![]() |
#1 |
![]() Ailesinin baskısıyla 12 yaşında başı örtülen imam-hatip kökenli diş hekimi Reyhan Boz, 26 yıl sonra başını açtı.
![]() Ailesinn baskısıyla 12 yaşında başı örtülen imam hatip kökenli diş hekimi Reyhan Boz, 26 yıl sonra başını açtı. Boz,“Saç örtmenin örtünme olmadığına karar verdim.Ben yine Müslümanım” dedi İzmit’te 15 yıldır özel muayenehanesi bulunan diş hekimi Reyhan Karaaslan Boz, siyasi istismar konusu yapılmasına tepki göstererek 26 yıl sonra başörtüsünü çıkardı. İmam - hatip kökenli olan 38 yaşında evli ve 2 çocuk annesi Reyhan Karaaslan Boz, “Saç örtmenin örtünme olmadığına karar verdim. Ben yine müslümanım. Başörtüsünü çıkarıp başını açan dinden çıkmıyor” dedi. Sömürü Aracı Oldu Reyhan Karaaslan Boz, 12 yaşından itibaren başını örttüğünü, imam - hatip lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Ünivesitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni bitirdiğini söyledi. Üniversitede okuduğu dönemde yine türban mücadelesinin yapıldığını, küçük yaşta ailesinin telkiniyle kapandığı için 26 yıl süreyle başını örttüğünü kaydeden Boz, ancak bugün gelinen noktada türbanın sömürü aracı olarak kullanılmasına tepki duyduğunu anlattı. ‘Huzurluyum’ Boz, aldığı radikal kararla türbanı çıkarmasıyla ilgili şunları söyledi: “Hani eskiden olagelen inanışa göre kapanıyorsunuz ve doğru olduğunu düşünüyorsunuz. Çok sorgulamıyorsunuz. Sonra çok okudum. Çok araştırdım. Çok düşündüm. O zamanının coğrafyasını, şimdinin coğrafyasını, o zamandan bu zamana değişen şeyler, hiç değişmeyen şeyler, değişebilecek şeyler. Artık baş örtmenin örtünme olmadığına karar verdim. Öyle olunca da başımı açtım. İnsanın iç huzuru, ya da huzuru için, iç dengelerinin oturması lazım. O zaman ona inanıyorsunuz. Şimdi böyle olduğuna inanıyorum ve böyle huzurluyum.” Vatan 08:37 19 Haziran 2008 cafesiyaset
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Allah ıslah etsin..
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Ozamanın coğrafyasını,şimdinin coğrafyasını ve değişebilecek şeyleri düşünmüşte Kuran-ı Kerimin kesin hükmünü düşünmemiş...
Açmışsan açmışsında birde niye ilahiyatçı gibi konuşup din adına vaaz veriyor anlamadım.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Rabbim sen şaşırtma
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Çıkarır, çıkarmaz. Kendi bileceği bir iş. Ama böyle bir konunun haber yapılmış olması bence çok manidar. Bayanı sanki büyük bir din alimi gibi konuşturmuşlar. Peki bu yolla ne mesaj verilmek isteniyor? Bu sorunun cevabını düşünmek bile çok kötü geliyor bana.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
ah siz yokmusunuz... senin doğrun bu kardeş ... klavuzu karga olanın burnu misali senin sözünü dinleyen ne olsun.... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Laikçiler gibi giy mini eteği kadın :-*
|
|
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Tercih meselesi saygı duyarım...
Ama zorla açtıranlarada saygı değil nefret duyarım... kimseye zorla başını kapat diyemeyiz ... açan açar vebalini çeker... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|