AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 07-18-2011, 15:40   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart 170 Ankara generali kışla yolcusu
170 Ankara generali kışla yolcusu

18.07.2011 - 11:15

TSK'nın daha etkin hale getirilmesi için 2011 Yüksek Askeri Şurası'nda önemli adımlar atılacak.

Özellikle terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin daha etkin ve atak bir yapıya büründürülebilmesi için bu yılki Yüksek Askeri Şura'da önemli kararlar alınması bekleniyor. TSK'nın personel yapısı detaylı olarak incelenirken, Ankara'da görev yapan 170 general en önemli kalemi oluşturuyor.
Sayı bütün ordulardan yüksek
Dünya ordularıyla kıyaslanınca bünyesinde oldukça yüksek sayıda General barındıran Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bu sayının düşürülmesi ve Ankara'da etkin olmayan görevlerde bulunan 170 generalin kışla görevlerine dağıtılması için formüller üzerinde çalışılıyor. Çalışmada modern dünya ordularının kuvvet yapısı masaya yatırılırken başka hiçbir orduda merkezde bu kadar yüksek sayıda generalin görev yapmadığı belirlendi. TSK'da normalde general sayısının 301 olması gerekirken bu sayının aşılmış olmasına da çözüm üretilecek.
Etkinliği azaltan unsur çok
Uzatmalarla ilave sayının en fazla 47 artması gerekirken, bu sayının da aşılması sıkıntı oluşturuyor. Şu an TSK'da 363 general görev yapıyor. Bir diğer sıkıntı da TSK'da savaşçı subay kadrosunun geniş tutulması yerine yükselme esaslı yapıda oluşuyor. Bu nedenle TSK'da Albay sayısı 8 bin 175'i bulmuş durumda. Albay sayısının yüksekliği hem Generallik için baskı oluşturması hem de etkinliği azaltan bir unsura dönüşmesi nedeniyle Hükümetin gündemindeki bir diğer konu.
Tabip kadrosu tartışma çıkarır
YAŞ'da Kara ve Deniz Kuvvetleri'ni karşı karşıya getirecek bir unsur da tabip sınıfından seçilecek paşa konusu. Teamüllere göre bu yıl sıra Karacılarda ve Kara sınıfından bir tabip albayın general olması gerekiyor. AncakDeniz KuvvetleriKomutanı Oramiral Uğur Yiğit'in Denizci bir albayın tabip amiral yapılması için yoğun talebi bulunuyor.
STAR GAZETESİ

Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-18-2011, 15:43   #2
Kullanıcı Adı
unnamed
farklı birşey olmayacak ki?
yine aynı tas aynı hamam....
Alt 07-18-2011, 15:48   #3
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
farklı birşey olmayacak ki?
yine aynı tas aynı hamam....
Bu adamların çoğu siyasete yargıya müdahale için Ankara'da bulunan generaller.Biraz asker olduklarını hatırlamalılar.
Alt 07-18-2011, 16:00   #4
Kullanıcı Adı
unnamed
Alıntı:
bur-AK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu adamların çoğu siyasete yargıya müdahale için Ankara'da bulunan generaller.Biraz asker olduklarını hatırlamalılar.
mekanlar değişince farklı olacaksa ne mutlu..
ama hiç ümidim yok
Alt 07-18-2011, 16:13   #5
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
mekanlar değişince farklı olacaksa ne mutlu..
ama hiç ümidim yok
Ankara'da boş işlerle uğraşan generallere görev vermeleri onları meşgul edecektir.Güzel kardeşim hala bir statükocu yapılar var fakat artık herkes haddini biliyor.Beş sene önce siyasi konularda generallerin açıklamalarını dinliyorduk şimdi genelkurmay başkanı bile konuşamaz.Sence burada umut yokta ne var ?
Alt 07-18-2011, 16:18   #6
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Zurnanın zart zurt zort dediği nokta burası işte.
Buradan çok ama çok mazeme çıkar,çok da tartışılması gerekir aslında.
Neden şidm önce değil de ? Şimdiye kadar bunlar ne iş yapmış peki madem etkin değil de ?
Bunlar önemli sorular.
Diğer önemlisi de hani bazı mallar diyor 'ergenekon tutukluları moral bozdu',aha bu etkin olmayan generalleri o malın gözüne ağzına sokacaksın,demek ki general bolluğu var hatta o kadar bol ki 'etkin' değiller,etkisiz birer generaller,rahat koltuktalardı.

Bu bir yana,çözüm olacak mı ?
Zerre olmucak,çünkü olan askere olcak,askerin anasını ağlatacaklar.
Çünkü bunlar eğitimi öne çıakracak,paso eğitim paso eğitim.Asker bundan bunalacak.
Denetimler artacak,paso denetim paso denetim.Asker isyan edecek içten içe.
İnşallah gidecek kişiler paso eğitim paso denetim uygulaması yapmaz.
İnşallah askerle daha yakın ilişkiler içerisinde bulunurlar.
Bazı generaller bayan subayların yanında bile ana bacı sövüyormuş.
Bu söven kişi denetime gelecekti bize,ağzımıza edildi tabi ama neyseki gelmedi
Bu tip kişiler olduğu sürece zerre bir adım öteye geçilemez.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)