AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-23-2010, 09:55   #1
Kullanıcı Adı
M.Atilla
Lightbulb 2011'de 7 tane birden geliyor
2011 bütçesinde öncelikli yatırımlar arasına alındı.
Ulaştırma Bakanlığı’nın İstanbul ve Ankara’da belediyelerin yerine tamamlayacağı toplam 7 metro inşaatı, 2011 bütçesinde öncelikli yatırımlar arasına alındı. Ulaştırma Bakanlığı, önümüzdeki yıl içinde metro inşaatlarına başladığında gerekli kaynağı bütçeden alacak.

Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin kaynak yetersizliği nedeniyle tamamlayamadıkları metro yapımının Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmesine yönelik hazırlıklar sürerken, yatırımların “kaynak” sorunu 2011 bütçesiyle çözüldü.

Öncelikli yatırım

2011 bütçesinin yatırım harcamalarını düzenleyen 15’inci maddesine yapılan bir eklemeyle, Ulaştırma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek şehir içi raylı ulaşım sistemleri ve metro yapım projelerinde ödenek kısıntıları uygulanmayacak.

Bütçede yapılan düzenlemeyle, büyük hidroelektrik santraller, Gebze- Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı banliyö hattının iyileştirilmesi, demiryolu Boğaz tüp geçişi ve demiryolu projeleri gibi bütçede öncelik verilen projelerin arasına Ankara ve İstanbul metro inşaatları da alınmış oldu. Metro inşaatlarının istisnai yatırımlar arasına alınmasıyla projelere bütçeden aktarılacak ödeneklerin önü açılmış oldu.

Çalışıp ödeyecek

Programa göre, İstanbul ve Ankara metrolarının Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmesiyle birlikte, yarım kalan metro yatırımlarını bakanlığa bağlı Demiryolları, Limanlar ve Havalimanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü yapacak. İnşası tamamlanan metro ve raylı sistemler işletilmek üzere belediyelere devredilecek. Ankara ve İstanbul belediyeleri, metroları işletmesinde elde ettikleri gelirin belli bir oranını, inşaat maliyetleri karşılanıncaya kadar Hazine’ye aktaracak.

7 metro yapılacak

Ulaştırma Bakanlığı, bütçeden aldığı kaynaklarla İstanbul’da 4, Ankara’da da 3 olmak üzere kaynak yetersizliği nedeniyle yarım kalmış toplam 7 metro hattını tamamlayacak. Buna göre Ankara’da; “KızılayÇayyolu”, “Batıkent- Sincan/Törekent” ve “Tandoğan-Keçiören” metroları yapılacak. İstanbul’da ise; “Üsküdar-ÜmraniyeÇekmeköy”, “Bakırköy İDO Sahili-Bağcılar (Kirazlı)”, “Kabataş-Beşiktaş-Alibeyköy- Mahmutbey” ve “Bakırköy- Beylikdüzü” metroları tamamlanacak.

YÜZDE 80'İ BİTEN PROJE VAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapımına 2002'de başladığı 16,6 kilometre uzunluğundaki "Kızılay-Çayyolu Metrosu" nun 8,6 kilometrelik bölümü ile 6 metro istasyonu 2009'da bitti. Hattın geri kalan 7,9 kilometrelik bölümüyle 5 istasyonunun ise yüzde 80'i tamamlandı. "Batıkent-Sincan/Törekent" metrosunun ise yüzde 7,1'i tamamlandı.

Toplam 15,3 kilometre uzunluğundaki metro hattına 11 istasyon yapılacak. 10,5 kilometre uzunluğunda ve 11 istasyonlu olacak"Tandoğan-Keçiören metro hattı"nın da yüzde 41'i tamamlandı. Bakanlık İstanbul'da da , 19 kilometrelik Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy, 9 kilometrelik Bakırköy İDO Sahili-Bağcılar, 25 kilometrelik Kabataş-Beşiktaş-Alibeyköy-Mahmutbey ve 25 kilometrelik Bakırköy- Beylikdüzü metro hatları için ihale açacak.

BUGÜN GAZETESİ


 

M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-20-2010, 21:43   #2
Kullanıcı Adı
palipleten
Standart
8 yıl önce metro yapacağız deseydim beni tımarhaneye yollarlardı
palipleten isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi