AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 06-16-2012, 02:56   #1
Kullanıcı Adı
xfce
Standart 4 halife donemi cumhuriyet vardı.
bugun okudugum bir kaynakta 4 halife doneminde halifeleri halkın seçimle başa getirdigi yazıyordu. buda cumhuriyet demek.
oysa turkiyede bazıları din adına cumhuriyete karşı çıkıyorlar. bu nedir sizce?

Konu xfce tarafından (06-16-2012 Saat 02:59 ) değiştirilmiştir..
xfce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-16-2012, 03:10   #2
Kullanıcı Adı
xhidayet
Cumhuriyet te milletin dediği olur. Artık millet ne isterse.. Yalan yanlış..Artık kominizim isterlerse o gelir Faşizm isterlerse o gelir
ama Şeriatta Allah'ın dediği olur..
Ve Müslümanlar daha nasıl iyi bir hayat yaşar..
İslam daha nasıl daha iyi yaşanır ve yaşatılır kaygısıyla halife döneminde Kuran referans alınmış Oradaki seçimlerde buna göre yapılmıştır. Öne gelen seçilmemiş..paranın kokuşmuşluğun zerresi uğramazdı oralara..menfat dünya kaygısı koltuk sevdası hiç ama hiç yoktu...
xhidayet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-16-2012, 03:17   #3
Kullanıcı Adı
onurcan
Halife: Hz. Muhammed’in vekili, Müslümanların din ve devlet başkanıdır.
Dört Halife döneminde halifeler halk oyu ile (seçimle) başa gelmişlerdir. Bu yüzden dört halife dönemine İslam’da”Cumhuriyet”dönemi denir. “Hulefa-i Raşidin = Büyük Halifeler” de denir.
Dört Halifeden sonra, Emeviler le birlikte halifeler seçilmemiş, yönetim saltanata dönüşmüştür.
onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-16-2012, 03:20   #4
Kullanıcı Adı
xfce
buyumede çini geçmek iyi bişey degil sanırsam. çunku dune kadar çindeki işçilerin hayat standardının çok kotu oldugunu anlatıyordunuz.

xfce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-16-2012, 03:24   #5
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Chin'deki insanlarin hayat sartlarinin kötü olmasi, ülkenin ekonomik gücünün büyümesiyle alakali degil, devletin insanina deger vermemesindendir.

Sosyalist asosyal devlet.

Cumhuriyet ile hilafet kiyas kabul etmez derecede farkli sistemlerdir.
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-16-2012, 03:25   #6
Kullanıcı Adı
onurcan
Alıntı:
xfce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
buyumede çini geçmek iyi bişey degil sanırsam. çunku dune kadar çindeki işçilerin hayat standardının çok kotu oldugunu anlatıyordunuz.

Sen merak etme bizim ülkede işcilerin hayat standardı ile Çin'in işcilerinin hayat standardı mukayese bile edilemez.
neden bütün dünya markaları çinde tesis kurdu üretimler çinde yapılıyor bir araştır istersen....
Alt 06-16-2012, 03:27   #7
Kullanıcı Adı
Cihannur
Günümüze gelirsek çağımızda demokrasinin var olmadığı monarşilerin savunulması mümkün değildir. Günümüzde insanlık için en doğru yönetim sistemi İslam şeriatının hâkim olduğu demokratik yönetim biçimidir.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-16-2012, 03:28   #8
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Günümüzde insanlık için en doğru yönetim sistemi İslam şeriatının hâkim olduğu demokratik yönetim biçimidir.

Bu nasil olacak?
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-16-2012, 03:32   #9
Kullanıcı Adı
onurcan
Bugünkü Cumhuriyet rejimi ile o dönemki müslümanların insiyatifi ile seçime brakılmış hilafet seçimi kıyas edilemez tabiki , bütün müslümanlar Hz . Ebubekir'e biat etmişler fakat biat'a rağmen bazı gruplar Hz. Ali (r.a)'i ona karşı göstermek istemişler ve maalesef bu şekilde başlatılan ihtilâf asırlarca sürmüş, binlerce Müslümanın ölümüyle neticelenen savaşlara sebebiyet vermiştir.
Alt 06-16-2012, 03:35   #10
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu nasil olacak?
1- Ana kaynaklar Kur'an ve Sünnet olacak.
2- Şeriatta açıkça belirlenmemiş hususlarda düzenlemeler şeriata aykırı olmamak koşuluyla insanlar tarafından belirlenecek.
3- Siyasi partiler şeriata aykırı ilkelere sahip olamayacaklar.
4- Serbest ve demokratik seçimler yapılacak ve yönetim demokratik usullerle belirlenecek.

Konu Cihannur tarafından (06-16-2012 Saat 03:38 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)