AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-02-2012, 17:28   #1
Kullanıcı Adı
LâHuTî
Standart 2 milyon yetim misyoner pençesinde

İHH İnsani Yardım Vakfı, yetimlerle ilgili “Yetimlere Dünyanızda Yer Açın” başlıklı yeni bir kampanya başlattı. Akit'in de destek verdiği kampanya yarın başlıyor. Kampanyada 5 bin yetimin daha sahiplenilmesi hedeflenirken, bununla ilgili sorularımızı cevaplandıran İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, dünyada 165 milyon yetim olduğunu ve bunların 2 milyonu ile kilise merkezli Batılı kuruluşların ilgilendiğini söyledi.




İHH İnsani Yardım Vakfı yine hayırlı bir iş için kolları sıvadı. Somali merkezli Doğu Afrika'da meydana gelen kuraklık sebebiyle geçtiğimiz Temmuz ayında yetim kampanyası başlatan İHH, şimdi de 36 ülkeden yetimlere sahip çıkılması için “Yetimlere Dünyanızda Yer Açın” başlıklı bir kampanya başlattı. Akit'in de destek olduğu kampanya yarın başlayacak ve 31 Mart'a kadar sürecek. Bu kampanya ile dünyada yetim çocukların karşı karşıya kaldığı problemleri gündeme taşıyarak bir bilinç ve farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Kampanyanın detaylarını İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz ile konuştuk. Bugün dünyada 165 milyon yetimin bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz, misyonerlerin pençesindeki Müslüman aile çocuklarını bekleyen tehlikelere dikkat çekti.


DÜNYANIZDA YETİMLERE YER VAR MI?


“Yetimlere Dünyanızda Yer Açın” kampanyasının kapsamı ve amaçları hakkında bilgi verir misiniz?

- Sürdürmekte olduğumuz yetim çalışmalarımız çerçevesinde; 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında dünyada yetim çocukların karşı karşıya kaldığı sorunları gündeme taşıyarak bir bilinç ve farkındalık oluşturmak, hayata geçmeyi bekleyen yeni yetim projelerimizi gerçekleştirmek, mevcutların denetimlerini yapmak ve yeni projelerin fizibilite çalışmalarında bulunmak için düzenlediğimiz “Yetimlere Dünyanızda Yer Açın” adlı kampanyamızla dünyanın çeşitli bölgelerinde bakımını üstlendiğimiz yetim çocuklarımızı Türkiye'den sponsor aileleri ve gönüllülerimizle buluşturacak; yetimlerimizi gönüllülerimiz, bağışçılarımız, sağlık görevlileri ve basın mensupları ile kendi ülkelerinde, ailelerinin yanında ya da kaldıkları yetimhanelerde ziyaret edeceğiz. Bu kampanya ile en az 5000 yeni yetim çocuğumuzu düzenli destek kapsamına dahil etmeyi hedefliyoruz. Ayrıca geçen sene ilkini düzenlediğimiz ‘Yetim Dayanışma Günleri'nin ikincisini de kampanyamız çerçevesinde 16-31 Mart tarihleri arasında idrak edeceğiz.

YETİM ÇOCUKLARA YÖNELİK YENİ PROJELERİMİZ OLACAK


Yetim Dayanışma Günleri nedir, hedefleri nelerdir?

- İlk olarak geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen “Yetim Dayanışma Günleri” her yıl Mart ayında İHH'nın yetim çalışması yaptığı ülke ve bölgelerin ziyaret edilmesi ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmesiyle icra edilmektedir. Ayrıca yetim çocuklarımızı ve ailelerini yakından tanıyabilmek, onlarla kucaklaşmak, aramızda ünsiyet geliştirmek ve bu çocuklara yönelik çalışmaların yapılması ‘Yetim Dayanışma Günleri'nin öncelikli hedefleri arasındadır.
“Yetim Dayanışma Günleri” çerçevesinde hangi ülkelerde programlar gerçekleştirilecek?
- “2012 Yetim Dayanışma Günleri”, yetim çalışmalarının yapıldığı 36 ülkeden 23'üne Türkiye'den ekipler gönderilecek, diğer 13 ülke ve bölgede ise çalışmalar partner kuruluşlar aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Bu yıl ziyaret edilecek ülkeler: Türkiye ile birlikte; Ortadoğu'da; Filistin, Irak, Lübnan. Afrika'da; Somali, Sierra Leone, Çad, Etiyopya, Moritanya, Malavi, Raunda, Tanzanya. Asya'da; Afganistan, Bangladeş, Arakan, Kazakistan, Sri Lanka, Patani, Pakistan. Balkanlar'da; Bosna-Hersek, Arnavutluk. Orta Amerika'da Haiti. Kafkasya'da; Çeçenistan. Yetim Dayanışma Günleri çalışmalarının bölgelerdeki partner kuruluşlar aracılığıyla gerçekleştirileceği ülkeler: Ortadoğu'da; Yemen, Afrika'da; Burkina Faso, Gana, Sudan, Cibuti, Asya'da; Açe, Filipinler/Moro, Jammu Keşmir, Tacikistan, Kırgızistan, Balkanlar'da; Kosova, Makedonya; Güney Amerika'da; Ekvador.

“YETİMLERİ SÜNNET ETTİRECEĞİZ”


“Yetim Dayanışma Günleri” çerçevesinde hangi projeler gerçekleştirilecek?

- Bu çerçevede yukarıda sıralanan bölgelerde ihtiyaç durumuna göre; kıyafet, kırtasiye, kitap, oyuncak, battaniye-yatak ve gıda yardımları, sağlık taraması, yetimhanelerin ihtiyaçlarının karşılanması, yetim ailelerine kendi geçimlerini sağlayabilmeleri için destek sağlanması, yetim evlendirme programları, sünnet organizasyonları ile sosyal faaliyetler gerçekleştirilecektir. Ayrıca her bölgenin kendi ihtiyaçlarına ve kültürel dokusuna uygun faaliyetler ve yardım çalışmaları organize edilecek.
Bu projeleri desteklemek ya da üstlenmek mümkün mü?
- Bu projelerin hayırseverlerimiz tarafından desteklenmesi ya da sahiplenilmesi mümkündür. Yetimler için gerçekleştirilen yetimhane / ev inşaatı ve tadilatı, sağlık merkezlerinin inşaası, barınma yerlerinin iç tefrişatı, okul mobilyalarının ve diğer ihtiyaçların karşılanması, sağlık hizmetleri vb. proje bazlı tüm çalışmalar kişi, kurum veya kuruluşların sponsorluğuyla yapılmaktadır.
WWW.İHH.ORG.TR/YETİM/TR'Yİ
TIKLA BİR YETİM DE SEN SAHİPLEN
Yetim çalışmalarına dilediğimiz miktarda katkıda bulunmak mümkün mü? Ayni yardım çalışmaları da bu kapsamda yapılabiliyor mu?
- Yetim çalışmalarına dilediğiniz miktarda bağışta bulunmanız mümkün. ww.ihh.org.tr/yetim/tr web sayfamız üzerinden kampanya dönemlerini takip ederek uygun şekilde ayni yardımda bulunabilirsiniz.

ÇOCUK BULUŞMASI 3 HAZİRAN'DA


Çocuk Buluşması ne zaman gerçekleştirilecek ve kapsamı ne olacak?

- İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın farklı coğrafyalarında gerçekleştirdiği yetim çalışmalarını Türkiye halkına anlatmak ve yetim çocuklar konusunu gündeme taşımak adına, çalışma yaptığı ülke ve bölgelerde desteklediği yetimlerin katılımıyla çocuk buluşmaları gerçekleştirmektedir. Bu buluşmaların beşincisi 3 Haziran 2012'de İstanbul'da düzenlenecektir.

YETİMLER FİLM VE GÜZEL GÜNLER RESİM YARIŞMASI


İHH “Kutsal Emanetlerimiz Yetimler” konulu bir kısa film yarışması yapıyor. Bununla ilgili kısa bir bilgi verir misiniz?

- Vakfımız, insanlığı kutsal emanetler dediği yetimlerimize sahip çıkmaya çağırmak, konuya dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Kutsal Emanetler Yetimlerimiz” temalı bir kısa film yarışması başlatmıştır. İstanbul'da gerçekleştirilecek 5. Uluslararası Çocuk Buluşması kapsamında ödül töreni düzenlenecek kısa film yarışmasında dünyanın her yerinden amatör ya da profesyonel kısa filmcilerin eserleri kurmaca, belgesel ve animasyon kategorilerinde yarışacak. Yarışma için eserlerin son teslim tarihi 21 Mayıs 2012'dir. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi için Beyaz Güvercin Kısa Film Yarışması adresini ziyaret edebilirsiniz.
İHH tüm dünyadaki yetim çocukları arasında “Güzel Günler” konulu resim yarışması hakkında da bilgi verir misiniz?
- Vakfımızın organize ettiği “Güzel Günler” konulu resim yarışmasında maddi-manevi desteklediğimiz yetim çocuklarımız, yaşadıkları ya da yaşamayı hayal ettikleri güzel bir günü resmedecek. Vakfımızın yetim çalışmaları kapsamındaki 36 ülkede ve bölgede yetim ve kimsesiz çocuklar 6-8, 9-12 ve 13-16 olmak üzere üç ayrı yaş kategorisinde yarışmaya katılabilecekler.
‘Yetimler misyonerlerin tezgahına düşüyor'
Dünyada 165 milyon yetim var. Bu yetimlerden sadece 23 binine İHH bakıyor. Batılı kuruluşlar arasında ise 2 milyona yakın yetime bakan kuruluşlar var. Bu veriler göz önüne alındığında, İslam ümmetinin yetimlere bakışını nasıl değerlendiririz?..
- Kilise merkezli Batılı kuruluşların, 2 milyon yetim çocuğa baktıkları doğru bir bilgidir. Bunun sonucunda ise Afrika ülkesi Sierra Leone'de Muhammet isimli Rahip çocuklar karşınıza çıkıyor. Bu çocuğun ismi Muhammet ama çocuk bir rahip olabiliyor. Afrika'da 10 milyona yakın Müslüman çocuk Katolik okullarında okuyor. Bu inanılmaz bir rakam. Bizim yapmamız gereken, buradaki açığı, eksikliği, İslam dünyası olarak kapatmalıyız. İHH olarak 5 yıl içinde 100 bin çocuğa ulaşma imkanımız var.
Bu tür kuruluşlarda misyonerlik çalışması söz konusu mu?
- Elbette. Yetim çocuklar misyonerlerin tezgahlarına düştükleri zaman, misyonerler bunlara gıda veriyorlar, eğitim veriyorlar, hastanelerinde tedavi ettiriyorlar. Dolayısıyla her türlü imkanı sunuyorlar. Biz İslam ümmeti olarak aslında orada olmalıydık. Burada misyoner kuruluşlar olduğu için ismi Ayşe, Fatma, Emine olan ya da ismi Harun, Muhammet, Yahya olan çocuklar Hıristiyanlaştırılıyor. Bu çocuklar zaten okulda, İncil'den zorunlu dersler görmek zorundalar. Dolayısıyla yetimlere sahip çıkmalıyız.

‘AKİT ÖNDERLİK YAPIYOR'


Akit, Doğu Afrika'da meydana gelen kuraklıkta İHH ile birlikte bir yetim çalışması yapmıştı. Şimdi ise “Yetimlere Dünyanızda Yer Açın” kampanyasına da destek oldu. Bir gazete olarak bu tür yardım faaliyetlerine destek olunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?


- Akit gazetesi, bu anlamda bir önderlik yapıyor ve örneklik gösteriyor. Bu anlamda Akit gazetesine teşekkür ediyoruz. Çünkü Temmuz ayında kritikleşen ve kronikleşen Doğu Afrika'da ölümcül kuraklık neticesinde çok ciddi miktarda insan hayatını kaybetmişti. Akit gazetesi İHH ile beraber bu dönemde Doğu Afrikalı yetimlerle ilgili çok büyük çalışmalar yaptı. O dönemde 5 bin yetim çocuğumuza destek bulduk. Bu çocuklarımız yapılan çalışmadan dolayı gerçekten müteşekkirler ve Akit gazetesine de dua ediyorlar. 1 Şubat'ta başlayacak olan kampanyamıza da Akit desteğini sürdürecek.


‘BÜTÜN GÜCÜMÜZLE DESTEK VERECEĞİZ'


İcra Kurulu Başkanımız Mustafa Karahasanoğlu, yetim kampanyasıyla ilgili olarak, Batı'nın İslam dünyasında tezgahladığı operasyonlarla çocukları önce yetim bıraktığını, sonra da misyoner faaliyetlerle Hıristiyanlaştırdığını ifade etti. “Afrika'da iç savaş çıkararak, Müslümanları birbirine kırdırıp, çocuklarını yetim bırakan Batı, özellikle Sudan Darfur'da yıllarca süren iç savaşta, binlerce çocuğu yetim bıraktı ve misyoner faaliyetlerle de Hıristiyanlaştırdı” diyen Karahasanoğlu, “Bu durum sadece Afrika'da değil, bütün dünyanın hemen her ülkesinde uygulanıyor. Dolayısıyla bugün 2 milyon yavrumuz misyonerlerin pençesi altındadır” şeklinde konuştu.


Efendimiz'in yetimin başının okşanmasını bile Cennet müjdesi olarak tanımlamasına değinerek, İslam ümmetinin, Hıristiyanlaştırılmaya çalışılan bu yetimlere sahip çıkmasının ehemmiyetini vurgulayan Karahasanoğlu, Akit'in, İHH'nın bu ikinci kampanyasına da bütün gücüyle destek vereceğini söyledi.

Bir yetime nasıl sponsor olabilirim?
Yetim çocuklarla ilgili gönüllü olmak için ne yapmak gerekiyor?
- Web sitemiz üzerinden form doldurarak gönüllü olabilirsiniz. Ayrıca bizi telefonla arayabilir, elektronik posta gönderebilir veya bizzat vakfımız genel merkezine gelerek gönüllü birimimizden bilgi alabilirsiniz. Ayrıca YETİM yazıp 3072'ye göndereceğiniz bir SMS mesajı ile yetim çalışmalarımıza 5 TL'lik bağışta bulunabilirsiniz.
Bir yetime nasıl sponsor olabilirim?

- Sponsor Aile Başvuru Formu'nu doldurup bizlere teslim ederek bir yetime sponsor olabilirsiniz. (Sponsor formuna
http://www.ihh.org.tr/yetim adresinden ya da vakıf merkezini (0212) 631 21 21 (dahili 241) numaralı telefondan arayarak ulaşabilirsiniz.) Sponsor Aile Sistemi'ne katılmak için başvuruda bulunan bağışçılarımız, aylık sponsorluk bedeli olan 90 TL'yi başvuru formunda beyan ettikleri şekilde (elden, kredi kartı ile ya da banka hesapları aracılığıyla) ve sponsor oldukları süre boyunca (en az bir yıl) İHH'ya ulaştırabilirler.

HABERVAKTİM

 

LâHuTî isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-02-2012, 17:32   #2
Kullanıcı Adı
Terennüm
Standart
7 yıldızlı caprisler açılacağına günde iki öğün yemek çıkan yetim haneler inşaa edileydi ayakta alkışardık ....
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-02-2012, 17:37   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
Allah razı olsun çok güzel bir çalışma başlatıyor ihh ve akit...
kesinlikle bu tür çalışmalara destek vermez zorundayız...
şöyle birşey var birde bu da bu konuyla benzer bi çalışma
http://www.yardimeli.org.tr/HD18425_...am-Ediyor.html
  Alıntı ile Cevapla
Alt 02-02-2012, 17:40   #4
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart
Çalışan çabalayan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun

benzer bir çalışmada buradan
http://yetim-der.com/detay.php?id=42
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-02-2012, 20:34   #5
Kullanıcı Adı
mErvE.G.
Standart
Alıntı:
Terennüm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
7 yıldızlı caprisler açılacağına günde iki öğün yemek çıkan yetim haneler inşaa edileydi ayakta alkışardık ....
kesinlikle öyle,bide orda israf edilen yemekleri düşünürsek
bu derece lüksün hiçbir tutulur ve mantıklı tarafı yok ,insan herşeyi dengede yapmalı bence..
bu tür faliyetlerde kesinlikle herkes yer almalı mümkün olduğunca..
başta İHH ve çalışan çabalayan tüm yardım gönüllülerine sonsuz teşekkürler..
mErvE.G. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-02-2012, 21:06   #6
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Standart
Allah sayilarini artirsin.
Bizim yoklugumuzdan kaynaklanan boslugu doldurmak icin can atan batililara inat, biz variz ve burdayiz dememiz lazim.
Biz variz demenin yolu yardim misyonunu üslenmis olan hayir kurumlarina maddi ve manevi destekten gecer.

Allah o misyonu yüreginde hissedenlerden eylesin.
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-03-2012, 01:31   #7
Kullanıcı Adı
serdary
Standart
Düşman müthiş bir şekilde çalışıyor
Hayır işleri altında...

Bizim burda fırınlarda bile varlar...

Burdaki Rotary klübü. Adamlar bizim geleneğimiz olan askıda ekmeği kullanıp isim yapıyorlar! Rotary kulübünün yaptığı askıda ekmek uygulaması! Fırıncıya sorduğumda herhangi bir maddi etkileri yok bizim kasamız ayrı diyor. Niye ismini taşıyorsun o zaman? Ve bu fırında sadece Coca Cola'nın ürettiği içecekler var.
Esnaf art niyetli demiyorum, kandırıyorlar...

Çok çalışmamız lazım...
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi