AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-24-2009, 15:17   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart 25 faili mechulden yargılanacak...
25 faili meçhulden yargılanacak
24 Nisan 2009 Cuma, 14:34 GÜNCEL
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1990'lı yıllarda işlenen 25 faili meçhul cinayet, Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz, eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak, oğlu Temel Atak ile itirafçılar Abdülhakim Güven, Hıdır Altuk ve Adem Yarkın'ın tutuklu bulunduğu soruşturma dosyasıyla birleştirildi.
Edinilen bilgiye göre, bir tanığın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı

başvuru sonucu başlatılan soruşturma, özel yetkili savcı tarafından sürdürülüyor.
Savcılık, soruşturmayı, ''tükenmez kalem'' ve ''sokak lambası'' adı verilen iki gizli tanığın ifadeleri doğrultusunda derinleştirdi.
1990'lı yıllarda Cizre'de işlenen faili meçhul cinayetleri araştıran savcılık, 25 olayın soruşturma dosyasıyla ilişkisini tespit ederek, birleştirme kararı aldı.
Faili meçhul cinayetlerin dosyaları, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığınca, soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.
YAKLAŞIK 150 FAİLİ MEÇHUL CİNAYET ARAŞTIRILIYOR
Gizli tanıklar ''tükenmez kalem'' ve ''sokak lambası''nın bazı faili meçhul cinayetlerle ilgili verdiği ifadelerle olayın görgü tanıklarının ifadeleri ve o tarihte tutulan kayıtlar arasında benzerlik olduğu ortaya çıktı.
Savcılık, dosyadaki bilgiler ışığında, 1990 ve 1996 yılları arasında o bölgede işlenen yaklaşık 150 faili meçhul cinayeti de araştırma kararı aldı.
HİZBULLAH'IN KULLANDIĞI KÖYDE KAZI
Cumhuriyet Başsavcılığında bir süre önce ifade veren ve ismi açıklanmayan tanık, 1990'lı yıllarda Cizre'de terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla bazı kişilerin korucu ve itirafçılar tarafından alındıktan sonra sorgulanmak üzere Hizbullah'a teslim edildiğini öne sürmüştü.
Tanık, terör örgütü Hizbullah üyelerinin bu kişileri eğitim amaçlı kullandığı, ilçeye 2 kilometre uzaklıkta bulunan ve 1991 yılında boşaltılan Kuştepe köyünde sorguladıktan sonra öldürdüğünü iddia etmiş, bu ifadeler doğrultusunda köyde kazı başlatılmış, kazılarda 20 kemik parçası bulunmuştu.
Soruşturma kapsamında ''adam öldürmeye azmettirme'' ve ''silahlı örgüt üyesi olma'' suçundan Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz, eski Cizre Belediye Başkanı ve korucu başı Kamil Atak ve oğlu Temel Atak ile itirafçılar Abdülhakim Güven, Hıdır Altuk ile Adem Yarkın tutuklanmıştı.
İstanbul Adli Tıp Kurumu, kazılarda bulunan 20 kemik parçasının hayvanlara ait olduğunu belirlemişti.

 

Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-24-2009, 15:25   #2
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Standart
ne yaptıkları belli değil bu ergenekoncuların. Türkiyedeki büyük çaplı terör eylemlerinin hepsini bunlardan biliyorlar. Tüm suikastleri bunlardan biliyorlar. İnş. bu karanlık odakların hepsi yakalanır hakettiği cezaya çarptırılır ve güzel Türkiyemizin üzerindeki karanlık sis bulutu artık dağılır
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-25-2009, 07:01   #3
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart 25 faili meçhul cinayet Albay Temizöz'ün dosyasıyla birleşti
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1990'lı yıllarda işlenen 25 faili meçhul cinayet, Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz, eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak, oğlu Temel Atak ile itirafçılar Abdülhakim Güven, Hıdır Altuk ve Adem Yarkın'ın tutuklu bulunduğu soruşturma dosyasıyla birleştirildi.



Güneydoğu'daki kazılarla ilgili soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgiye göre, bir tanığın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuru sonucu başlatılan soruşturma, özel yetkili savcı tarafından sürdürülüyor. Savcılık, soruşturmayı, 'Tükenmez Kalem' ve 'Sokak Lambası' adı verilen iki gizli tanığın ifadeleri doğrultusunda derinleştirdi. 1990'lı yıllarda Cizre'de işlenen faili meçhul cinayetleri araştıran savcılık, 25 olayın soruşturma dosyasıyla ilişkisini tespit ederek, birleştirme kararı aldı. Faili meçhul cinayetlerin dosyaları, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Gizli tanıkların bazı faili meçhul cinayetlerle ilgili verdiği ifadelerle olayın görgü tanıklarının ifadeleri ve o tarihte tutulan kayıtlar arasında benzerlik olduğu ortaya çıktı. Savcılık, dosyadaki bilgiler ışığında 1990 ve 1996 yılları arasında o bölgede işlenen yaklaşık 150 faili meçhul cinayeti de araştırma kararı aldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bir süre önce ifade veren ve ismi açıklanmayan tanık, 1990'lı yıllarda Cizre'de terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla bazı kişilerin korucu ve itirafçılar tarafından alındıktan sonra sorgulanmak üzere Hizbullah'a teslim edildiğini öne sürmüştü. Tanık, terör örgütü Hizbullah üyelerinin bu kişileri eğitim amaçlı kullandığı, ilçeye 2 kilometre uzaklıkta bulunan ve 1991 yılında boşaltılan Kuştepe köyünde sorguladıktan sonra öldürdüğünü iddia etmiş, bu ifadeler doğrultusunda köyde kazı başlatılmış, kazılarda 20 kemik parçası bulunmuştu.

Soruşturma kapsamında 'adam öldürmeye azmettirme' ve 'silahlı örgüt üyesi olma' suçundan Kayseri İl Jandarma Komutanı Albay Cemal Temizöz, eski Cizre Belediye Başkanı ve korucu başı Kamil Atak ve oğlu Temel Atak ile itirafçılar Abdülhakim Güven, Hıdır Altuk ile Adem Yarkın tutuklanmıştı. İstanbul Adli Tıp Kurumu, kazılarda bulunan 20 kemik parçasının hayvanlara ait olduğunu belirlemişti.

İSMAİL AVCI
25 Nisan 2009, Cumartesi
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım