11-18-2007, 07:09 | #1 |
Şimdilik 1723 kişi öldü, yardım yolda
DAKKA - Önceki gün Bangladeş'i silip süpüren Sidr kasırgasının faturası giderek ağırlaşıyor. Afet Yönetim Merkezi'nden Şekhar Çandra Das, kasırga nedeniyle bölgede ulaşılamayan yerler olduğunu söylerken, "Birkaç gün içinde binlerce cesetle karşılaşabiliriz" dedi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un insani işlerden sorumlu yardımcısı John Holmes da BM'nin Sidr kasırgasının vurduğu ülkeye acil yardım ekipleri gönderdiğini ve merkez acil yardım fonundan para yardımı yapılacağını açıkladı.
1991'den beri görülen en şiddetli kasırga Şimdilik 1723 kişinin ölümüne yol açan ve 1991'den beri ülkede görülen en şiddetli kasırganın etkilerinin son derece vahim olduğunu belirten Holmes, "Kasırgadan önce kıyı bölgelerinde yaşayan 3.2 milyon insan evlerini boşaltmış, daha yüksekte bulunan güvenli bölgelere gitmişlerdi, bu önlem ölümlerin çok daha fazla olmasını engelledi" diyor. ABD Dışişleri Bakanlık sözcüsü Sean McCormack ABD'nin de Bangladeş'e acil yardımda bulunmaya hazır olduğunu söyledi. Avrupa Komisyonu da ülkeye 1.5 milyon avro gönderiyor. Bangladeş'in güneybatı kıyılarında etkili olan, rüzgârın saatte 240 kilometre hıza ulaştığı kasırga şiddetli yağış ve büyük dalgalara da neden olmuştu. (afp, aa) kaynak: radikal
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-18-2007, 18:15 | #2 |
Şimdilik 1723 kişi öldü, yardım yolda
evet haberlerde görmüştüm kim olursa olsun allah sabır versin diyorum gercekten vahim bir durum..........
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|