AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 07-24-2011, 16:30   #1
Kullanıcı Adı
Ebuzer
Standart 18 Yaşından Küçükler Camiye Giremez
Tacikistan'da parlamentoda onaylanan yasa ile 18 yaş altı çocukların içki içmesi, bayram günleri hariç camiye gitmesi, dinî örgütlere üye olması ve ehliyet alması yasaklanıyor.

Geçen ay meclisin alt kanadında kabul edilerek, onaylanmak üzere meclisin üst kanadına sevk edilen, “çocukların eğitimi ve terbiyesine yönelik velilerin sorumluluklarını düzenleyen” yasa, velilerin sorumluluğunu arttırıyor.

Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın imzasına sunulan düzenleme, ebeveynlerin, çocuklarının eğitim almalarını, onların hak ve menfaatlerini korumayı düzenlerken, 18 yaşın altındaki çocuklarının, topluma karşı girişim ve davranışlarını önlemesini öngörüyor; ahlaksızlık, tecavüz, ayrımcılık ve terör içerikli kitap ve filmleri izlemesi ve okumasını, içki içmesini, bayram günleri hariç camilere gitmesini ve dinî örgütlerde yer almasını, ehliyet alma ve araç kullanmasını yasaklıyor.

Yasa ayrıca, devlet kurumlarının izni olmadan çocukların yurtdışına eğitim amacıyla gönderilmesinin engellenmesini öngörüyor. Bunun yanı sıra, çocukların ağır işlerde çalıştırılması, okula değerli takı ve ziynetlerle gelmeleri de yasaklanıyor.

habervaktim

Ebuzer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-24-2011, 16:53   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
1ay falan önce duymuştum bunu...
Yazık...
Alt 07-24-2011, 17:04   #3
Kullanıcı Adı
serdary
Yok artık ya...

İçki içme ile cami bir tutulmuş bu nedir ya! Yazık, Vallahi Yazık
Alt 07-24-2011, 17:29   #4
Kullanıcı Adı
Mavera
rusyadan ayrilip neden bagimsiz kaldilarki yani aralarinda ne fark var?
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-24-2011, 18:03   #5
Kullanıcı Adı
karsu
Kuran-ı kerimi toplattıran gördüğü yerde çöpe atan devletten ne bekliyeceksin şahsen ben şaşırmadım islam ne yazık ki gerici bir dinmiş gibi gösteriyorlar orada çok yazık vahim bir durum...
karsu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-24-2011, 18:21   #6
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Ülkede insanların mensup olduğu en büyük din İslam'dır. Halkın %85'i Sünni Müslüman, %5'i ise Şii Müslüman'dır. Geri kalan %10'luk gibi bir kısmı Hıristiyan'lar oluştururlar. Ülkede Hıristiyan'lar daha çok Rus Ortodoks Kilisesi'ne mensupturlar. Tacikistan, Haçlı Seferleri sırasında İran'a bağlı bir özerk bölgeydi.

wikipedia

Vay anam vay.
Alt 07-24-2011, 21:24   #7
Kullanıcı Adı
sudaduran
başlığı görünce avrupa ülkelerinden biri sandım
vah tacikistan kötü yola düşmüssün
gelecekde nasıl hesap vereceksin acaba
sudaduran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-24-2011, 21:28   #8
Kullanıcı Adı
Hüdavendigâr
vay salaklar vay.
Hüdavendigâr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-25-2011, 00:33   #9
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Alıntı:
Azap Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Cumhurbaşkanı İmamali Rahman
Isimde yanlislik var...
Stalin olacakti.
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-25-2011, 00:42   #10
Kullanıcı Adı
merve
Aa ne kadar ilginç. Yasaklanan diğer durumlar tamam da cami bunların neresinde veya dini örgüt
Bide bayram günleri haricinde diye belirtilmiş, o zaman özel günlerde alkol alsınlar, araba kullansınlar, abuk subuk filmler izlesinler. Çelişkili bir yasa oluşturulmuş.
merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)