![]() |
#1 |
![]() ![]() 28 Şubat post-modern darbesinin eğitim aygıtlarından biri olarak hafızalara kazınan üniversitelerdeki ‘ikna odası’ zulmü, Sivas’ta bir lisede hortladı. Yeni Akit'te yer alan habere göre; 28 Şubat post-modern darbesinin eğitim aygıtlarından biri olarak hafızalara kazınan üniversitelerdeki ‘ikna odası’ zulmü, Sivas’ta bir lisede hortladı. Başörtülü öğrencilerin başlarını açmaya zorlandığı olay, Sivas Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde yaşandı. Karne haftası öncesinde başörtülü olarak derslere giren kız öğrencilere, derse giren öğretmenlerin çoğu tarafından bir şey denmezken, bazı öğretmenler başörtülü olarak derslere girilmesini bahane ederek öğrencileri küçümsedi. Bunun üzerine devreye giren Okul Müdürü Bahattin Işık’ın, öğrencileri odasına çıkararak öğrencilerden başörtülerini çıkarmalarını istediği iddia edildi. Öğrencilerin Disiplin Kurulu’na sevk edilmekle tehdit edildiği iddia edildi. SİVASLILARDAN OKULA KINAMA Sivas Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde yaşanan hukuksuzluk Sivaslılarca kınandı. Dün Sivas Özgür-Der Temsilciliği’nden yapılan açıklamada “Şehrimizin en güzide öğrencilerinin yer aldığı Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde bir grup öğrencinin derslere başörtüsü ile girmeye başlamasıyla birlikte öğretmenlerin büyük bir kısmının yaşananları olması gerektiği gibi sıradan bir durum olarak algılayıp derslerine devam ettiklerini; bu duruma karşın birkaç öğretmenin aşırı refleks gösterdiğini, öğrencileri alenen tahkir ettiğini, toplu program öncesi aşağıladığını görgü tanıklarının ifadeleriyle öğrenmiş bulunmaktayız” denildi. Özgür-Der açıklamasında “Buradan bu vesileyle halkımızdan ve özellikle Okul Aile Birlikleri üyelerinden öğrencilerine sahip çıkmalarını, onlara dönük yapılacak her türlü baskıya karşı uyanık olmalarını istiyoruz. Başörtüsünün özgürleştirilmesini siyasi iradelerin insafına bırakmaktansa halkımızın vicdanına ve zor zamanlarda gösterdiği kararlılığa emanet ediyoruz. Ülkemizde ve kentimizde yaşanan hak ihlallerine gözümüzü kapatmayıp, uyanık olup yaşanan haksızlıklara dur deme erdemi göstermemiz gerekiyor. Eğitim öğretim tekrar başladığında bu hak ihlalleri devam ederse avukatlarımız aracılığıyla her türlü yasal kanalı zorlayacağımız gibi baskı kuran öğretmenlerin isimlerini ifşa edip protesto hakkımızı sonuna kadar kullanacağımızı belirtir, okul yönetiminin bu haksız, vicdansız ve halkımızın inanç ve değerlerine karşı yaptığı haksız uygulamasına derhal son vermesini talep ederiz” denildi. OKUL MÜDÜRÜ: YÖNETMELİĞİ UYGULADIM Akit’in sorularını cevaplayan Sivas Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Bahattin Işık, kendisinin çizgisinin belli olduğunu söyledi. ‘İkna odası kurmak’ ve öğrencilerin tehdit edilmesi gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını söyleyen okul müdürü Işık, kendisinin yalnızca öğrencilere yönetmeliği hatırlattığını söyledi. YENİ AKİT
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|