AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-26-2011, 18:42   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart 2-3 ay içerisinde sondaja başlanacak
2-3 ay içerisinde sondaja başlanacak
26.11.2011 - 14:04



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, KKTC için bir master plan hazırladıklarını söyledi. Bu planla KKTC'de enerji ile ilgili sorunları çözeceklerini kaydeden Yıldız, "2-3 ay içerisinde KKTC'de sondaja başlatacağız." dedi.

Türkiye Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu'nun (OSBÜK) düzenlediği 5. Organize Sanayi Bölgeleri Enerji Zirvesi, bugün, Girne Acapulco Otel'de gerçekleştirildi. Zirveye, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük, Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bazı KKTC'li bakan ve milletvekilleri de katıldı.
Zirvede KKTC ile ilgili bası planlarını açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, konuşmasında, siyaset ve enerjinin iç içe olduğunu kaydetti. Bazen enerjinin siyasete yük getirdiğini anlatan Yıldız, hazırladıkları master planla KKTC'de enerjiyle ilgili paradoksları çözeceklerini aktardı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın yapacağı anlaşmalarla, 2 - 3 ay içerisinde KKTC'de karada sondaja başlayacaklarının haberini veren Yıldız, denizdeki aramalar konusunda ise bir kısım projeler geliştirmekte olduklarını söyledi.
Yıldız, Kıbrıs'ın neresinde sondaj açılırsa açılsın, KKTC'nin bunların tümünde hakkı bulunduğunu ifade etti. Enerjinin siyasete yükünü kaldırmak gerektiğini ifade eden Yıldız, Türkiye'de 10 yıl önce özel sektörün payı konusunda çok gerilerdeyken, şimdi yüzde 50'lere çıktığını ve hedefin yüzde 75 olduğunu belirtti. Bakan Yıldız, KKTC'de de özel sektör payının artırılmasının bu gerçeğe ulaşmayı sağlayacağını ifade etti. Piyasa düzenlemeleriyle enerji sektörünün rahatlayacağını belirten Yıldız, bu konudaki çalışmaların anlattı. Yıldız, Çok başarılı olanlar bulunduğu halde başarılı olamayan OSB'ler de bulunduğunu, bunların hep aynı seviyeye geleceğini kaydetti. Yıldız, gerek KKTC gerekse Türkiye'de en önemli kalemlerden birinin enerji verimliliği olduğunu söyledi.
Yıldız, gerek KKTC gerekse Güney Kıbrıs alakalı bir master plan hazırladıklarını, bunun Kıbrıs'ın bütünüyle ilgili olduğunu, komşunun komşuya ihtiyacı olabileceğini belirtti. Güney'deki santral patlaması olayına işaret eden Yıldız, bu master planı Güney'in görüşlerine sunduklarını da söyledi.
ATALAY: KKTC'YE UYGULADIKLARI PAKET BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR
Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da, bugün gerçekleştirilen toplantının önemine vurgu yaparak, Organize Sanayi Bölgeleri'nin önemli sanayi üsleri olduğunu söyledi.
Huzurla, dayanışma ve işbirliği içinde ekonominin arzulanan düzeye ulaştığını kaydeden Atalay, Türkiye ile KKTC'nin, bulundukları sorunlu bölge içinde, istikrarlı iki ülke olduklarına işaret etti. Atalay, Türkiye olarak KKTC'nin daha güçlü ve daha kararlı bir şekilde ilerlemesi için daima yanında olacaklarını kaydetti. Yatırım danışma konseyi toplantının da KKTC'de yapılacağını söyleyen Atalay, KKTC'de yatırım daha fazla nasıl teşvik edilip artırılır çalışması yapacaklarını belirtti. KKTC'nin en verimli yılını yaşadığını kaydeden Atalay, KKTC'nin yükseköğrenimde bir marka haline geldiğini ifade etti.
Atalay, dünyanın pek çok yerinde ekonomik kriz varken, Türkiye'nin başarıyla yola devam etmesinin kolay olmadığına işaret ederek, kararlılık ve istikrarın bunda büyük rolü olduğunu söyledi. Atalay, bu başarılarını KKTC ile paylaştıklarını ve Yavruvatan'daki programın başarıyla devam ettiğini belirtti. Kıbrıs'ın çevresindeki enerji kaynaklarının tartışıldığı bir dönemde Enerji Zirvesi'nin KKTC'de yapılmasının sembolik bir değer taşıdığına işaret eden Atalay, Türkiye'nin ada çevresindeki enerji kaynaklarıyla ilgili hassasiyetinin devam ettiğini söyledi.
HİSARCIKLIOĞLU: TÜRKİYE'NİN ZENGİNLİĞİ PETROLE DEĞİL GİRİŞİMCİ GÜCÜ SAYESİNDE GELİŞİYOR
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kıbrıs'ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti vurgulayarak, toplantıyı burada düzenlediği için OSBÜK'e teşekkür etti. Hisarcıklıoğlu, buradaki yatırımlar için de Kıbrıs'ta bulunmanın kendilerine şevk verdiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, Başbakan Yardımcısı Atalay ve Enerji Bakanı Yıldız'ın çalışmalarını övdü.
Hisarcıklıoğlu, sanayinin geldiği noktanın büyük bir başarı hikayesi olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin zenginliğini petrol ve doğalgazla değil, girişimci gücüyle gerçekleştirdiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girilmesi hedefinin gerçekleşebilmesi için enerji katsayısının en az 3 kat daha artması gerektiğini de söyledi.
Yemen, Moritanya, Benin ve Filistin'de OSB kurmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Kendi doğal hinterlandımızda geç kalmamızda fayda vardır" dedi.

(CİHAN)

 

Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi