AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-04-2011, 14:11   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart 2001'i akla getiren kare
Dün bizim yaşadığımız acı hatıraları bugün Yunan halkı yaşıyor. Yıllarca içtiğimiz acı reçeteleri, bugün komşumuz içmek istemiyor…

Türkiye'nin gözü 10 yıl önce yaşanan ekonomik kriz dolayısıyla IMF'den gelecek kredi haberlerindeydi. Sanayileşmiş ülkeler, “Türkiye'ye yardım yaparız, ama Ecevit'i değiştirin” dediği söyleniyordu. Bu durum yabancı gazetelerin manşetlerine bile yansıyordu.

Ülkemizin imajı ise uluslararası arenada adeta yerlerde sürünüyordu.



Türkiye'nin ekonomik ve siyasi alanda 10 yılda nereden nereye geldiğini en iyi 4 Kasım tarihli gazete manşetleri söylüyor. Tabi ki anlayanlar ve okumasını bilenler için…

İşte 4 Kasım 2001 tarihli Hürriyet Gazetesi'nin manşetinde yazanlar:

DÜN TÜRKİYE
FT: Ecevit'i değiştirin para gelir


Almanya'da yayımlanan Financial Times Deutschland gazetesi, "Sanayileşmiş ülkeler, Türkiye'ye yardım yaparken, Ecevit'in değiştirilmesini isteyecek" iddiasında bulunuyordu. Türkiye'nin talep ettiği ek yardımı IMF'den değil, G-7 ülkelerinden alacağını savunan gazete G-7'lerin yaşlı Başbakan Ecevit'in değiştirilmesini isteyeceğini öne sürüyordu.


Bir diğer haberde, dönemin Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, Kıbrıs Rum kesiminin AB üyeliğinin ''artık bir gerçek'' olduğunu, ''Türkiye'nin KKTC aracılığıyla bu sürece ya katkıda bulunmak ya da gelişmeleri olduğu şekilde kabul etmek'' durumunda olduğunu savunurken sanki tepeden bakıyordu.

BUGÜN YUNANİSTAN
Erdoğan, Dev CEO'lara büyüme dersi verdi


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G-20 zirvesinde dünya CEO'larına, Türkiye'nin kriz ortamında nasıl ekonomik büyümesini sürdürebildiğinin dersini verirken, isim vermeden Yunanistan'ı kötü ekonomi yönetimine örnek gösterdi. Ayrıca Türkiye'yi AB'ye almayanlara sitem etti.


Başbakan Erdoğan “Merkel ve Sarkozy Yunanistan'a çok sert bir ültimatom çekti. Yunanistan bu sertlikte bir ültimatomu hak etti mi” sorusuna “Bu krizi yaşayanlar, Euro bölgesindeki AB ülkeleri. Tabii bizi AB'ye almayanlar düşünsün” cevabını verdi.


Papandreu'ya; ‘referanduma kadar tek sent (kuruş) alamazsınız'

Ülkesi ekonomik kriz yaşayan Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Almanya Başbakanı Merkel karşısında el pençe dururken görüntülerinin yanında Avrupa'nın ‘Tek kuruş yok' ültimatomu etkili olduğu ‘referandum' rafa kalktığı haberleri var.

Avrupalı liderlerin yoğun baskısı ile karşılaşan Papandreu'nun geri adım atmasında Merkel ile Sarkozy'nin ‘referanduma kadar tek sent (kuruş) alamazsınız' mesajının etkili olduğu söyleniyor.
Enflasyon canavarı nerede?


10 yıl önce enflasyonun yüzde 80'i geçtiği açıklanırken 10 yıl sonra bugün aylık enflasyon'un % 3.2 olduğu haberi yine gazetelerin 1. sayfasında yer alıyordu.

Gazetelerin manşetleri de düşünen insanlara birçok mesajın yanında çalışan ve gayret gösterenlere ümit veren bir değişmez hakikati de hatırlatıyor. “Dünya bazılarına terakki dünyası olsun da bize niye tedenni dünyası olsun ki”.

Habervaktim

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-04-2011, 14:12   #2
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-04-2011, 15:27   #3
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart



Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım