AK Gençliğin Buluşma Noktası
Osmanlı Tarihi (AK Parti) Osmanlı Devleti ve Osmanlı kültürü.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-11-2007, 11:18   #21
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart Amerikan Yönetimi: Türkiye'nin sessiz kalmasını diliyoruz



ABD Temsilciler Meclisi alt komisyonu, Dış İlşkiler Komitesinde 27 evet oyuna karşılık 21 hayır oyuyla geçen sözde Ermeni Soykırım yasası, Bush yönetimi tarafından da tepkiyle karşılandı.




Bush yönetimi, Türkiye'den, konuyla ilgili bir somut tepki göstermemesini istedi. Bush yönetimi adına konuşan, ABD Dışişleri Bakan yardımcısı Nicholas Burns "Derin bir hayal kırıklığı yaşıyoruz, umarız bizim için dünyadaki önemli ve değerli bir müttefikimiz olan Türkiye, bu konuyla ilgili her hangi bir somut tepki göstermez" dedi. Burns gazetecilerin son gelişmelerle ilgili çeşitli sorularını da yanıtladı. Burns bir gazetecinin İncirlik üssünün kullanımı ile ilgili sorusunu da, İncirlik üssünün iki ülke arasındaki diğer işbirliği alanlarına ilişkin ABD'yi tehdit eder bir tutum içinde olmadığını belirterek "Çok uzun yıllardan beri Türklerle çok iyi şekilde çalışıyoruz, Türkiye, ABD için stratejik önem taşır. Irak konusunda bizimle işbirliği içindeler, oradaki askerlerimiz ihtiyaçlarını topluca, Türkiye'den İncirlik üssünden karşılamaktayız. Türkiye ile birlikte etkili bir şekilde çalışabilmeliyiz. Türkiye'nin her hangi bir şekilde bize İncirlik veya diğer birlikte çalıştığımız bölgelerle ilgili bir tehdidi olmamıştır" dedi.

ANKA
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2007, 11:21   #22
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart Ermenistan başbakanının itirafı
hayret birşey ya!!!tüm dünya bunu duyuyor musunuz?
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2007, 11:23   #23
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart Tasarı Dış İlişkiler komitesinden geçti
bunlar bizi iyice bilemeye çalışıyorlar gibi geliyor ya neyse....ama bu yaptıkları cevapsız kalmayacak inşallah incirlik i kapatırız....onlar da pkk ya silah yardımı yapamazlar...işgal ettikleri ülkeyi daha fazla cehenneme çeviremezler....
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2007, 11:32   #24
Kullanıcı Adı
sadeceali
Standart Tasarı Dış İlişkiler komitesinden geçti
yalnız bişey sölimmi eğer biz incirlik üssünü kaptırsak -ki inşallah kapatırız- diplomatik ilişkiler aşırı derecede zarar görür.. kısacası bize küsebilirler...
sadeceali isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2007, 11:36   #25
Kullanıcı Adı
sadeceali
Standart Ermeni iddialarını kabul eden ülkeler
Alıntı:
sidre Nickli Üyeden Alıntı
kabul eden hıc bır ulkenın tam anlamıyla soykırımın bıle ne oldugunu bıldıklerıne ınanmıyorum hepsı cıkarları dogrultusunda haraket edıyor buda benı delırtıyor
hakkaten ha..uruguaydaki adam nerden bilsin te 1915 de dünyanın öbür ucundaki olayı... birileri sen kabul ediceksin diyo onlarda kabul ediyo... yoksa bi savaş çıksa.. uruguay mış venzuelaymış silip süpürürüz..eti ne budu ne onların..
sadeceali isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2007, 11:40   #26
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart Tasarı Dış İlişkiler komitesinden geçti
zaten abd ile ilişkilerimiz kötü durumda pamuk ipliğine bağlı ama kendileri kaşındılar....
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2007, 11:41   #27
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart sözde ermeni soykırımı tasarısı!!!!!!
arkadaşlar bu konu ile ilgili haber ve görüş paylaşımlarınızı burada yapabilirsiniz......teşekkürler.......
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2007, 16:00   #28
Kullanıcı Adı
ak_mavish
Standart sözde ermeni soykırımı tasarısı!!!!!!
Ankara sert tepki gösterdi: Daha ileri götürmeyin
Hükümet, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının kabul edilmesini esefle karşılayarak, kınadı.
Dışişleri Bakanlığından yapılan hükümet açıklamasında, ''Temsilciler Meclisinin bir komitesinin nesillerdir özenle geliştirilmiş bir stratejik ortaklığı ve bu meyanda dost ve müttefik bir ülkeyle ilişkileri, fevkalade hassas bir dönemde zora sokacak olan bu tasarıyı bu şekilde ileriye götürmesinin sorumsuzca bir davranış olduğu'' belirtildi.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin 10 Ekim 2007 tarihinde gerçekleştirdiği oturumunda, Osmanlı İmparatorluğunun işgal güçleriyle işbirliği yaptığı için Ermeni tebasının bir bölümüne yönelik olarak 1915 yılında aldığı tehcir kararını ''soykırım'' olarak niteleyen 106 sayılı karar tasarısını 21 oya karşı 27 oyla kabul ettiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''1915 olaylarının niteliği halen tartışılmaktadır. Birçok tanınmış uluslararası tarihçi bu döneme yayılan tehcir uygulamasını Ermeni iddialarının aksine Birinci Dünya Savaşı şartlarında alınmış bir harp dönemi güvenlik tedbiri olarak değerlendirmektedir.

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinin bilhassa Türk ve Ermeni ortak tarihini ilgilendiren bu konuda tarihi çarpıtan şekilde yeniden yazmak gibi bir görev ve işlevinin bulunmadığı açıktır. Parlamentoların görevi halklar arasındaki ilişkilerin daha da iyiye götürülmesini sağlamak, tarihe değil geleceğe bakmaktır. Ülkemiz yıllardır tarihin tartışmalı dönemlerinin yasama organları tarafından değil, tarihçiler tarafından değerlendirilmesi gerektiğini savunagelmektedir. 2005 yılında Ermenistan'a ortak tarihimizin tartışmalı bölümlerinin Türk, Ermeni ve gerekirse üçüncü ülkelerin tarihçilerince doğruluğu tartışma götürmeyen arşiv belgeleri üzerinde incelenmesi yönünde yaptığımız çağrı da, ülkemiz tarafından bugüne kadar yürütülmekte olan bu anlayışın bir tezahürüdür. Ermenistan tarafından halen olumlu yanıt verilmeyen ve iki ülke arasındaki 1915 olaylarına dair anlayış farkının samimi ve açık bir diyalog yoluyla giderilmesini öngören önerimiz halen masadayken, böyle bir karar tasarısının özellikle müttefikimiz ABD'nin Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinden geçmesi büyük bir talihsizlik olmuştur.

Ermenistan'ın bu samimi önerimizi kabul etmek yerine gerek perde arkasından, gerek son zamanlarda açıkça tasarının kabulüne yönelik maksatlı bir gündem izlemiş olması ayrıca not edilmiştir.''

''Hükümetimiz alınan bu kararı esefle karşılamakta ve kınamaktadır'' ifadesine yer verilen açıklamada, Türk ulusunun tarihte hiçbir zaman işlemediği bir suçla itham edilmesinin kabulünün mümkün olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, tasarının Komitede onaylanması sürecinde en üst düzeyde ABD yönetimi ile ABD'de çok sayıda önemli, deneyimli ve bilinçli şahsiyetin yoğun bir biçimde tasarı karşısında tutum aldığına ve bu yönde girişimlerde bulunduğuna dikkat çekilerek, ''Buna karşın, tasarının Komitede yine de oylanmış ve kabul edilmiş olması, tasarı lehinde oy kullananları ve onlara bu yönde telkinlerde bulunanları tarih önünde sorumlu kılacaktır'' denildi.

Hükümet açıklaması şöyle devam etti:

''Temsilciler Meclisinin bir komitesinin nesillerdir özenle geliştirilmiş bir stratejik ortaklığı ve bu meyanda dost ve müttefik bir ülkeyle ilişkileri, fevkalade hassas bir dönemde zora sokacak olan bu tasarıyı bu şekilde ileriye götürmesi sorumsuzca bir davranıştır.

Temsilciler Meclisinin tasarıyı bulunduğu noktadan daha ileriye götürmemek konusunda sağduyulu davranacağını hala ümit etmekteyiz. Bu noktada tüm Temsilciler Meclisi üyelerine ve özellikle de Temsilciler Meclisi Başkanına tarih önünde düşen sorumluluk açıktır.

Kararın Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda kabul görmemesi için her türlü
çaba gösterilecektir''


AA
  Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2007, 19:35   #29
Kullanıcı Adı
sidre
Standart sözde ermeni soykırımı tasarısı!!!!!!
olacagı oldu ılk asamada kabul edıldı Rabbım hak getıre :
sidre isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2007, 19:55   #30
Kullanıcı Adı
loneliness
Standart sözde ermeni soykırımı tasarısı!!!!!!
Bir şeyi artık kabul edelim tasarıyı gündemine alan ülke tasarayı kabul ediyor.. Ondan dolayı artık Amerikadan pekde bir şey beklememek lazım artık.. Yaşadığımız örnekler gösteriyor ki bizler yabancı ülkeler üzerinde hala daha ciddi bir etki bırakamıyoruz... Nerede kaldı Fransa ya karşı tepkiler çoktan unutuldu.. Kendimizi kandırmayalım Bu yalanı dünya ne yazıkki kabul edecek... Ve biz hiç bir şey yapamayacağız...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım