AK Gençliğin Buluşma Noktası
Hikayeler Hoşumuza giden hikayeleri burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 04-11-2009, 21:55   #1
Kullanıcı Adı
Feride
Standart 20 KURUŞ
Londra'daki camii'ye yeni bir imam gönderilmiş. Adam şehire gitmek için hep aynı otobüse biniyor ve çoğu zaman aynı söföre rastlıyormuş.

Bir Gün, bilet alırken söför yanlışlıkla 20 kuruş fazla vermiş. Imam yanlışlığı oturunca, parasını sayınca fark etmiş. Kendi kendine düşünüyormus "20 kuruşu geri versemmi şöföre?"... ama içinden bir ses diyormuşki "çok gülünç bir sayı, ve söförün umrunda değil. Otobüs şirketi çok para kazanıyor zaten... sadece 20 kuruş onlara bişey yapmaz." Ve bu parayı saklayabilir diye düşünmüş Allahtan gelen bir hediye gibi...

inecegi durağa gelince, imam kalkmış ve fikrini değiştirmiş, inmeden önce söförün yanına gitmiş, 20 kuruşu geri vermiş ve demiş ki : "paranın üstünü fazla verdiniz."

şöför gülümsemiş ve demiş ki : "siz camii'nin yeni imamısınız değilmi? Aslında uzun zamandır sizi ziyaret etmek istiyordum caminizde, islamı öğrenmek için, ve bilerek size fazla para verdim nasıl tepki vereceğinizi gömek istedim."

inerken imam artık bacaklarını hissetmiyormuş, yere yığılacakmış, bir direğe tutunmuş ve kendine gelmeye çalışmış, gözlerinden yaşlar dökülerek gökyüzüne bakmış ve demiş ki: "Allahım az daha islami 20 kuruşa satıyordum!. .."

Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-11-2009, 21:58   #2
Kullanıcı Adı
DadaşAkp
güzel paylaşım teşekkürler
DadaşAkp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-11-2009, 22:07   #3
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Bu güzel hayat dersi için teşekkür ediyorum.
Kesinlikle olumlu izler bırakan ders
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-11-2009, 22:17   #4
Kullanıcı Adı
Feride
Alıntı:
ultrAstribun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu güzel hayat dersi için teşekkür ediyorum.
Kesinlikle olumlu izler bırakan ders
inşeAllah..küçük gibi görünen olayların dahi ne büyük hikmetlerle dolu olabileceğini göstermiş bize..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-12-2009, 12:43   #5
Kullanıcı Adı
NS
+ kıssadan hisse
NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)