AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-27-2008, 20:55   #1
Kullanıcı Adı
AK_Türk
Standart 2. suikastten nasıl kılpayı kurtulmuş?
Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök'ün bugüne kadar ortaya çıkmayan bir suikast girişiminden kurtulduğu Ergenekon iddianamesinde ortaya çıktı.

Ergenekon İddianamesi'nin satır aralarında ilginç ayrıntılar yer alıyor. Operasyon kapsamında tutuklanan gazeteci Hayrullah Mahmud'a ait İstanbul Beşiktaş'ta bulunan adresinde yapılan aramada el konulan dökümanlar arasında ilginç bir bilgi yer aldı. 1'den 10'a kadar numaralandırılmış dökümanların '6.numaralı' belgesinde, bugüne kadar ortaya çıkmayan bir suikast girişimine yer veriliyor.

Özkök'ün Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu 2000-2002 döneminde Siirt'te öldürülmeye çalışıldığı bilgisinin yer aldığı notlarda şu ifadeler yer alıyor:

Bilgisi dışında korundu

"Siirt'te birlik denetimleri sırasında helikopterine bir gün öncesinden parça sökülerek sabotaj yapılan ancak sabah teknisyen kontrolünde ortaya çıkmayan olay. Fakat bu olayı takip eden özel kuvvetler personeli kendi bilgisi dışında Özkök'ü korumaya almıştır. Başına bu işler geleceği bilindiğinden dolayı bu personel görevli olmadıkları halde bu korumayı sağlıyorlardı. Bu koruma sırasında da helikoptere yapılan sabotajı tim personeli tespit etti ve sabah Özkök'ün helikoptere bineceği sırada bu tim personeli komutanı çekerek diğer helikoptere binmesini sağladı. Sabotaj yapılan helikopter kalkması sonrasında iki dakika sonra yere acil iniş yaptı."




SAMANYOLU HABER

 

AK_Türk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi