AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK PARTİ Yerel Seçim Ak Parti Yerel Seçimle ilgili haber, anket, ve diğer paylaşımlar bu bölümde.

Stil
Seçenekler

Alt 03-30-2009, 13:12   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart 2009 Yerel Seçimleri AK Parti Kaybetti,DTP-MHP-CHP Kazandı!
Evet sevgili kardeşlerim bende uyandırılan intiba bu yöndedir açıkçası..Büyük bir heycan ve sinerji ile girdiğimiz,tahlil açısından çok önemli gördüğümüz yerel seçimlerin sonuçları bende kaybetme duygusuna neden olmuştur.Derin üzüntü içindeyim,milyonlarca AK Partilinin emeklerine yazık edildiğini düşünüyorum.Triliyonlarca bütçeler harcanmasına karşın genel olarak böyle bir sonuç almış olmamız açıkçası beni derinden üzmüştür.Benim için Yerel Seçimlerin en önemli beklentisi AK Partinin elindeki illleri almasından ziyade;gerek ideolojik gerekse diğer faktörler yüzünden muhalefetin elinde bulunan illeri alma seçimi olarak görüyordum.Bunun en açık delilide;CHP nin elinde bulunan İZMİR,DTP'nin elinde bulunan DİYARBAKIR,yine CHP'nin elinde bulunan Çanakkale,DTP nin güney ve doğu Anadolu'da ki bariz üstünlüğü listeyi bu şekilde uzatabilirim.Şimdi bırakın bu bölgelerde başarı elde etmeyi elimizde bulunan çok önemli bölgeleride kaptırdık..ADANA..ŞANLIURFA..VAN..SİİRT..ANTALYA bu kadar önemli bölgeleri elimizde bulunmasına rağmen kaybetik.Bunun gibi daha bir çok il ve ilçe var..Özetle durum bundan ibaretti.Lakin buna karşın DTP,MHP,ve CHP nin hem elimizde ki yerleri alması hem de ellerinde ki yerleri kaptırmaması seçimin galib olmalarını sağladı..Hakımızda en hayırlısı diyorum..!

ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-30-2009, 13:38   #2
Kullanıcı Adı
politikaci
Valla kızmayın ama İzmirden osmanlı tokadı yedik.aday seçimleri tek kelimeyle rezaletti.İzmirde en çok oy alacağımız yer diye tabir edilen adeta kalemiz olarak bilinen Buca ilçesinin adayının yolsuzluktan tutuklanmasına rağmen onun aday göstermesi,kalemiz Bucada chpnin %50 oy almasına sebep oldu.Akpartinin orada chpye fark atması gerekirken ve böylece izmir genelinde %3 kadar oy arttırması gerekliydi.

Gözlükleri çıkarırsak bu seçim için iyimserliğe luzüm yok.sonuç akparti liderliği ile sonuçlansada sandıktan ağır bir yenilgi aldık.

Bu sonucu akpartiye oy atan milliyetçilere bağlıyorum.Trt şeş açılımı onları kızdırdı.
Ve bu açılımla kürt vatandaşlardanda oy alamayınca ortada böyle kaldık.ayrıca milliyetçiler arama kurtarma ekiplerinin Muhsin yazıcıoğlu rezaletine kızmış olmaları gerek.

Chpnin saçma sapan açılımları,attıkları çamurlar;dar gelirli akpartili vatandaşlarımızı chpye oy atmakta zorladı.Kısacası çamurların izi kaldı.

Ayrıca Saadet partisinin oyları aptalca bölmesi ve çamur yarışında chpyi aratmamasına bu sonucu bağlayabiliriz.

Sonuç olarak gelecek genel seçimde tek başına iktidar olmamız kesin değil.Sandıktan gerçektende uyarı aldık.
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2009, 13:40   #3
Kullanıcı Adı
Beyazgülüm
Basbakanımızda söyledi zaten tatmin etmedi diye..Ama yinede bütün zorluklara rağmen yine kazandık bundan sonrası için ne yapabiliriz artık onun işçin çalışmalıyız...
Beyazgülüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2009, 13:41   #4
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Trt şeşt Milliyetçi muhazafakar seçmeni kızdırdı fakat doğuda resmen ihanete uğradık. Herkes hakettiği gibi yönetilir

HAYIRLI OLSUN .
Alt 03-30-2009, 13:47   #5
Kullanıcı Adı
eda05
doğunun halkının zekasından şüphe etmeye başlıyorum artık !! Hem ağlayıp sızlıyolar pkk diye ondan sonrada o partiye oy verip birinci çıkarıyolar herkes hak ettiği gibi yönetilir bunlarda hak ediyolar
eda05 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2009, 13:49   #6
Kullanıcı Adı
Rafugee
arkadaşlar ben şahsen Ak Partinin kaybettiğini düşünmüyorum..kaybettiği iller var tabiki ama 2004 yerel seçimlerine göre değerlendirirsek 3 puan kayıp var bu da çok büyük bir kayıp değil ki şanlıurfa ve adanada Başbakanımız oy korkusuyla aynı insanları tekrar aday yapsaydı sonuçlar 2004 le hemen hemen aynı olabilrdi diye düşünüyorum..ama Başbakanımız bunu göze aldı,dün kendiside söyledi bunu...ama üzüldüğüm,en başta İstanbul oldu,bu kadar az bi fark ben asla beklemiyordum,hiç haketmedikleri halde kendilerini birşy sanmalarına neden oldu bu sonuçlar...Bir de Antalya ya çok şaşırdım,Başbakanımız da çok üzülmüş bu ile,çünkü herşey ortada,yapılanlar....herşeye rağmen bu seçimlerde de bazı hatalarımız olduğu kesin,adaylar konusunda olsun,bazı stratejiler konusunda olsun...yinede sonuç olarak Ak Parti birinci parti olarak yeni bir zafere daha imza atmıştır diye düşünüyorum..
Rafugee isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2009, 13:50   #7
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Alıntı:
eda05 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
doğunun halkının zekasından şüphe etmeye başlıyorum artık !! Hem ağlayıp sızlıyolar pkk diye ondan sonrada o partiye oy verip birinci çıkarıyolar herkes hak ettiği gibi yönetilir bunlarda hak ediyolar
Tespitiniz kısmi olarak doğru gözüküyor olsa bile,genel olarak Güney Ve Doğu Anadolu zekası oldukça kıvrak ve zekidir.Buralarda aday hatası yapılmıştır diye düşünüyorum,daha doğrusu stratejik hatalar yapılmıştır.
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2009, 13:53   #8
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Valla kim ne derse desin en büyük zafer ne Konyada Ne Kayseride

en büyük zafer KOCAELİDE

12 İlçenin 11 ni kazandıkk

ve büyükşehiri kazandık. Varmı böyle sonuç
Alt 03-30-2009, 13:55   #9
Kullanıcı Adı
politikaci
Valla ishak abim kusra bakma ama Başbakan daha ne yapsın? Trt şeşi açtı.Türkiyede yıllardan beri alışılagelmiş kürtlere karşı zihniyeti yok etti.Mitinglerde birleştirici mesajlar gönderdi. daha ne yapsın.hep kıvrak zekalı olmayanlar pkklı kürtlerdir elbet.normal kürt kardeşlerimize lafımız yok.ama bunca açılımdan sonra hala teröristler Türkiye'de 4. parti oluyorsa bi sorgulamamız şart
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2009, 13:57   #10
Kullanıcı Adı
Güngören_34
Alıntı:
Beyazgülüm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Basbakanımızda söyledi zaten tatmin etmedi diye..Ama yinede bütün zorluklara rağmen yine kazandık bundan sonrası için ne yapabiliriz artık onun işçin çalışmalıyız...
Hatamız nerde bunları bulup bir daha tekrarlamamız lazım
Güngören_34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
ak parti, analizi, ishakyilmaz, yerel seçim

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)