AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-07-2010, 23:46   #201
Kullanıcı Adı
novek
Standart
Alıntı:
galevera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Niye o terör örgütleriyle alakan yok onlarda senin yoldaslarin, onlarda ülkemize komunizm getirme adina teröre bulasiyor, sonucta onlar senin ideolojik kardesindir!..
Bak sabahta söyledim karsidakini tanimadan yorum yapma karsinda kahvede okey oynadigin komunist yoldasin yok onun icin tanimadigin insanlarin kisilikleri hakkinda tanimadan yorum yapma!..
Ben burada sende sadece fikir yaristiririm senin yaristirmak istedigin herneyse onu benle yapamazsin!..
Biz dinimizden "oku!" emrini aldigimiz icin okuyoruz hemde tek tarafli degil o yüzden müsterih olabilrsin zaten yeterince okdugumuz icin senin gibi cikip komunizm yaygarasi yapmiyoruz..
Evet sahsen liberal görüslü biriyim ama bütün "izm" lere karsi mesafeliyimdir sonucta insanlarin ürünü fikir akimlari bir yerlerde tikanmak zorundadir bize ne yapiyoruz ehveni seri tercih ediyoruz..
Her fikir akimini tartiyor ve dogrularini, yanlislarini iyice etüd ediyoruz bu dogrultuda komunizmin dogru, yanli terazisi bayagi bir ayari bozuk gösteriyor!..
bu arada kurtlar vadisi izlemem hatta o filmide tasvip etmem oradaki karakteri nereden biliyorum dersen senin gibi iki laf ezberleyip burada gelip basimiza devrimci kesilen sahislardan!
beni nasıl pkk gibi katil bir orgtule bir tutabildin.
harbiden beynin yıkanmıs senin.
cehaletine veriyorum.
novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2010, 23:48   #202
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
beni nasıl pkk gibi katil bir orgtule bir tutabildin.
harbiden beynin yıkanmıs senin.
cehaletine veriyorum.
Senin söylediklerin ile PKK'nın çizgisi aynıda ondan...
Onlarda Komunist-Marksist bir sistemi savunuyorlar...

Sende Komunistsin onlarda...
Ne o şimdi vatanpervermi oluverdin öyle diyince...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2010, 23:50   #203
Kullanıcı Adı
novek
Standart
Alıntı:
Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Senin söylediklerin ile PKK'nın çizgisi aynıda ondan...
Onlarda Komunist-Marksist bir sistemi savunuyorlar...

Sende Komunistsin onlarda...
Ne o şimdi vatanpervermi oluverdin öyle diyince...
bakış açınız çok cahilce kusura bakmayın ama.
ozaman bende size şoyle bakarım.
sizin soylediginiz cia yani amerika çizgisinde çunku onlarda bunu savunuyorlar.
siz bana hem kapitalizmi hemde komunizme karsıyız diyorsunuz ama 3 cu bir sistem soylemiyorsunuz.
biz akada karaya karsıyız diyorsunuz ozaman gri bir sistem ortaya atın?
novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2010, 23:53   #204
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bakış açınız çok cahilce kusura bakmayın ama.
ozaman bende size şoyle bakarım.
sizin soylediginiz cia yani amerika çizgisinde çunku onlarda bunu savunuyorlar.
siz bana hem kapitalizmi hemde komunizme karsıyız diyorsunuz ama 3 cu bir sistem soylemiyorsunuz.
biz akada karaya karsıyız diyorsunuz ozaman gri bir sistem ortaya atın?
Benim söyleyeceğim sistem bellidir...
Benim sistemim şuandaki şartlar ile Liberalizmdir...
vakti zamanı gelincede istediğimiz özlemlediğimiz sistemdir...
yada kurallar bütünü her neyse...
benim ne dediğim değil...
senin barutla ateşi yanyana getirme çabandır...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2010, 23:56   #205
Kullanıcı Adı
Mavera
Standart
Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bakış açınız çok cahilce kusura bakmayın ama.
ozaman bende size şoyle bakarım.
sizin soylediginiz cia yani amerika çizgisinde çunku onlarda bunu savunuyorlar.
siz bana hem kapitalizmi hemde komunizme karsıyız diyorsunuz ama 3 cu bir sistem soylemiyorsunuz.
biz akada karaya karsıyız diyorsunuz ozaman gri bir sistem ortaya atın?
bak yine söylüyorum kapitalizm, fasizm, komunizm bunlarin yoktur birbirinden farki tabiki ehveni ser dersek demokrasi, sosyalizm, liberalizm gibi sistemler biraz daha insan daha dogrusu birey odaklidir..
senin yorumlarin hic bir sosyal icerigi yok sadece sloganvari söylemler..
Komunizmin birey haklari konusundaki görüslerini, bireyin mal edinme noktasindaki haklarini, devlet birey iliskisini anlat desem baslarsa bizim bulgaristanda diye....
kardes bir ideolojiyi savunuyorsan önce o ideolojinin püf noktalarini ögreneceksin o ideolojiyi savunmak demek diger ideolojilere laf atmakla olmuyor kaldiki sonunda bütün ideolojiler bir kisiye dayandigi icin yanlis, hata ihtimali cok fazla sonucta ilahi bir kaynaga dayanmayan ve bireyler tarafindan kurallari belirlenen hic bir ideolojide kimse mükemmeliyat arayamaz!
seni pkk yla bir tutmama gelince bana göre bir komunist neyse bir pkk lida odur ikiside ülkem icin tehlikelidir ama arasinda söyle bir fark var bir komunistin fikrini özgürce sonuna kadar söylemesini savunurum ama bir pkk linin asla!
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-07-2010, 23:57   #206
Kullanıcı Adı
fatih güneş
Standart
kardeşim bırak bu işleri kominizde nolacak ben 50 yıl çalışacağım arsa alamıyacam yatırım yapamıyacam ben niye geldim bu dünyaya.adam emekli olmuş gelmiş 60 yaşına hiçbişeyi yok nedir bu.niye çalıştı onca zaman acaba.böyle saçma bir sistemi nasıl savunuyorsun ben anlamıyorum.
fatih güneş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-08-2010, 00:04   #207
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
Alıntı:
KOMÜNİST SİSTEMİN İNSANLARA VERDİĞİ ZARARLAR

1. Ahlak ve vicdanın üstün geldiği her türlü anlayış kaldırılıp, yerine hak ve hürriyetleri elinden alınmış, baskıcı ve totaliter rejim altında ezilen bir toplum oluşturulmuştur. Ahlak kavramı kökünden reddedilmiş, yararcılık mantığı oluşmuştur. Mevcut dinsiz sistemin çıkarına uymayan hiçbir faaliyete izin verilmemiştir.

2. İktidardaki diktatörün asla yanılmayacağı ve her zaman doğru kararlar alacağı yönünde telkinler yapılmıştır. Tüm dine karşı rejimlerde (faşizm, komünizm) başta olan liderin ilahlaştırılması sapkınlığı komünist sistemde en üstü seviyede mevcuttur.

3. Düşünce ve din özgürlüğü tamamen ortadan kaldırılmıştır. İbadet yerlerine girişler ve dini anlatımlar tamamen yasaklanmıştır. Hatta din ile mücadele etmek için devlet bütçesinden önemli bir fon ayrılmıştır.

4. Ekonomi tamamen devlet kontrolüne geçmiş, yatırımlar durmuş, fabrikalar, üretim alanları, işletmeler, bankalar devletleştirilmiştir.

5. Özel mülkiyete komünist askerler tarafından el koyulmuş, halkın tarlaları, kazançları, ürünleri "ülkenin menfaatleri" adı altında devletleştirilmiştir.

6. Açlık ve kıtlıktan milyonlarca yaşlı, kadın, erkek, çocuk kıvranarak ölmüş, ekmek elde etmek isteyenler karnelere bağlanarak, upuzun kuyruklarda günlerce bekletilmiştir.

7. İnsanlar kamplarda toplanmış, toplu olarak katledilmiş, öldürülmeyenler de çok zor şartlarda çalıştırılmıştır. Hatta çalışma koşullarına uymayan kişiler Sibirya kamplarına sürülmüştür.

8. İç isyanlar kanlı şekilde komünist militanlar tarafından bastırılmış, asiler halkın gözü önünde kurşuna dizilmiştir.

9. Sistemi eleştirenler, aksi yönde fikir beyan edenler ister politikacı, ister ileri gelen, isterse fikir adamı olsun asılarak öldürülmüştür.

10. İktidardakiler zenginleşmiş, çok rahat bir hayat sürmüş, halk ise sefalet içinde yaşamıştır. Örneğin, komünist iktidarı sırasında Sovyetler'de vasat bir işçinin geliri ile yüksek bir memurun geliri arasında ortalama 25.000-30.000 ruble arası fark olduğu bilinmektedir. Komünist Partisi üyeleri 25.000 rubleden 100.000 rubleye kadar maaş almaktaydılar. Halkın büyük bir kısmının maaşı ise yalnızca 150 rubleydi. Ayrıca bunun dışında parti üyeleri köşk, otomobil, sanatoryum gibi her türlü ücretsiz imkana da sahiptiler. Oysa gerçekte emek harcayan, çalışan halka bu imkanların hiçbiri sunulmamıştır.

11. Baskıcı rejimin polisleri ülke içinde çok büyük korku yaratmıştır. Halk her an başına bir bela geleceği korkusu içinde yaşamak zorunda bırakılmıştır.

12. Ülkede çatışmaların, kavgaların, kargaşaların ardı arkası kesilmemiştir.

13. Okullarda baskıcı ve totaliter eğitim oluşturulmuştur. Eğitimin ‘tarafsız, objektif ve politika dışı olamayacağı' Lenin tarafından her fırsatta vurgulanıyordu. 25 Ağustos 1918'de düzenlenen Sovyet öğreniminin birinci kongresinde söyledikleri bunu açıkça ortaya koymaktadır: "Okul sahasında çalışmalarımızın asıl gayesi burjuvaziyi yok etmektir. Biz açıkça ilan ediyoruz ki siyaset dışı okul yoktur. Aksini iddia etmek yalan ve ikiyüzlülüktür." Amaç komünist sisteme hizmet eden, bu yolda mücadeleden başka bir şey düşünmeyen, kafaları uyuşturulmuş, inançsız ve ahlaksız nesiller elde etmektir.

14. Gençlerin beyinleri dinsizlikle yıkanmış, barışçıl bir nesil yerine savaşçı militanlar yetiştirilmiştir.

15. Aile kavramı tamamen ortadan kaldırılmış, yeni doğan çocuklar ailelerinin yanından alınıp kreşlerde büyütülmüş, komünist düşünceye ve "devlet menfaatlerine" uygun düşmeyen aile kavramı ortadan kaldırılmıştır. Hatta Komünist partinin birçok toplantısında, "aile bağları ve aile kavramları yaşadığı sürece devrim güçsüz kalacaktır" şeklinde ve benzeri çarpık mantıklar açıkça ifade edilmiştir.

16. Sanat ve bilimde hiçbir ilerleme olmamış, paralar silahlanmaya ve insan öldürmeye yatırılmıştır.

17. Hiçbir amaç ve gayesi olmayan genç nesil uyuşturucu ve alkol bağımlısı haline getirilmiş, intihar oranları yükselmiştir.

18. Basın yayın özgürlüğü tamamen ortadan kalkmış, yayınların sistemi ve lideri övücü şekilde olması zorunluluğu getirilmiştir. Aksi şekilde yayın yapanlar mutlaka susturulmuştur.
Bunlarda Komunist sistemin zararlarıdır...
Acaba böyle bir sisteme geçmemizi nasıl düşünebilirsin...

Konu EpiVaTeS tarafından (04-08-2010 Saat 00:06 ) değiştirilmiştir..
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-08-2010, 00:11   #208
Kullanıcı Adı
novek
Standart
Alıntı:
Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunlarda Komunist sistemin zararlarıdır...
Acaba böyle bir sisteme geçmemizi nasıl düşünebilirsin...
bu yazının alındıgı siteyi gosterirmisiniz bakıcam oraya
novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-08-2010, 00:12   #209
Kullanıcı Adı
novek
Standart
Alıntı:
fatih güneş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
kardeşim bırak bu işleri kominizde nolacak ben 50 yıl çalışacağım arsa alamıyacam yatırım yapamıyacam ben niye geldim bu dünyaya.adam emekli olmuş gelmiş 60 yaşına hiçbişeyi yok nedir bu.niye çalıştı onca zaman acaba.böyle saçma bir sistemi nasıl savunuyorsun ben anlamıyorum.
arsa alamıycagını kim soylediki sana.
biz bulgaristanda iken bahçeli bir evimiz vardı bahçeside buyuktu 10 tane filan inegimiz koyunlarımız vardı arsada bizimdi ayrıca.
tr ye gelirken yok pahasına satmak zorunda kaldık ucuza.
novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-08-2010, 00:12   #210
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
Elbette yandaş demeyecekseniz buyurun site...
HTML-Kodu:
http://www.izafet.com/genel-kultur/353541-komunist-sistemin-zararlari.html
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi