AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-28-2012, 14:01   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Lightbulb 4 il suya kavuşuyor


Yozgat, Tokat, Amasya ve Çorum'da araziler suya kavuşuyor...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Yozgat'ta inşa edilen ve 525 milyon liraya mal olan Çekerek (Süreyyabey) Barajı, hizmete alınıyor. Yozgat, Tokat, Amasya ve Çorum'un sulama anlamında faydalanacağı proje ile Çekerek, Zile, Reşadiye, Maşat, Mamure, Merzifon ve Geldingen ovalarında tarım arazileri sulanacak.

Yozgat'ın Çekerek ilçesinin 6 kilometre güneydoğusunda, Çekerek Irmağı üzerinde 102,5 metre yükseklikte ve gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu olarak inşa edilen baraj ile 653 bin 230 dekar tarım arazisi suyla buluşacak.
Yozgat, Tokat, Amasya ve Çorum'un sulama anlamında faydalanacağı proje ile Çekerek, Zile, Reşadiye, Maşat, Mamure, Merzifon ve Geldingen ovalarında tarım arazileri sulanacak. Baraj ile, tarım arazilerinin sulaması ve hidroelektrik enerji üretimi yanında, muhtemel taşkınlar da kontrol altına alınacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 Aralık tarihinde açılacak Çekerek (Süreyyabey) Barajı ve HES ile yılda 50 milyon kilowatsaat enerji üretilecek. Çekerek (Süreyyabey) Barajı ve HES, gerek üreteceği enerji bakımından gerek inşa aşamasında ve sonrasında sağladığı istihdam açısından gerekse tarımda sağlayacağı gelir artışı açısından bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Barajın sağladığı bu faydalar hesaba katıldığında, baraj yaklaşık 5 yıl gibi süre içerisinde kendisini amorti edecek.

(CİHAN)

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi