![]() |
#1 |
![]() 318 oyla REDDEDİLDİ CHP'nin, ATV-Sabah'ın Çalık Grubuna satışı ile ilgili Başbakan Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması TBMM Genel Kurulu'nda reddedildi. CHP'nin, ATV-Sabah'ın satışıyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması 134'e karşı 318 oyla reddedildi. TBMM Genel Kurulunda, önerge üzerinde yapılan konuşmaların ardından, gensorunun gündeme alınıp alınmayacağı oylandı. Yapılan oylamada, önerge, AK Parti'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. DELİLİNİZ VARSA ISPATLAYIN AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ATV-Sabah'ın özelleştirilmesi sürecinde, hiç kimseye ihaleye katılması ya da katılmaması konusunda en ufak bir telkinde bulunmadığını belirterek, ''Herhangi bir deliliniz varsa bunu ispat edersiniz. Aksi halde bu iddiaların hiç bir anlamı yoktur'' dedi. TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin ATV-Sabah'ın satışıyla ilgili verdiği gensoru önergesi üzerinde AK Parti grubu adına konuşan Canikli, gensorunun, soru sormak için verilen bir önerge olduğunu söyledi. Önergenin çok ciddi iddialar içerdiğini belirten Canikli, ''Bu kadar iddiadan sonra buraya çıkıp 5 tane soru sormanın hiç bir anlamı yok. Üzüldüm, çünkü Türk siyasi tarihinde gensoru önergesinin bu kadar hafife alındığı, kötüye kullanıldığı başka bir örnek daha yoktur'' diye konuştu. İhale sürecinde mevzuata aykırı en ufak bir işlem gerçekleşmediğini bildiren Canikli, önergede, ''Başbakan yetkisini kullanarak bazılarının ihale sürecinden çekilmesini telkin ettiği'' gibi çok önemli ve töhmet altında bırakan bir iddiaya yer verildiğini ifade etti. Canikli, ''Sayın Başbakan hiç kimseye bu konuda, ihaleye katılması ya da katılmaması noktasında en ufak bir telkinde bulunmamıştır. Herhangi bir deliliniz varsa bunu ispat edersiniz. Aksi halde bu iddiaların hiç bir anlamı yoktur. Sayın Baykal'ın söylediği görüşme, ilgili iş adamının talebi üzerine gerçekleşmiştir. Ama bu ihale ile ilgili en ufak bir konu bile gündeme gelmemiştir. Sayın Başbakanımızın bu konuda en ufak bir yöneltilmesi söz konusu olmamıştır. Buyurun ispat edin. Var mı belgeniz?'' diye konuştu. İhalenin 1.1 milyar dolara gerçekleşmesine rağmen, kuruluşun ekspertiz değerinin 961 milyon dolar olduğunu belirten Canikli, CHP sıralarından laf atılması üzerine, ''Niye fazla sattınız diye sorulur mu? Bu milletin malı. Bizim işimiz bu'' dedi. Haberin devamı için: http://www.samanyoluhaber.com/haber-102295.html
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Neden retediliyor tartışılsın ...Koskoca kanallar el degiştiriyor habure ne iş ben vatandaş olarak merak ettim.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Benim merakım başkamı?
Arkadaşım koskoca kanallar hükümetin eline geçiyor sürekli yeni gazeteler çıkıyor..Daha önce çeşitli bakanlar kendi lehlerine medya kurmaktan yargılanmadımı bu ülkede...Olayı kişiselleştirme varsa cevabın onu alayım yoksa şahsıma laf atma.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Hükümetin eline geçmedi ki...
Ahmet Çalık hükümet mi kardeşim? Sabah'ta ''Umur Talu'' ve ''Hıncal Uluç'' gibi iki sağlam muhalif hala duruyor kimse dokunmadı adamlara.. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Arkadaşım ahmet çalık hükümetmi diye sormuşsun ben diyorum ki neden hükümetin istedigi yayınları yapanlara gidiyor gazeteler tv ler bu ülkede...Nihayetinde ak partiyi savunan birisi ahmet çalık ve akraba ilişkisi dahi var..Biraz araştır bence
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Hükümetin istediği yayınları yaptığını hiç hissetmedim satıldığından beri..Ciner'de nasılsa bugün hala aynı şekilde devam ediyor...Tek fark Aydın Doğan'ın yalanlarını ortaya çıkarmaya başlaması ki zaten bu bütün ülke için yararlı bir olay..
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() beğenmiyorsan sabah veya yenişafak almayıverirsin olur biter! VAtandaş Yenişafak'ı falan alırken onun nasıl bir gazete olduğunu bilerek alıyor :-*
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#10 |
![]() ATV de görüyorum hemen adamlarını almışlar MEHMER BARLAS başbakanın yanagını okşayan tek gazeteci ama okşamanın karşılıgını iyi aldı barlas...Kanaltürk ise eskisi gibi olmayacaktır bence zamanla görecegiz.Star eskiden muhalefet ediyordu sonra hükümet aldı yayın degişmez dediler şimdi gördükki yayınla 180 derece bir dönüş var kanaltürkün sonuda böyle olacaktır bu kaçınılmaz sondur..Bizdeki demokrasi bitmiş.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|