AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-26-2011, 04:35   #1
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart 2 gün nöbet tutup kaldırımı kaptırmadılar



Türkiye ve Azerbaycan Türk gençliği, 2 gün önceden nöbet tutarak, 24 Nisan sözde soykırım günü nedeniyle eylem yapmak isteyen Ermenilere, büyükelçiliğimizin önündeki kaldırımı kaptırmadı. Megafonlarla sloganlar atan Türk göstericiler Ermeni gruba sırtlarını dönerek İstiklal Marşı, Azerbaycan Milli Marşı ve Gençlik Marşı’nı okudu.




ERMENİLERİN 1915 yılı olaylarının yıldönümü olarak kabul ettikleri 24 Nisan dolayısıyla Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği önünde, Türkler ve Ermeniler karşılıklı gösteri yaptı. Büyükelçiliğin önündeki kaldırımı Ermenilere bırakmamak için iki gün önceden burada nöbet tutmaya başlayan ABD’deki Türkler, sabah saatlerinden itibaren de sayıları artarak toplanmaya başladı. Gösteriye katılan Türkler arasında sadece Washington’dan değil, New York ve diğer bazı eyaletlerden de gelenler olduğu gözlendi.Washington’daki Azerbaycan Türkleri’nin de eşlik ettiği ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu grup, polis tarafından yerleştirilen paravanların üzerine Türkiye, ABD ve Azerbaycan bayrakları ile Atatürk posteri astı.
Bu kez Türkler fazlaydı
Grup, ellerinde Ermenilerin 1915 yılı olaylarında Türklere yaptıkları kıyım ile öldürülen Türk Büyükelçilerle ilgili pankartlar açtı. Karşı kaldırıma geçen Ermeniler de Türkiye’yi “inkar” ile suçlayan ve Atatürk ile Türk halkına hakaretamiz ifadelerin yeraldığı bazı pankartlar açtılar. Paskalya dolayısıyla gösterilerini sessiz olarak yapan Ermeniler’den bazılarının ağızlarına bantlar yapıştırdığı, pankart açan Ermeniler arasında bazı küçük yaştaki çocukların da olduğu gözlendi.
Megafonlarla sloganlar atan Türk göstericiler ise bir ara Ermeni gruba sırtlarını dönerek İstiklal Marşı, Azerbaycan Milli Marşı ve Gençlik Marşı’nı okudular. Gösteride yer alan Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) Başkanı Günay Evinch de, A.A muhabirinin sorularını yanıtlarken, gösteriye katılan Amerika’daki Türklerin sayısının ilk kez Amerika’daki Ermenilerin sayısından daha yüksek olduğuna işaret ederek, bu açıdan bugünün Türk-Amerikan tarihinde bir dönüm noktası olduğunu belirtti.
Gençlerimize teşekkür etti
Türkİye ve Azerbaycan bayraklarıyla Büyükelçiliğimiz önünde saf tutan Türkiye ve Azerbaycan Türkleri, gösteri sonrası Türkiye’ninWashington Büyükelçisi Namık Tan’ın daveti üzerine hep beraber Büyükelçilik binasına girdi. Büyükelçi Tan, kaldırımı kaptırmayan ve sayıca Ermeni göstericilere fark atan Türk gençlerine teşekkür etti.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/17636774.asp?gid=381

 

EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-26-2011, 05:00   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart
Oradaki ülke vatandaşlarımız birlik içinde olduğu sürece hiç kimse üste çıkamaz.Tek eksikliğimiz birlik içinde durmak.
Rezillik içinde yaşayan ermenilerin şimdiye kadar orada üstün durması aslında bir ayıp.
Ermeni lobisi her türlü sözünü geçiriyor,bizimkiler ?
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım