçirmesini öneririm!

Mesajınızın hiddet seviyesinin neden yüksek olduğunu anlayamadım.. Bence de sadece Felah kelimesi değiştirilmemiştir..
Muhammed, isimdir zaten. Ahmet ismi Mehmet yapılırsa değişmiş olur. Ahmet'i değiştirip; İyi biri diye bir ekleme yaparsanız saçma olur..

Aslında uygulama zaten başlı başına saçma orası ayrı konu belki Muhammed(sav) ismi de dediğin gibi değiştirilip Peygamber yapılabilirdi ama öfkeyle yazılı birşeyi okuyunca doğru birşey arayamıyorum..
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 10-21-2008, 02:49   #5
Kullanıcı Adı
Katil
Alıntı:
FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mesajınızın hiddet seviyesinin neden yüksek olduğunu anlayamadım.. Bence de sadece Felah kelimesi değiştirilmemiştir..
Muhammed, isimdir zaten. Ahmet ismi Mehmet yapılırsa değişmiş olur. Ahmet'i değiştirip; İyi biri diye bir ekleme yaparsanız saçma olur..

Aslında uygulama zaten başlı başına saçma orası ayrı konu belki Muhammed(sav) ismi de dediğin gibi değiştirilip Peygamber yapılabilirdi ama öfkeyle yazılı birşeyi okuyunca doğru birşey arayamıyorum..
Ben hiçbir zaman öfke ile mesaj yazmam!

Bu sizin hüsn-ü kuruntunuzdur! Burada sadece yazarı ve analiz yeteneğini eleştirdim!

Ahmed - Mehmed ilişkisi çok farklıdır! burada kişiler değişir!

Oysa ben Muhammed yerine peygamber kullanılabileceğinden bahsettim!

Bunu görmenize rağmen "kıytırıktan" bir örnek vermişsiniz!

Anlamadan "yazmış olmak için" yazmışsınız!
Alt 10-21-2008, 05:08   #6
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
Ben hiçbir zaman öfke ile mesaj yazmam!

Bu sizin hüsn-ü kuruntunuzdur! Burada sadece yazarı ve analiz yeteneğini eleştirdim!

Ahmed - Mehmed ilişkisi çok farklıdır! burada kişiler değişir!

Oysa ben Muhammed yerine peygamber kullanılabileceğinden bahsettim!

Bunu görmenize rağmen "kıytırıktan" bir örnek vermişsiniz!

Anlamadan "yazmış olmak için" yazmışsınız!

,, '' Ben hiçbir zaman öfke ile mesaj yazmam! '' - Kendinizi ilk cümlede yalanlamışsınız. Cümle sonundaki ünlem hiddetten geliyor belli..

'' Bu sizin hüsn-ü kuruntunuzdur! Burada sadece yazarı ve analiz yeteneğini eleştirdim! '' - Hayır hâkâîkâşinâlığımdır! Yazarın başkalarından alıntıladığını kendi yazısı gibi göstermiş olmasına eleştiri uygun olur, ama vurmuşken illa devireyim maksadıyla bir de bir değil ikidir yarışına girmenin adı; eleştiriyi geçer, 'Öfkedir' .

'' Ahmed - Mehmed ilişkisi çok farklıdır! burada kişiler değişir! '' - Kişiler değişir de, devamını getirmişsiniz;

'' Oysa ben Muhammed yerine peygamber kullanılabileceğinden bahsettim! '' - E o zaman ezan da namaz yerine Farz olan şey, Haydinin yerine haydi-koş, Şüphesizin yerine sakıncasız gibi kelimelerde getirilebilirdi değil mi ? Eş anlamlısı ne de olsa! di mi?!..

'' Bunu görmenize rağmen "kıytırıktan" bir örnek vermişsiniz! '' - Yanlışınızı savunuyorsunuz, anladık da; doğru olduğuna inandığınız bir şeyin aksi her zaman ''kıytırıktan'' olur. Yani örnek ne olurs aolsun kıytırıktır. Siz şimdi kıytırıktan bir örnek vermişsiniz deyince hani normal olan örnek var da ben verememişim gibi olmuş.. Eh varsa kendinizi -yine- yalanlayacak daha güzel örneğiniz verin kendinize benimkini mâruz görün!..

'' Anlamadan "yazmış olmak için" yazmışsınız! '' - Bence siz beni anlamamışsınız. 1 değil 2 lafınızla da; yemeği yaktık bari kimse anlamasın diye gülücük saçayım mantığı güdmüşsünüz..

- Bırakalım havuzlarda balık aramayı. Hiç bi mesajınızda yer vermediğiniz(!) öfkenizde size kalsın ...
Alt 10-23-2008, 02:25   #7
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Yahu.. öfke kelimesini çok kullanıyorum kullanacağımda. Çünkü sizi bu kadar gıdıklayan şey en başta o huyunuza çektiğim dikkat.. Öfkeniz yüzünden uzatıp duruyorsunuz. Deniz Baykal ben olmuşumda benim sizi buralara getiren sözüm öfkeniz olmadı mı?.. İşte tam sizsiniz laf ebeliği yapıp her seferinde kendini üstün görüp.. Yok yorum böyle yok talihsiz kelimeler topluluğu..

Tartışmayı bile bilmiyorsunuz, öfkenin yanında mağrursunuz bide..

"Biliyordum bu kadar çok şey bildiğini" diyerek küçümseme tavrımı da anlamışsınız.. Evet daha daha çok şeyler bildiğinizide biliyordum!
hadi bu küçümseyici tavır:

- "kıytırık" mesajınızın içeriğinde bulunan saçma sapan cümleler -
- Oysa siz koca cümleleri atlayıp sonundaki bir ünlem işaretiyle kafayı öylesine bozmuşsunuzki mesajın tamamı ünlem işaretiyle yazılmış gibi tepki veriyorsunuz! -

- Sizde mesajlarımı tek okumayla anlama kapasitesi görmediğimden en az dört kere okumanızı öneriyorum! -

Varın aramızdaki "seviye" farkını siz hesaplayın! -

- Selam alırken öfkelenemeyeceğimi hesaba katmadan talihsiz saçmalıklar "zırvalamışsınız"! -

- Dilerim ilkokul 2 seviyesine inip, renk renk vurgularla anlatmış olduğum ve farklı cevaplar olduğunun anlaşılması için yaptığım parçalı açıklama size yeterli gelmiştir! -

Eee bunların geldiği mana ne oluyor? Siz yazdıklarınızı mı okumuyorsunuz yoksa yazıp, okuyup unutuyor musunuz?

İleri gittiğinizi üstte mini mini harflerle yazarak şimdi diyeceksin ki bana hakaret ettin.. falan diyerek zaten kendiniz belirtmişsiniz.. İleri gitmişsiniz, yada öle bi durum ortada ki uyarı eklediniz ufak tefek!

Ünlem başka manalarda da kullanılıyormuş.. Bunu bana eğitim düzeyimi sorarak söylemeniz sizi yakadan ele veriyor zaten.. Geçen mesajda açık açık demişim,

Her ünlem öfkeden değilmiş.. Eee sizin ki nedendir onuda yazıverseydiniz bi zahmet.. Şaşırdığınızdan mı?!.. Allah aşkına ne anlıyorsunuz şu harflerden( cümle demiyorum dikkat edin, cümle olabilmesi için sizin tasdikinizi alacak ki öyle cümle olacak -malum aramızda seviye farkı da varya-!)

Selama bile ünlem kullanıyormuş.. Yahu ya şizofrensindir, ya selamda dahi ÖFKE kusacak kadar hiddetlisindir, ya her nefeste bişeylere şaşırıyorsundur.(Yada ünlemin o bi türlü açıklamadığın diğer manalarından biridir, o diğer manalarda sanırım okşayıcı, her lafa mecbur bir noktalama işareti, klavyede kullanılmazı zorunu bir ifade biçimi gibi bişeydir!)

(1)Orjinal arapçada "ezan" diye doğrudan bir kelime olmadığından yukarıdaki "kıytırık" mesajınızın içeriğinde bulunan saçma sapan cümleler hükmen geçerliliğini yitirmiş oluyor!

(2) Bu durumda konunun esas amacı çerçevesinde haklı olduğumu görüyor

İki mesajdır da taraftara oynuyorsunuz. Senaryo benim aktör ben kompleksi.. Haklı ben senin cümleler geçerliliğini yitirmiş falan.. Buyrun sinema sektörü sizin olsun - da öfkenizi bi yenin emi?- ..

Biliyordum zaten bu kadar çok şey bildiğini!... Ama orda verdiğim, örnekten ibaretti hatta -alay ederek- Burda yazdıklarımı gökkuşağına vererek yanıtlamışsınız ama sizi asıl gıdıklayan mavileştirdiğiniz yer olmuş. Ama ayrı renk vermenize gerek yoktu ki ben zaten özellikle vurgulamışım onu orda.. Niye özellikle vurguladığımı anlaamışsanız da hala çıkın yukarıyı bir daha okuyun ( Kusura bakmayın yine cümle olmayabilirler.. Siz af buyurup biraz da zahmet edip okuyun.. Belki zatıâlimin kuramadığı, sizin cenk ettirdiğiniz cümlelerinize bi katkısı olur!!!)

Çıkmış Muhammed ismi dediğiniz gibi değiştirilebilirdi diyorsunuz! Yahu bu kadar tartışma içerisine Efendimizin adının maya olmasına gönlüm el de vermiyor.. Ama ne yapayım.. Ben belki haklı olabilirsiniz demiştim orayı bi güzel atlamışsınız ondan taraftara oynamışsınız. Ama orda yine anlamamışsınız. Ezanımızda diyelim iki tane peygamber ismi geçiyordu.. Farz-ı misal.. Mesela İsa Peygamber'in ismi.. Hem Muhammed hem İsa...
Sen, yüksek kültürlü kardeşim(!), bunları türkçeye peygamber diye mi uyarlayacaktın?.. Karışmasın diye peygamber 1 peygamber 2 mi diyecektin? Ahmed Mehmed ismi değişince kişiler değişiyor oluyordu bu sefer nası olacak.. Mesela Efendimiz Peygamber sıfatı olaraktan ele alınıyor.. Misal Ahmed-mesleği, yada tanınma ismi çöpçü.. Değiştirilecek olan arapça metninde öyle geçiyor.. Ahmed ismini çöpçü mü yapacaksın..
De ki çöpçü yaparım. Al ''konunun esas çerçevesinde'' haklı ol.. !
Yok yani zaten dediğin şeyin manası bu, ama açıkça de bunu diyorum/ derim. Al cidden esas çerçeve falan senin olsun!

Bu durumda konunun esas amacı çerçevesinde haklı olduğumu görüyor, ancak buna rağmen Deniz Baykal gibi işi densizleştirmekten kendinizi alamıyorsunuz! Densizlik.. Deniz Baykal... Bende geçireyim bi kılıf..
Kılıçdaroğlu gibi, göz göre göre inkarsınız ama ''sidik yarışından''da geri durmuyorsunuz... (Yani bilmiorm kendinizi alabilir musunuz alamıyor musunuz, ama böylesiniz)

Zira tüm forum ehlinin bildiği gibi: "Küp içindekini sızdırır!"

"Kelimeler ise kişiliğin aynasıdır!"

Top tribünlere atılmış sahiden.. - Küp içindekini sızdırır evet çok doğru.
Kelimeler de kişiliğin aynası, ama malum benim cümleler sizin tasdikinizden sonra cümle yada kelime olacak. Ona şimdilik bişey demeyeyimde.. Sizin aynanız koskoca bi ünlem işareti.. Kişiliğinizde beraberinde gelen öfkeniz..
Ben öfke dedikçe saldırganlaşıyorsunuz bide..
Ama işte dediğiniz gibi; "Kelimeler ise kişiliğin aynasıdır!"

ÖFKE.
Buyurun ...

Konu FarukARSLAN. tarafından (10-23-2008 Saat 02:59 ) değiştirilmiştir..
Alt 10-24-2008, 03:03   #8
Kullanıcı Adı
Katil
Alıntı:
Yahu.. öfke kelimesini çok kullanıyorum kullanacağımda. Çünkü sizi bu kadar gıdıklayan şey en başta o huyunuza çektiğim dikkat.. Öfkeniz yüzünden uzatıp duruyorsunuz. Deniz Baykal ben olmuşumda benim sizi buralara getiren sözüm öfkeniz olmadı mı?.. İşte tam sizsiniz laf ebeliği yapıp her seferinde kendini üstün görüp.. Yok yorum böyle yok talihsiz kelimeler topluluğu..

Tartışmayı bile bilmiyorsunuz, öfkenin yanında mağrursunuz bide..

"Biliyordum bu kadar çok şey bildiğini" diyerek küçümseme tavrımı da anlamışsınız.. Evet daha daha çok şeyler bildiğinizide biliyordum!
hadi bu küçümseyici tavır:

- "kıytırık" mesajınızın içeriğinde bulunan saçma sapan cümleler -
- Oysa siz koca cümleleri atlayıp sonundaki bir ünlem işaretiyle kafayı öylesine bozmuşsunuzki mesajın tamamı ünlem işaretiyle yazılmış gibi tepki veriyorsunuz! -

- Sizde mesajlarımı tek okumayla anlama kapasitesi görmediğimden en az dört kere okumanızı öneriyorum! -

Varın aramızdaki "seviye" farkını siz hesaplayın! -

- Selam alırken öfkelenemeyeceğimi hesaba katmadan talihsiz saçmalıklar "zırvalamışsınız"! -

- Dilerim ilkokul 2 seviyesine inip, renk renk vurgularla anlatmış olduğum ve farklı cevaplar olduğunun anlaşılması için yaptığım parçalı açıklama size yeterli gelmiştir! -

Eee bunların geldiği mana ne oluyor? Siz yazdıklarınızı mı okumuyorsunuz yoksa yazıp, okuyup unutuyor musunuz?

İleri gittiğinizi üstte mini mini harflerle yazarak şimdi diyeceksin ki bana hakaret ettin.. falan diyerek zaten kendiniz belirtmişsiniz.. İleri gitmişsiniz, yada öle bi durum ortada ki uyarı eklediniz ufak tefek!

Ünlem başka manalarda da kullanılıyormuş.. Bunu bana eğitim düzeyimi sorarak söylemeniz sizi yakadan ele veriyor zaten.. Geçen mesajda açık açık demişim,

Her ünlem öfkeden değilmiş.. Eee sizin ki nedendir onuda yazıverseydiniz bi zahmet.. Şaşırdığınızdan mı?!.. Allah aşkına ne anlıyorsunuz şu harflerden( cümle demiyorum dikkat edin, cümle olabilmesi için sizin tasdikinizi alacak ki öyle cümle olacak -malum aramızda seviye farkı da varya-!)

Selama bile ünlem kullanıyormuş.. Yahu ya şizofrensindir, ya selamda dahi ÖFKE kusacak kadar hiddetlisindir, ya her nefeste bişeylere şaşırıyorsundur.(Yada ünlemin o bi türlü açıklamadığın diğer manalarından biridir, o diğer manalarda sanırım okşayıcı, her lafa mecbur bir noktalama işareti, klavyede kullanılmazı zorunu bir ifade biçimi gibi bişeydir!)

(1)Orjinal arapçada "ezan" diye doğrudan bir kelime olmadığından yukarıdaki "kıytırık" mesajınızın içeriğinde bulunan saçma sapan cümleler hükmen geçerliliğini yitirmiş oluyor!

(2) Bu durumda konunun esas amacı çerçevesinde haklı olduğumu görüyor

İki mesajdır da taraftara oynuyorsunuz. Senaryo benim aktör ben kompleksi.. Haklı ben senin cümleler geçerliliğini yitirmiş falan.. Buyrun sinema sektörü sizin olsun - da öfkenizi bi yenin emi?- ..

Biliyordum zaten bu kadar çok şey bildiğini!... Ama orda verdiğim, örnekten ibaretti hatta -alay ederek- Burda yazdıklarımı gökkuşağına vererek yanıtlamışsınız ama sizi asıl gıdıklayan mavileştirdiğiniz yer olmuş. Ama ayrı renk vermenize gerek yoktu ki ben zaten özellikle vurgulamışım onu orda.. Niye özellikle vurguladığımı anlaamışsanız da hala çıkın yukarıyı bir daha okuyun ( Kusura bakmayın yine cümle olmayabilirler.. Siz af buyurup biraz da zahmet edip okuyun.. Belki zatıâlimin kuramadığı, sizin cenk ettirdiğiniz cümlelerinize bi katkısı olur!!!)

Çıkmış Muhammed ismi dediğiniz gibi değiştirilebilirdi diyorsunuz! Yahu bu kadar tartışma içerisine Efendimizin adının maya olmasına gönlüm el de vermiyor.. Ama ne yapayım.. Ben belki haklı olabilirsiniz demiştim orayı bi güzel atlamışsınız ondan taraftara oynamışsınız. Ama orda yine anlamamışsınız. Ezanımızda diyelim iki tane peygamber ismi geçiyordu.. Farz-ı misal.. Mesela İsa Peygamber'in ismi.. Hem Muhammed hem İsa...
Sen, yüksek kültürlü kardeşim(!), bunları türkçeye peygamber diye mi uyarlayacaktın?.. Karışmasın diye peygamber 1 peygamber 2 mi diyecektin? Ahmed Mehmed ismi değişince kişiler değişiyor oluyordu bu sefer nası olacak.. Mesela Efendimiz Peygamber sıfatı olaraktan ele alınıyor.. Misal Ahmed-mesleği, yada tanınma ismi çöpçü.. Değiştirilecek olan arapça metninde öyle geçiyor.. Ahmed ismini çöpçü mü yapacaksın..
Yok yani zaten dediğin şeyin manası bu, ama açıkça de bunu diyorum/ derim. Al cidden esas çerçeve falan senin olsun!

Bu durumda konunun esas amacı çerçevesinde haklı olduğumu görüyor, ancak buna rağmen Deniz Baykal gibi işi densizleştirmekten kendinizi alamıyorsunuz! Densizlik.. Deniz Baykal... Bende geçireyim bi kılıf..
Kılıçdaroğlu gibi, göz göre göre inkarsınız ama ''sidik yarışından''da geri durmuyorsunuz... (Yani bilmiorm kendinizi alabilir musunuz alamıyor musunuz, ama böylesiniz)

Zira tüm forum ehlinin bildiği gibi: "Küp içindekini sızdırır!"

"Kelimeler ise kişiliğin aynasıdır!"

Kelimeler de kişiliğin aynası, ama malum benim cümleler sizin tasdikinizden sonra cümle yada kelime olacak. Ona şimdilik bişey demeyeyimde.. Sizin aynanız koskoca bi ünlem işareti.. Kişiliğinizde beraberinde gelen öfkeniz..
Ama işte dediğiniz gibi; "Kelimeler ise kişiliğin aynasıdır!"

ÖFKE.
Buyurun ...

Kusura bakmayın ama sizde ciddi ciddi algılama sorunu görüyorum!

Kelimeleri ordan buraya öylesine çarpıtıyorsunuzki (genelde başarısızlık diz boyu) resmen kelime salatası yapmaya çalışırken bunun içinde marul olarak kalıyorsunuz!

Her ünlem öfke değildir! İstediğim noktalamayı kullanma hakkınıda kendimde gördüğümden bunun için sizden destur istemeyeceğim!

Bir cümlenize "kelimeler topluluğu" sıfatını uygun görmeme rağmen, cümle yakıştırması yapamayacağımı belirtmeme rağmen, SADECE BİR DEFA BİR YERDE KULLANMAMA RAĞMEN, üzerinizdeki aşşağılık kompleksindenmi desem, ezikliktenmi desem, yoksa saçmalama rekorunu egale etme isteğinizdenmi desem bütün cümleleriniz için bunu kullanmışım gibi açıkça "TARAFTARA" oynamışsınız!

Gündemimizdeki yoğun futbol programlarının etkisinden kurtulamamış olmanızdan olsa gerek ikide bir bu kelimeye cümlelerinizde yer verip "papağanlaşmışsınız"!

Ben size sadece bir tek yerde bunu söyledim! Cümle kurmak için benden izin almanız gerekiyor diye bir kelamda bulunmadım! Ama içinizdeki eziklik öyle boyutlara ulaşmış, öylesine psikolojik bir buhran içerisine düşmüşsünüzki "AHA CÜMLE KURMAK İÇİN SENDEN İZİNMİ ALICAM! CÜMLE ONAYINI SENMİ VERİYORSUN" gibisinden hayal ürünü safsataları yumurtlamaktan utanmamış/sıkılmamışsınız!

Eğerki o kadar mecbur hissediyorsanız buyrunuz sorunuz! Hangi kelime topluluğunuzun cümle özelliği taşıyıp taşımayacağı konusunda size fetva verebilirim!

Ama o kadar zavallı olduğunuzu sanmıyorum!

Yorumlarınızı okuyan kişiler olayı ne boyutlara taşıdığınıza hayretle bakıp size büyük bir oranda acıyordur!

Benim ilk mesajım neydi! Sizin olayı taşıdığınız boyut nereye geldi! Resmen benimle sidik yarıştırma mücadelesine girerek kendinizi ıspatlama gibi bir gaflete düşmüşsünüz!

Benim kelimelerimin kullanılma amaçlarını dahi anlama seviyesine erişemeden bana kafa tutmaya girişmişsiniz!

Aksine sayın Kılıçdaroğlu gibi cümlelerin yarısını alıp diğer yarısını almadan bırakarak işinize geldiği gibi cümleleri kullanmaya çalışmışsınız!

Sizin cümleniz:

"İleri gittiğinizi üstte mini mini harflerle yazarak şimdi diyeceksin ki bana hakaret ettin.. falan diyerek zaten kendiniz belirtmişsiniz.. İleri gitmişsiniz, yada öle bi durum ortada ki uyarı eklediniz ufak tefek!"

Benim kurduğum cümlenin 1/3 lük kısmı mavi olarak işaretlenmiş durumda! Ya gerisi?

İşte buyrun gerisi:

Bende kesinlikle öyle bir cümle kurmadığımı, açıklamayı herkes anlasın diye o seviyede yaptığımı belirtmek isterim!

Anlama sorunu teşhisi koyduğumdan tekrar büyük harflerle tekrar belirtmek istiyorum:

AÇIKLAMAYI HERKES ANLASIN DİYE O SEVİYEDE YAPTIĞIMI BELİRTMEK İSTERİM!

Özellikle bunu belirtmeme rağmen, bu cümlemi bana kılış olarak kullanma çabanız kendi poponuza acı bir şekilde batmıştır!

ÖZELLİKLE BELİRTTİM BUNU!

Hala algılayamadınızmı?

Özellikle belirttim!

Eh dışardan okuyan, geri zekalı (zeka geriliği) sorunu olan bir vatandaş bile anlamıştır demek istediğimi! O zaman siz hayli hayli anlamışsınızdır!

Hah. Şimdi dersiniz bana geri zekalı dedin (çünkü sizden o saçmalama performansını beklerim). İyi okuyun ne dediğimi anlarsınız!

Tekrar saçmalamanızın önüne geçmek adına ben açıklayayım: Bir geri zekalıdan daha zeki olduğunuzu düşünüyorum! Yani normal zekada olduğunuzu!

demişsiniz! Eğitim seviyenizi hiç bir zaman SORMADIM! Bilemeyeceğimi ifade ettim. Ama görüyorumki siz soru cümlesinin ne olduğunu dahi bilmiyorsunuz! Bu durumda böyle bir kişiden her ünlem işaretinin öfke içermeyeceğinin idrakini beklemek çok zor olsa gerek değilmi!?!

Ünlem işareti öfke belirtmezde demedim! Yerine göre belirtir!

Ama "HER" ünlem işareti öfke ifade etmez!

Ancak bunu anlamanızı beklemek çok fazla hayalperestlik olur!

Öncelikle bir hekim olarak şizofren ile ünlem işareti arasında herhangi bir bağ olmadığını, şizofrenin çok farklı bir sağlık sorunu olduğunu ve şizofren kişilerin noktalama işaretlerini pekte umursamadığını belirtmek isterim!

Ayrıca kendinizi rezil edecek cümleler sarfetmemeniz konusunda da size iyi niyet temennilerimi sunarım!

Ünlem işaretini öfke ile bağdaştıran zihniyetiniz sizi pek fazla götürmez! Bundan emin olun! Daha öncede söyledim. Bir cümlenin öfke içerip içermemesi kelimelerle ifade edilir! Sonunda bir ünlem işareti kullanıldı diye tüm cümleyi çöpe atıp "öfke" tabirinde yoğunlaşmanız ne denli dar kalıplarda tıkılıp kaldığınızı gösterir!

Hiç bir zaman noktalama işaretlerine takılıp kalınılmaz! Çok zorunuza gitmişse, çok gözünüze batmışsa çıkartın gözünüzün önünden ünlemleri! Öyle okuyup yazının idrakine varmayı deneyin! İşarete bu denli kafa yormayın!

Bu kadarda acınacak durumlara düşmeyin!

Papağanlaşmayın efendim!

Bu ne komedi bir yazıdır böyle!

Öncelikle anlayamadığınızı tespit ettiğimden, "gökkuşağı" gibi renklendirmeme rağmen idrak edemediğinizden özellikle alıp tekrar açayım:

Kırmızı ile yazdığınız yerde atladığımdan bahsediyorsunuz! Bu koca bir yalandır! Ben bu kısma büyük önem verdiğimden, saygımdan, burası için ayrı bir paragraf ayırdım! Buna rağmen atladığımı düşünüyor ve resmen saçma bir politika izliyorsunuz!

Yazınızın diğer kısmı konu ile ilgili. Efendimizin ismini tartışmaya mayaladığımı iddia etmişsinizki buda sizin kendi içinizdeki zırvalıklarınızdandır! Bu ismi maya olarak kullanacak en son insanlardanımdır! Ancak konunun kendisi, ilk mesajımdan beri vurguladığım efendimizdir!

Unuttuğunuzdan olsa gerek böyle bir yazı yazma ihtiyacı hissetmişsiniz!

Buyrunuz açıklayayım:

Konu ezan türkçeleştirilirken Felah kelimesinin değiştirilmediğinden, geri kalan "BÜTÜN KELİMELERİN" değiştirildiğinden bahsediyor!

Bense çıkıp bunun yanlış olduğunu, Muhammed kelimesinin değiştirilmediğini iddia ettim-ki bu doğrudur!

Şimdi çıkıpta "diyelim iki tane peygamber ismi geçiyordu" diyerekten hayal dünyasına dalma ve hayalden kurulan misallerle bana saldırma gibi bir girişimde bulunmanız en başından saçma olmuş!

Demezmiyim adama "bre gafil ne biçim misaldir bu. Başka verecek adam gibi örnek bulamadınmı! Konunun İsa'ya, Ahmet'le, Mehmet'le, Coşkun'la Nuri Alço'yla ne alakası var"!

Elbetteki derim!

Dersenizki ne Nuri Alço'su, nerden zırvaladınız bunu!

Bende; "siz nerden zırvalamışsanız ordan" derim!

Mehmet girerde o niye girmez? Onun başı kelmi!

Gördüğünüz gibi konuyu çarpıtarak farklı yönlere çekme ve bana farklı silahlar kullanma silahınız her seferinde ters tepiyor ve geçersiz kalıyor!

Onun için konunun içeriğine sadık kalarak saldırmanızı, bu şekilde boyunuzun ölçüsünü almamanızı öneriyorum!

Ahmet Mehmetmiş!

Peh!

Şimdi dersinizki ben onu misal olarak dedim!

Misallerden bahsetmiyoruz! Gerçek yaşanmış bir olayı tartışıyoruz!

Uyan daldığın hülyadan efendi!

Tekrardan hekimlik vazifemi yerine getirerek televizyon izlemeye biraz ara vermenizi, gazetelerin spor sayfalarından uzak durmanızı, gidiyorsanız stadyumların bulundukları semtlere dahi uğramamanızı psikolojik sağlığınız açısından acil olarak öneriyorum!

İkide bir top-stadyum diyerek doğru düzgün (3-5 kişi dışında) kimsenin okumadığı bir konuda böyle konuşmanız hekim olarak sağlığınız açısından beni ciddi endişelere düşürdü!

Ve tekrardan üzerinizdeki bu ezikliği atarak, tek bir yerde bir kelime topluluğu için söylediğim bir sözü her yerde söylemişim gibi empoze etmemenizi öneririm!

Ama tek bir sözümün sizi bu denli psikolojik bunalıma sokacağını, ezeceğini, içinize oturacağını bilseydim inanın söylemezdim!

Sizin sağlığınız için ona cümle diyerek yalan bile söylerdim!

Sırf siz iyi olun diye!

ÖFKE.
Buyurun ...

Mesajınızın veda bölümünde olan bu yazı, şaşırmama vesile olmadı değil hani!

İnanın bana şuan bu cümleleri; yatağımda uzanmış, kahvemi yudumlar ve tebessüm eder bir vaziyette yazıyorum!

Ama siz hala kelimelere bakmadan cümlenin sonundaki noktalı bir çubuktan koca cümlelerin anlamını çıkaran bir yeteneğe sahip olduğunuzdan bunu bile öfke zanneder, bu mesaja cevap verirken bile yine "öfke de öfke, öfke de öfke" diyerek papağanlaşırsınız!

Alt 10-26-2008, 02:49   #9
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
Kusura bakmayın ama sizde ciddi ciddi algılama sorunu görüyorum!

Kelimeleri ordan buraya öylesine çarpıtıyorsunuzki (genelde başarısızlık diz boyu) resmen kelime salatası yapmaya çalışırken bunun içinde marul olarak kalıyorsunuz!

Her ünlem öfke değildir! İstediğim noktalamayı kullanma hakkınıda kendimde gördüğümden bunun için sizden destur istemeyeceğim!

Bir cümlenize "kelimeler topluluğu" sıfatını uygun görmeme rağmen, cümle yakıştırması yapamayacağımı belirtmeme rağmen, SADECE BİR DEFA BİR YERDE KULLANMAMA RAĞMEN, üzerinizdeki aşşağılık kompleksindenmi desem, ezikliktenmi desem, yoksa saçmalama rekorunu egale etme isteğinizdenmi desem bütün cümleleriniz için bunu kullanmışım gibi açıkça "TARAFTARA" oynamışsınız!

Gündemimizdeki yoğun futbol programlarının etkisinden kurtulamamış olmanızdan olsa gerek ikide bir bu kelimeye cümlelerinizde yer verip "papağanlaşmışsınız"!

Ben size sadece bir tek yerde bunu söyledim! Cümle kurmak için benden izin almanız gerekiyor diye bir kelamda bulunmadım! Ama içinizdeki eziklik öyle boyutlara ulaşmış, öylesine psikolojik bir buhran içerisine düşmüşsünüzki "AHA CÜMLE KURMAK İÇİN SENDEN İZİNMİ ALICAM! CÜMLE ONAYINI SENMİ VERİYORSUN" gibisinden hayal ürünü safsataları yumurtlamaktan utanmamış/sıkılmamışsınız!

Eğerki o kadar mecbur hissediyorsanız buyrunuz sorunuz! Hangi kelime topluluğunuzun cümle özelliği taşıyıp taşımayacağı konusunda size fetva verebilirim!

Ama o kadar zavallı olduğunuzu sanmıyorum!

Yorumlarınızı okuyan kişiler olayı ne boyutlara taşıdığınıza hayretle bakıp size büyük bir oranda acıyordur!

Benim ilk mesajım neydi! Sizin olayı taşıdığınız boyut nereye geldi! Resmen benimle sidik yarıştırma mücadelesine girerek kendinizi ıspatlama gibi bir gaflete düşmüşsünüz!

Benim kelimelerimin kullanılma amaçlarını dahi anlama seviyesine erişemeden bana kafa tutmaya girişmişsiniz!

Aksine sayın Kılıçdaroğlu gibi cümlelerin yarısını alıp diğer yarısını almadan bırakarak işinize geldiği gibi cümleleri kullanmaya çalışmışsınız!

Sizin cümleniz:

"İleri gittiğinizi üstte mini mini harflerle yazarak şimdi diyeceksin ki bana hakaret ettin.. falan diyerek zaten kendiniz belirtmişsiniz.. İleri gitmişsiniz, yada öle bi durum ortada ki uyarı eklediniz ufak tefek!"

Benim kurduğum cümlenin 1/3 lük kısmı mavi olarak işaretlenmiş durumda! Ya gerisi?

İşte buyrun gerisi:

Bende kesinlikle öyle bir cümle kurmadığımı, açıklamayı herkes anlasın diye o seviyede yaptığımı belirtmek isterim!

Anlama sorunu teşhisi koyduğumdan tekrar büyük harflerle tekrar belirtmek istiyorum:

AÇIKLAMAYI HERKES ANLASIN DİYE O SEVİYEDE YAPTIĞIMI BELİRTMEK İSTERİM!

Özellikle bunu belirtmeme rağmen, bu cümlemi bana kılış olarak kullanma çabanız kendi poponuza acı bir şekilde batmıştır!

ÖZELLİKLE BELİRTTİM BUNU!

Hala algılayamadınızmı?

Özellikle belirttim!

Eh dışardan okuyan, geri zekalı (zeka geriliği) sorunu olan bir vatandaş bile anlamıştır demek istediğimi! O zaman siz hayli hayli anlamışsınızdır!

Hah. Şimdi dersiniz bana geri zekalı dedin (çünkü sizden o saçmalama performansını beklerim). İyi okuyun ne dediğimi anlarsınız!

Tekrar saçmalamanızın önüne geçmek adına ben açıklayayım: Bir geri zekalıdan daha zeki olduğunuzu düşünüyorum! Yani normal zekada olduğunuzu!

demişsiniz! Eğitim seviyenizi hiç bir zaman SORMADIM! Bilemeyeceğimi ifade ettim. Ama görüyorumki siz soru cümlesinin ne olduğunu dahi bilmiyorsunuz! Bu durumda böyle bir kişiden her ünlem işaretinin öfke içermeyeceğinin idrakini beklemek çok zor olsa gerek değilmi!?!

Ünlem işareti öfke belirtmezde demedim! Yerine göre belirtir!

Ama "HER" ünlem işareti öfke ifade etmez!

Ancak bunu anlamanızı beklemek çok fazla hayalperestlik olur!

Öncelikle bir hekim olarak şizofren ile ünlem işareti arasında herhangi bir bağ olmadığını, şizofrenin çok farklı bir sağlık sorunu olduğunu ve şizofren kişilerin noktalama işaretlerini pekte umursamadığını belirtmek isterim!

Ayrıca kendinizi rezil edecek cümleler sarfetmemeniz konusunda da size iyi niyet temennilerimi sunarım!

Ünlem işaretini öfke ile bağdaştıran zihniyetiniz sizi pek fazla götürmez! Bundan emin olun! Daha öncede söyledim. Bir cümlenin öfke içerip içermemesi kelimelerle ifade edilir! Sonunda bir ünlem işareti kullanıldı diye tüm cümleyi çöpe atıp "öfke" tabirinde yoğunlaşmanız ne denli dar kalıplarda tıkılıp kaldığınızı gösterir!

Hiç bir zaman noktalama işaretlerine takılıp kalınılmaz! Çok zorunuza gitmişse, çok gözünüze batmışsa çıkartın gözünüzün önünden ünlemleri! Öyle okuyup yazının idrakine varmayı deneyin! İşarete bu denli kafa yormayın!

Bu kadarda acınacak durumlara düşmeyin!

Papağanlaşmayın efendim!

Bu ne komedi bir yazıdır böyle!

Öncelikle anlayamadığınızı tespit ettiğimden, "gökkuşağı" gibi renklendirmeme rağmen idrak edemediğinizden özellikle alıp tekrar açayım:

Kırmızı ile yazdığınız yerde atladığımdan bahsediyorsunuz! Bu koca bir yalandır! Ben bu kısma büyük önem verdiğimden, saygımdan, burası için ayrı bir paragraf ayırdım! Buna rağmen atladığımı düşünüyor ve resmen saçma bir politika izliyorsunuz!

Yazınızın diğer kısmı konu ile ilgili. Efendimizin ismini tartışmaya mayaladığımı iddia etmişsinizki buda sizin kendi içinizdeki zırvalıklarınızdandır! Bu ismi maya olarak kullanacak en son insanlardanımdır! Ancak konunun kendisi, ilk mesajımdan beri vurguladığım efendimizdir!

Unuttuğunuzdan olsa gerek böyle bir yazı yazma ihtiyacı hissetmişsiniz!

Buyrunuz açıklayayım:

Konu ezan türkçeleştirilirken Felah kelimesinin değiştirilmediğinden, geri kalan "BÜTÜN KELİMELERİN" değiştirildiğinden bahsediyor!

Bense çıkıp bunun yanlış olduğunu, Muhammed kelimesinin değiştirilmediğini iddia ettim-ki bu doğrudur!

Şimdi çıkıpta "diyelim iki tane peygamber ismi geçiyordu" diyerekten hayal dünyasına dalma ve hayalden kurulan misallerle bana saldırma gibi bir girişimde bulunmanız en başından saçma olmuş!

Demezmiyim adama "bre gafil ne biçim misaldir bu. Başka verecek adam gibi örnek bulamadınmı! Konunun İsa'ya, Ahmet'le, Mehmet'le, Coşkun'la Nuri Alço'yla ne alakası var"!

Elbetteki derim!

Gördüğünüz gibi konuyu çarpıtarak farklı yönlere çekme ve bana farklı silahlar kullanma silahınız her seferinde ters tepiyor ve geçersiz kalıyor!

Onun için konunun içeriğine sadık kalarak saldırmanızı, bu şekilde boyunuzun ölçüsünü almamanızı öneriyorum!

Ahmet Mehmetmiş!

Peh!

Şimdi dersinizki ben onu misal olarak dedim!

Misallerden bahsetmiyoruz! Gerçek yaşanmış bir olayı tartışıyoruz!

Uyan daldığın hülyadan efendi!

Tekrardan hekimlik vazifemi yerine getirerek televizyon izlemeye biraz ara vermenizi, gazetelerin spor sayfalarından uzak durmanızı, gidiyorsanız stadyumların bulundukları semtlere dahi uğramamanızı psikolojik sağlığınız açısından acil olarak öneriyorum!

İkide bir top-stadyum diyerek doğru düzgün (3-5 kişi dışında) kimsenin okumadığı bir konuda böyle konuşmanız hekim olarak sağlığınız açısından beni ciddi endişelere düşürdü!

Ve tekrardan üzerinizdeki bu ezikliği atarak, tek bir yerde bir kelime topluluğu için söylediğim bir sözü her yerde söylemişim gibi empoze etmemenizi öneririm!

Ama tek bir sözümün sizi bu denli psikolojik bunalıma sokacağını, ezeceğini, içinize oturacağını bilseydim inanın söylemezdim!

Sizin sağlığınız için ona cümle diyerek yalan bile söylerdim!

Sırf siz iyi olun diye!

ÖFKE.

Buyurun ...

İnanın bana şuan bu cümleleri; yatağımda uzanmış, kahvemi yudumlar ve tebessüm eder bir vaziyette yazıyorum!

Ama siz hala kelimelere bakmadan cümlenin sonundaki noktalı bir çubuktan koca cümlelerin anlamını çıkaran bir yeteneğe sahip olduğunuzdan bunu bile öfke zanneder, bu mesaja cevap verirken bile yine "öfke de öfke, öfke de öfke" diyerek papağanlaşırsınız!

Kasıyorsunuz..

Kelimelerimi beğemediğinizi, çarpıttığımı söyleyip duruyorsunuz her mesajınızda ama ne hikmettir her mesajda cevap daha da büyüyor.. Allah aşkına umursamıyor gibi görünmenize ne gerek var ben gocunmuyorum ki forum halkı görüyor falan da demiyorum.. İnsan umursamadığı kelimelere daha fazla hücum edip, dafa fazla -laf ebeliği- yapar mı?..
Rahat olun..

Cümle budur:
AHA CÜMLE KURMAK İÇİN SENDEN İZİNMİ ALICAM! CÜMLE ONAYINI SENMİ VERİYORSUN" ...
gibi diyormuşum.. Harika anlıyorsunuz..
O yüzden kaç gündür anlamadığınız şeylerin peşine düşmüş geliyorsunuz.. gelin gelin de bi yavaş gelin. Bi türlü beğen(e)mediğiniz cümlelere satır satır cevap yazıyorsunuz bir de ilerlerdikçe çukurlaşıyorsunuz.

Anladık düşüksünüzde, habire tekrar edip ben buyum ben buyum deyip durmayın..
Anladık.

Oynayın oynayın taraftara oynayın.. Gündemdeki futbol programlarının etkisinden kurtulamamışım o yüzden taraftarı falan demişim.. Şimdi diyeceğim yok böyle nâme.. olmayacak.. Ama aslında evet fenerbahçedende farkınız yok aslında.. Gündemden...

Eklemiş:

E bizim köylü, aynısını bende dedim bunların.. Çık, benim ilk yorumuma bak da senin olayı nerelere getirdiğine bak.. Çık, bi yorumlarını oku bide çık, konuyu başlatan arkadaşın verdiği yazıyı oku bir tane alakalı birşeyinden bahsediyor musun..
Mübarek, kaybetti kendini.. hakaretten falan bahsedipte alasını yapanıda bi bana atfettiği baykalda görmüştüm.. İyi yalnız değilmiş..

'' Bende kesinlikle öyle bir cümle kurmadığımı, açıklamayı herkes anlasın diye o seviyede yaptığımı belirtmek isterim!

AÇIKLAMAYI HERKES ANLASIN DİYE O SEVİYEDE YAPTIĞIMI BELİRTMEK İSTERİM! ''

Kurtul artık şu başkaları anlasın, okusun, karar versin muhabbetlerinden.. En son bana anlatmaya çalışıyordun hayırdır geçtim heralde sınıfı.. Bırak topu tribüne atmayı, merak etme bakan yoktur bu yorumlara.. Baksa bile şu sidik yarışını görünce çıkar zaten.. Forumda pek çukurlarla uğraşanları görmedim..
Bi ben uğraşıyorum işte..

Ve.. Allah'ım Yarabbim..

'' Eh dışardan okuyan, geri zekalı (zeka geriliği) sorunu olan bir vatandaş bile anlamıştır demek istediğimi! O zaman siz hayli hayli anlamışsınızdır!

Hah. Şimdi dersiniz bana geri zekalı dedin (çünkü sizden o saçmalama performansını beklerim). İyi okuyun ne dediğimi anlarsınız! ''

Herkesi kendisi sanıo..

İnanamıyorum şu cümlelerin birbiri ardına geldiğine..

Öfke değilmiş bu haklıymışsın!!!

Şimdi bunu da alıntılar evet konunun esas amacı çerçevesinde haklıyım dersin..

Vallahi dersin.. Beklerim.. De de ..

'' Eğitim seviyenizi hiç bir zaman SORMADIM! Bilemeyeceğimi ifade ettim. Ama görüyorumki siz soru cümlesinin ne olduğunu dahi bilmiyorsunuz! Bu durumda böyle bir kişiden her ünlem işaretinin öfke içermeyeceğinin idrakini beklemek çok zor olsa gerek değilmi!?!''
Anlamadı hala öfkesinden herşeyi allak bullak ettiğini.. Ben soru cümlesinin ne anlama geldiğini bile bilmiyormuşum.. Öyle görüyormuş zat-ı şahane.. Kendi çukurluğundan benim soru cümlesinin ne olduğunu bilemeyişimi çıkarmış.. Benden her ünlemin öfke anlamı içermediğini anlamamamı bekleyin.. Ama ben sizden normal bir cümlenin nasıl nerede kurulcağını bile beklemiyor -olmam lazımdı-..
( Şu ünlem meseleside üstte 2 mesajdır bi kaç yazım havada kalıyor o yüce cevaplarınızdan faydalanamıyorum bi türlüya neyse.. [siz bu cümlenin sonunu ünlemli görün] )

''Ama "HER" ünlem işareti öfke ifade etmez!

Ancak bunu anlamanızı beklemek çok fazla hayalperestlik olur!''

Anladık.. Bugün havalarda güzel!..

Hekimmiş.. Şizofrenin kimlerde olup olmayacağı konusunda bizleri aydınlatmış.. Hiç bi, deli doktoru kendisinin de deli olduğunu söyler mi?
(Misal bu hiddetenme-misalden de anlamıyorsun ya.. Geleceğim)

'' Papağanlaşmayın efendim! '' Kelime, cümle, hastalık, noktalama işaretleri derslerinizden bu konudaki marifetiniz hakkında bi ders henüz vermediniz ki..
Emriniz olur efendim!

........
''

Elbetteki derim!

Ahmet Mehmetmiş!

Peh! ''

- Kıvırmasa da cevap verse birileri.. Misal verme işini alaya alıyor.. Tamam çaktırmıyorum..
İki tane peygamber ismi geçse nasıl çevrilirdi bunlar türkçeye?
'' Bre gafil falan.. bırakalım bu varsağı ayaklarını.. Konuyu esas yerine bindirmemizden mi sakınıyorsunuz yahu! ''

------
''

'' Eee.. şu anki halinizi yazmaya gerek yoktuki.. Burdan anlaşılıyor ne vaziyette olduğunuz..
Yani şahsen anlayabiliyorum..
Bende rap enstrümental işleriyle haşır neşirimdir.. Şu an da bi size kelam attırım bi altyapıya ritim vuruyordum.. Şu an tam hazır gibi aslında, ama sözlerinizden dolayı mıdır nedir müzikte bir öfke kokusu alıyorum ki sormayın gitsin..
Biraz da çukur bi müzik olacak gibi..
(Şimdi müzik falan nerden çıktı demeyin, ezandan girip çaydan kahveden çıktın ne yapayım, bende bir şeyler ekleyeyeim dedim zıvanaya..)

(...)

''Ama siz hala kelimelere bakmadan cümlenin sonundaki noktalı bir çubuktan koca cümlelerin anlamını çıkaran bir yeteneğe sahip olduğunuzdan bunu bile öfke zanneder, bu mesaja cevap verirken bile yine "öfke de öfke, öfke de öfke" diyerek papağanlaşırsınız! ''

Şu söylediğiniz ''hayvan'' siz olmasaydınız, sadece bu mesajı atar yazınızın özeti gibi duran son cümlenizi genel olarak tutardınız.. Bende yazıma ''Kasıyorsunuz''..
diye başlamaz şapka çıkarır içimden de 'bu herifi boş yere kırık diye gördük' derdim.
De, ne menem akıl..
Alt 10-26-2008, 04:21   #10
Kullanıcı Adı
Katil
Alıntı:
Kasıyorsunuz..

Kelimelerimi beğemediğinizi, çarpıttığımı söyleyip duruyorsunuz her mesajınızda ama ne hikmettir her mesajda cevap daha da büyüyor.. Allah aşkına umursamıyor gibi görünmenize ne gerek var ben gocunmuyorum ki forum halkı görüyor falan da demiyorum.. İnsan umursamadığı kelimelere daha fazla hücum edip, dafa fazla -laf ebeliği- yapar mı?..
Rahat olun..

Cümle budur:
AHA CÜMLE KURMAK İÇİN SENDEN İZİNMİ ALICAM! CÜMLE ONAYINI SENMİ VERİYORSUN" ...
O yüzden kaç gündür anlamadığınız şeylerin peşine düşmüş geliyorsunuz.. gelin gelin de bi yavaş gelin. Bi türlü beğen(e)mediğiniz cümlelere satır satır cevap yazıyorsunuz bir de ilerlerdikçe çukurlaşıyorsunuz.

Anladık.

Oynayın oynayın taraftara oynayın.. Gündemdeki futbol programlarının etkisinden kurtulamamışım o yüzden taraftarı falan demişim.. Şimdi diyeceğim yok böyle nâme.. olmayacak.. Ama aslında evet fenerbahçedende farkınız yok aslında.. Gündemden...

Eklemiş:

E bizim köylü, aynısını bende dedim bunların.. Çık, benim ilk yorumuma bak da senin olayı nerelere getirdiğine bak.. Çık, bi yorumlarını oku bide çık, konuyu başlatan arkadaşın verdiği yazıyı oku bir tane alakalı birşeyinden bahsediyor musun..
Mübarek, kaybetti kendini.. hakaretten falan bahsedipte alasını yapanıda bi bana atfettiği baykalda görmüştüm.. İyi yalnız değilmiş..

'' Bende kesinlikle öyle bir cümle kurmadığımı, açıklamayı herkes anlasın diye o seviyede yaptığımı belirtmek isterim!

AÇIKLAMAYI HERKES ANLASIN DİYE O SEVİYEDE YAPTIĞIMI BELİRTMEK İSTERİM! ''

Kurtul artık şu başkaları anlasın, okusun, karar versin muhabbetlerinden.. En son bana anlatmaya çalışıyordun hayırdır geçtim heralde sınıfı.. Bırak topu tribüne atmayı, merak etme bakan yoktur bu yorumlara.. Baksa bile şu sidik yarışını görünce çıkar zaten.. Forumda pek çukurlarla uğraşanları görmedim..

Ve.. Allah'ım Yarabbim..

'' Eh dışardan okuyan, geri zekalı (zeka geriliği) sorunu olan bir vatandaş bile anlamıştır demek istediğimi! O zaman siz hayli hayli anlamışsınızdır!

Hah. Şimdi dersiniz bana geri zekalı dedin (çünkü sizden o saçmalama performansını beklerim). İyi okuyun ne dediğimi anlarsınız! ''

Herkesi kendisi sanıo..

'' Eğitim seviyenizi hiç bir zaman SORMADIM! Bilemeyeceğimi ifade ettim. Ama görüyorumki siz soru cümlesinin ne olduğunu dahi bilmiyorsunuz! Bu durumda böyle bir kişiden her ünlem işaretinin öfke içermeyeceğinin idrakini beklemek çok zor olsa gerek değilmi!?!''
Anlamadı hala öfkesinden herşeyi allak bullak ettiğini.. Ben soru cümlesinin ne anlama geldiğini bile bilmiyormuşum.. Öyle görüyormuş zat-ı şahane.. Kendi çukurluğundan benim soru cümlesinin ne olduğunu bilemeyişimi çıkarmış.. Benden her ünlemin öfke anlamı içermediğini anlamamamı bekleyin.. Ama ben sizden normal bir cümlenin nasıl nerede kurulcağını bile beklemiyor -olmam lazımdı-..
( Şu ünlem meseleside üstte 2 mesajdır bi kaç yazım havada kalıyor o yüce cevaplarınızdan faydalanamıyorum bi türlüya neyse.. [siz bu cümlenin sonunu ünlemli görün] )

Hekimmiş.. Şizofrenin kimlerde olup olmayacağı konusunda bizleri aydınlatmış.. Hiç bi, deli doktoru kendisinin de deli olduğunu söyler mi?

'' Papağanlaşmayın efendim! '' Kelime, cümle, hastalık, noktalama işaretleri derslerinizden bu konudaki marifetiniz hakkında bi ders henüz vermediniz ki..
Emriniz olur efendim!

........
''

Elbetteki derim!

Ahmet Mehmetmiş!

Peh! ''

- Kıvırmasa da cevap verse birileri.. Misal verme işini alaya alıyor.. Tamam çaktırmıyorum..
'' Bre gafil falan.. bırakalım bu varsağı ayaklarını.. Konuyu esas yerine bindirmemizden mi sakınıyorsunuz yahu! ''

------
''

'' Eee.. şu anki halinizi yazmaya gerek yoktuki.. Burdan anlaşılıyor ne vaziyette olduğunuz..
Bende rap enstrümental işleriyle haşır neşirimdir.. Şu an da bi size kelam attırım bi altyapıya ritim vuruyordum.. Şu an tam hazır gibi aslında, ama sözlerinizden dolayı mıdır nedir müzikte bir öfke kokusu alıyorum ki sormayın gitsin..
(Şimdi müzik falan nerden çıktı demeyin, ezandan girip çaydan kahveden çıktın ne yapayım, bende bir şeyler ekleyeyeim dedim zıvanaya..)

(...)

''Ama siz hala kelimelere bakmadan cümlenin sonundaki noktalı bir çubuktan koca cümlelerin anlamını çıkaran bir yeteneğe sahip olduğunuzdan bunu bile öfke zanneder, bu mesaja cevap verirken bile yine "öfke de öfke, öfke de öfke" diyerek papağanlaşırsınız! ''

Şu söylediğiniz ''hayvan'' siz olmasaydınız, sadece bu mesajı atar yazınızın özeti gibi duran son cümlenizi genel olarak tutardınız.. Bende yazıma ''Kasıyorsunuz''..
diye başlamaz şapka çıkarır içimden de 'bu herifi boş yere kırık diye gördük' derdim.
De, ne menem akıl..

Şu yorumunuzu tekrar okuyup, tekrar tekrar saçmaladığınızın alakası olmayan cümleler kurduğunuzun idrakine ne zaman varmayı düşünüyorsunuz?

Laf ebeliği yaptığımdan dem vurupta "anaç bir laf anneliği" yaptığınızı ne zaman farkedeceksiniz?

Ben laf ebeliği yaptığımı düşünmüyorum! Aksine her seferinde çaktırmamaya çalışarak olayı farklı boyutlara taşıma gayretiniz bu mesajınızda bile açıkça görülmekte!

Ben her ne kadar olayı esas çerçevesine taşımaya gayret etsemde, sizin şaklabanlıkla karışık olarak saptırma girişiminde bulunmanız gözden kaçmıyor!

AHA CÜMLE KURMAK İÇİN SENDEN İZİNMİ ALICAM! CÜMLE ONAYINI SENMİ VERİYORSUN
" ...

"Gibi diyormuşum, harika anlıyorsunuz" şeklindeki ifadenizle "demediğim şeyleri dediğimi iddia ediyorsun" gibisinden bir çaba seziyorum bunda!

O zaman buyrun kullandığınız şu cümlelerin açıklamasına bizlere yapın:

( Kusura bakmayın yine cümle olmayabilirler.. Siz af buyurup biraz da zahmet edip okuyun.. Belki zatıâlimin kuramadığı, sizin cenk ettirdiğiniz cümlelerinize bi katkısı olur!!!)

( cümle demiyorum dikkat edin, cümle olabilmesi için sizin tasdikinizi alacak ki öyle cümle olacak -malum aramızda seviye farkı da varya-!)

{Ben benim tasdikim olmadan cümle olmaz gibisinden bir söylemde bulunduğumu nedense hiç hatırlamıyorum! Sadece bir yerde kullandığınız 5-6 kelime için cümle sıfatını yakıştıramadığımı belirttim! Oysa siz can çırpınışı şeklindeki hamlelerle öyle sarılmışsınızki sanki cümle tasdik hizmeti veriyormuşum düşüncesine kapılmışsınız!}

Ve işte son bomba:

Kelimeler de kişiliğin aynası, ama malum benim cümleler sizin tasdikinizden sonra cümle yada kelime olacak.

Dikkatinizi daha iyi çekebilmesi için kırmızı renge boyadığım yere dikkat!

BENİM CÜMLELER SİZİN TASDİKİNİZDEN SONRA CÜMLE YADA KELİME OLACAK...!

Sonraki mesajınızdaki ifadenizle ne kadarda çelişiyor değilmi?

Benmi öyle anlıyorum yoksa sizmi açıkça öyle demek istediniz?

Hayır burda dolaştırılabilecek bir kelimede yok! İfade gayet net ve açık!

Bu durumda kendi kendinizi yalanladığınız, çeliştiğiniz ve bir dediğinizin bir dediğini tutmadığı en açık şekilde ortada oluyor değilmi!?!

Bu paragrafınızın sonunda kendinizi üstün göstermek amacı ile kullanmış olduğunuz:

Anladık.

Şeklindeki yazının ise bir aynaya dik açı ile çarpıp, kendi üzerinden tekrar size döndüğünü ve üzerinizde atom bombası şeklinde patladığını siz kendiniz anlamışsınızdır! Benim ayrı olarak ifade etmeme gerek yok sanırım?

Hala yazmaya utanmayacakmısınız?

ilk yorumunuza bakmamdan dem vurmuşsunuz! Peki siz benim ilk yorumumu çıkıpta okudunuzmu?

Tekrar hatırlatayım! Zira eski mesajları okumadığınız, aklınızda tutmadığınız açıkça belli olduğundan her seferinde hatırlatmakta bana düşüyor:

Ben Muhammed kelimesinin değiştirilebileceğinden bahsettim!

Siz tuttunuz (tersten noktalı bir çubuktan) öfkede öfke diye bir ritim tutturdunuz!

Bense hiçbir zaman öfke ile mesaj yazmayacağımdan bahsettim durdum! Bahsettimde kime? Gözlerini kapatmış, kulaklarını tıkamış, ağzını mandibula ve maxilla arası mesafenin en yüksek derecesine kadar açmı birine. (Tıbbi terminolojide mandibula: alt çene kemiği, maxilla: üst çene kemiği.)

Yazdığım ilk yorumumun içerisindeki mesajı "Öfkeyle yazılmış bir yazıdan bir şey beklemiyorum" gibisinden basit vede dar bir bakış açısıyla değerlendirerek, içeriğini anlamamayı tercih etmişsiniz!

Sonrada kalkmış beni olayı saptırmak, gündem değiştirmek gibi "kendi eylemlerinizin" odağı ilan etmeye çalışmışsınız!

Kısacası işgüzarlık peşindesiniz ama bu sizin başınıza fena patladı galiba!

Size tekrardan temennim: Küfürle yazılmış olsa bile mesajların özüne inmeniz, kıçındaki noktalama işaretine göre değerlendirip koca cümleleri çöpe atmamanızdır!

Jeton kaç köşeli acaba? Şimdimi idrakine vardınız bu cümlemin?

Ben bu cümleyi bilmem kaç gün önce kurdum ama şimdi anlamışsınız galiba! Yoksa o cümlenin üstünden bu cümle yokmuş gibi davranmanız, açıklama gelincede tribünden, taraftardan futbolcudan bahsetmeniz çelişkili olmuş!

Yada ayrıntılı açıklama yapmadan cümlelerimi anlayamıyorsunuzda, ben bir cümleyi ayrıntılı açıklayınca "geçtim heralde sınıfı" gibisinden kolayımsı yorumlarla geçiştirmeye çalışıyorsunuz!

Çukur konusunu daha önce en ayrıntılısından, en köşeli jetonluların dahi anlayabileceği üsluptan yaptığımdan kimin kimle uğraştığını sizde dahil olmak üzere tüm ahali en açık şeklinde anlamıştır! Sizcede öyle değilmi?

Herkesi kendisi sanıo..

Yine bir Kemal Kılıçdaroğlu'msu tavır seziyorum sizde!?!

Bu adamın tv ye çıkması çok kötü oldu! Gençlerimiz bunu örnek alıp açıklamaların işlerine gelen kısmını kopyalar, ona göre birşeyler söyleme merakında olur oldu!

Devamını neden yayınlamadınız peki!

Buyrunuz ben yayınlayayayım:

Dedim ama başarılı olabildimmi? Maalesefki hayır! Yine saçmalamanızın önüne geçemedim!

Cümleyi anlamak yerine nasıl cevap yazarım arayışına girdiğinizden böyle çocukça davranışları pekde yadırgamıyorum!

' Eğitim seviyenizi hiç bir zaman SORMADIM! Bilemeyeceğimi ifade ettim. Ama görüyorumki siz soru cümlesinin ne olduğunu dahi bilmiyorsunuz! Bu durumda böyle bir kişiden her ünlem işaretinin öfke içermeyeceğinin idrakini beklemek çok zor olsa gerek değilmi!?!''

İşte yine en keskin "U" dönüşlerinden birine daha tanık oluyoruz!

Ben bu cevabı neye binayen vermiştim?

Sizin yazınız:

"Ünlem başka manalarda da kullanılıyormuş.. Bunu bana eğitim düzeyimi sorarak söylemeniz sizi yakadan ele veriyor zaten.. Geçen mesajda açık açık demişim,"

Benim yazım:

"demişsiniz! Eğitim seviyenizi hiç bir zaman SORMADIM! Bilemeyeceğimi ifade ettim. Ama görüyorumki siz soru cümlesinin ne olduğunu dahi bilmiyorsunuz! Bu durumda böyle bir kişiden her ünlem işaretinin öfke içermeyeceğinin idrakini beklemek çok zor olsa gerek değilmi!?!"

Olayı bu kadar farklı şekillerde anlamayı nasıl başarıyorsunuz? Yada başka bir söylemle bu denli çarpıtma çabanız neden? Köşeye sıkışmış olmanın meydana getirdiği korkumu? Eziklik psikolojisimi? Nedir!?!

"Öyle görüyormuş zat-ı şahane" şeklindeki cümleniz bence manasız. Öyle olduğunuzu siz gösterdiniz zaten! Biz sizin gösterdiğinizden başka şeyi göremeyiz!

Tutmuş köşeye sıkıştırdığım bu durumu dalgayla karışık, tespitlerimin doğru olduğunu göre göre çarpıtmaya çalışıyorsunuz!

Kaçmayıp konuyu taşımayın efendim!

En yakın zamanda bir psikoloğa başvurmanızı öneriyorum!

Eğer isterseniz hocalarımdan sizin için ücretsiz ve özel destek isteyebilirim!

Evet hekimim! Ancak şizofrenin deli olmadığını bilemeyecek kadar cahil gördüm sizi? Elinizde Google (r.anh) denen mübarek bir araç bulunuyor! İnsan lütfedip araştırma zahmetinde bulunur!

Ayrıca literatürde "deli doktoru" gibi aşağılayıcı bir statü yok!

Velevki olsun! Olduğunu farzedelim! Bu (kutsal mesleğe mensup) şahısları "deli" diye nitelendirerek gerçek seviyeniz ve kişiliğinizi altın tepside sunmanız gerçekten takdire şayan!

Elbetteki derim!

Ahmet Mehmetmiş!

Peh! ''

Bırakalım bu varsayı ayaklarını demişsiniz ama sizin yaptığınız bir varsayım değilde nedir?

"İki tane peygamber geçse idi..." şeklindeki varsayımınızın en başında hata olduğunu, siz öyle varsayım şeklinde dalga geçerseniz bende Nuri Alço'yu müdahil ederek böyle cevap veririm!

İster dalga geçtiğimi düşünürsünüz ister ibret alır edebinizle rezil olmadan susarsınız!

Bizi burda bahsettiğiniz saçma varsayımlara dahil edip, sonrada "bırakalım şimdi varsayım ayaklarını" demeniz zeytinyağlığa giriyor sanırım!

''

Mesleğinize saygım sonsuz!

Siz her ne kadar (öyle bir statü olmamasına rağmen) Kutsal saydığım mesleğimi dalgaya alsanızda, sizin amatörce veya profesyonelce yaptığınız mesleğe sonsuz saygılarımı sunuyor, başarılar diliyorum!

Bizlere yakışan budur!

Ama dikkatimi çeken (bu sefer daha seyrek kullanılan/ama yine tekrarlanan) öfke tabiri oldu!

Daha az kullanmanızdan bazı şeylerin idrakine vardığınızı anlıyor ve buna sizin adınıza seviniyorum!

Dilerim konuşurken dili kalbe indirip, ağzına perde çekenlerden olduğumuzu tez vakitte anlarsınız!

Çukurlukta sizin kattığınız tuzunuz olsa gerek? Hani her sanatçı eserine kendinden birşeyler katar, sonra ona bakıp kendini görürmüşya!?! O hesap!

De, ne menem akıl..

Tam size yakışır bir yorum olmuş!

Zira yine içinizdekini en derin çatlaklarınızdan sızdırmışsınız!

Ancak dikkat edinde o çatlaklar dahada derinleşip sizin tepetaklak yere yıkılmanıza sebep olmasın!

Hoş yıkılmışsınızya!

Görene!
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)