10-10-2012, 21:39 | #1 |
18 yaşında milletvekili mi olur?
Erdoğan ilginç işlerden birisine daha imza atmak üzere.
Daha liseden mezun olmamış marketlerden sigara alması dahi yasak olan çocukları milletvekili yapacak yasayı teklif etti Merak ettim ülkenin böyle bir adıma ne kadar ihtiyacı vardı? Daha ergenlik sivilceleri yeni çıkmış,bıyıkları yeni terlemiş,bilgisayar oyunu msn ve facebook ile vaktini geçiren 18 yaşında ki bir genci vekil seçmenin mantığı nedir ben anlamadım. Belki siz anlamışsınızdır diye soruyorum
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-10-2012, 21:57 | #2 | |
Alıntı:
18 uygulamasının pratiğe yansıması kadar komik birşey olamaz ama teoride atılmış güzel bir adım.Hem yeni gelen 500 bin seçmeni etkilemek(ben etkilediğini zannetmiyorum) hemde gençleri aktif siyasete çekmeye yönelik bir çalışmadır. |
||
10-10-2012, 23:57 | #3 |
Bende karşıyım bu seçilme yaşının 18'e indirilmesine...
Gerek olsa anlarım da gerek yok ki be kardeşim... |
|
10-11-2012, 10:54 | #4 |
Siz hala farketmediniz mi? 18 yaş gündem değiştirme hamlesidir..
|
|
10-12-2012, 02:38 | #5 |
bencede gündem degistirmek için ortaya attigimiz bir yemdi ama etkili oldu , olmazsa baskanlik sistemini konusalim derdik
ama konuya dönecek olursak bence indirilmemeli avrupada bazi ulkelerde olabilir ama bizim sartlarimiz kültürümüz yetistirilme tarzimiz farkli bence abesle istigalden baska bir sey degil |
|
10-12-2012, 02:45 | #6 |
meclis'e counter strike-pes salonları felan açmak lazım...
meclis meclis değil bildiğin atari salonuna döner... ergenlerin ne işi var yahu mecliste... hele bi büyüsünler... |
|
10-12-2012, 02:48 | #7 |
|
|
10-12-2012, 11:38 | #8 |
18 yaş kanunu çıksa bile meclise 18 yaşında girecek vekil sayısı sizce kaç olur?
Şahsi fikrim 1tane olur o da numune olarak... |
|
10-12-2012, 22:12 | #9 |
Olmayacak bir iş için fuzuli gündem.
18 yaşında ki veled zaten vekil seçilemez O halde gerek yok,pratiği olmayan bir yasayı sırf kağıt üzerinde olsun diye de yok yere yasalaştırmak gereksiz. Hele gündem de acil olarak beklenen onca yasa varken Bütün hayırları iyi güzel olanları kendinden bilmek gibi bir felaket senaryosu da çizmek istemiyorum |
|
10-24-2012, 16:41 | #10 |
niye olmasın genclerin sucune ?onlarınsiyaset yapamıyacagınımı düsünüyosunuz bence en atık teknolojiyle bütünleşmiş fikirler bizden cıkacagına inanıyorum ben daha 16 yasındayım ama siyaseti 9 yasından beri takip ediyorum ve benimde belirli fikirlerim ve bazı verilen sacma fikirlere fikirle karsılık verecek izlenimlerim var bence secerken aynızaman da secilme hakkımında olması gerek
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|