AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-19-2008, 10:22   #1
Kullanıcı Adı
Enfal
Standart 26 Yıl Sonra Başörtüsünü Attı !
Ailesinin baskısıyla 12 yaşında başı örtülen imam-hatip kökenli diş hekimi Reyhan Boz, 26 yıl sonra başını açtı.

Ailesinn baskısıyla 12 yaşında başı örtülen imam hatip kökenli diş hekimi Reyhan Boz, 26 yıl sonra başını açtı. Boz,“Saç örtmenin örtünme olmadığına karar verdim.Ben yine Müslümanım” dedi

İzmit’te 15 yıldır özel muayenehanesi bulunan diş hekimi Reyhan Karaaslan Boz, siyasi istismar konusu yapılmasına tepki göstererek 26 yıl sonra başörtüsünü çıkardı. İmam - hatip kökenli olan 38 yaşında evli ve 2 çocuk annesi Reyhan Karaaslan Boz, “Saç örtmenin örtünme olmadığına karar verdim. Ben yine müslümanım. Başörtüsünü çıkarıp başını açan dinden çıkmıyor” dedi.

Sömürü Aracı Oldu

Reyhan Karaaslan Boz, 12 yaşından itibaren başını örttüğünü, imam - hatip lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Ünivesitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni bitirdiğini söyledi.

Üniversitede okuduğu dönemde yine türban mücadelesinin yapıldığını, küçük yaşta ailesinin telkiniyle kapandığı için 26 yıl süreyle başını örttüğünü kaydeden Boz, ancak bugün gelinen noktada türbanın sömürü aracı olarak kullanılmasına tepki duyduğunu anlattı.

‘Huzurluyum’

Boz, aldığı radikal kararla türbanı çıkarmasıyla ilgili şunları söyledi: “Hani eskiden olagelen inanışa göre kapanıyorsunuz ve doğru olduğunu düşünüyorsunuz. Çok sorgulamıyorsunuz. Sonra çok okudum. Çok araştırdım. Çok düşündüm. O zamanının coğrafyasını, şimdinin coğrafyasını, o zamandan bu zamana değişen şeyler, hiç değişmeyen şeyler, değişebilecek şeyler. Artık baş örtmenin örtünme olmadığına karar verdim. Öyle olunca da başımı açtım. İnsanın iç huzuru, ya da huzuru için, iç dengelerinin oturması lazım. O zaman ona inanıyorsunuz. Şimdi böyle olduğuna inanıyorum ve böyle huzurluyum.”

Vatan

08:37
19 Haziran 2008
cafesiyaset

Enfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-19-2008, 10:54   #2
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Allah ıslah etsin..
Alt 06-19-2008, 10:59   #3
Kullanıcı Adı
Gönülden
Ozamanın coğrafyasını,şimdinin coğrafyasını ve değişebilecek şeyleri düşünmüşte Kuran-ı Kerimin kesin hükmünü düşünmemiş...
Açmışsan açmışsında birde niye ilahiyatçı gibi konuşup din adına vaaz veriyor anlamadım..
Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-19-2008, 11:03   #4
Kullanıcı Adı
acizane44
Rabbim sen şaşırtma
Alt 06-19-2008, 11:12   #5
Kullanıcı Adı
Eşref
Çıkarır, çıkarmaz. Kendi bileceği bir iş. Ama böyle bir konunun haber yapılmış olması bence çok manidar. Bayanı sanki büyük bir din alimi gibi konuşturmuşlar. Peki bu yolla ne mesaj verilmek isteniyor? Bu sorunun cevabını düşünmek bile çok kötü geliyor bana.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-19-2008, 14:05   #6
Kullanıcı Adı
Kafes
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı
Çıkarır, çıkarmaz. Kendi bileceği bir iş. Ama böyle bir konunun haber yapılmış olması bence çok manidar. Bayanı sanki büyük bir din alimi gibi konuşturmuşlar. Peki bu yolla ne mesaj verilmek isteniyor? Bu sorunun cevabını düşünmek bile çok kötü geliyor bana.
evet iste Vatan gazetesi naparsin
Kafes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-19-2008, 14:44   #7
Kullanıcı Adı
islam
Alıntı:
gazi24 Nickli Üyeden Alıntı
SUPERSİM KZIM DOGRU YOL TURBANDA DEGİL ANLADIGINA SEVİNDİM
Demi doğru yol türban değil... açıl saçıl ne kapalılık bu çağda ne kapalılığı açılmak lazım demi...

ah siz yokmusunuz... senin doğrun bu kardeş ... klavuzu karga olanın burnu misali senin sözünü dinleyen ne olsun....
islam isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-19-2008, 14:48   #8
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Laikçiler gibi giy mini eteği kadın :-*
Alt 06-19-2008, 14:49   #9
Kullanıcı Adı
islam
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Laikçiler gibi giy mini eteği kadın :-*
tabiye 24 yıl içinde ukde kalmış kalmasın rahat olun demi....
islam isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-19-2008, 14:50   #10
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Tercih meselesi saygı duyarım...
Ama zorla açtıranlarada saygı değil nefret duyarım...
kimseye zorla başını kapat diyemeyiz ...
açan açar vebalini çeker...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)