AK Gençliğin Buluşma Noktası
Sanatçılar (Ak Parti Forum) Sanatçılar ile ilgili paylaşımlar..

Stil
Seçenekler

Alt 12-19-2010, 10:19   #1
Kullanıcı Adı
M.Atilla
Lightbulb 6 yıl müziğe ara vermişti..
Single ve gelecek projelerini konuşmak üzere buluştuğumuzda fark ettik ki yıllar bile değiştirmeye yetmemiş ünlü sanatçıyı. Hâlâ yakışıklı, naif, gözlerinin içi gülüyor konuşurken. Duyguları alınmış gibi görünse de sinirleniyor, üzülüyor yeri geliyor çıldırdığı anlar da oluyormuş. Ama asaletli duruşunun torunlarını severken bozulduğunu da itiraf ediyor Erol Evgin.

Beyefendi kişiliğinden taviz vermeye de hiç niyeti yok, zira o kendini Allah'a beğendirmek derdinde. "İnsan kendinden memnun olamaz mı kardeşim, çok şükür memnunum. Dönem değişti diye ben değişecek değilim." diyor.

1970'li yılların pop starı Erol Evgin 6 yıl ara verdiği müzik çalışmalarına 'Yeni Yıla Sensiz Giriyorum' ve 'Sensiz Olmuyor' isimli iki şarkılık single ile döndü. Merak etmeyin single ile geçiştirmeyecek yılı. Zira kendi tabiriyle single müziğin 'az sonra'sı. 11 şarkıdan oluşan yeni albümünü nisan ayında buluşturacak müzikseverlerle. "Peki, neden single?" diye soranlara ilginç bir cevap geliyor Evgin'den: "Müzik dünyasındaki ekonomik kriz ve bilgisayardan para ödemeden şarkı indirmeye devam edersek kısa bir süre sonra benim torunlarım şarkısız kalacak. Müzik üretmenin çaresi single." Ekonomik krize esprili bir de gönderme yapıyor ünlü sanatçı: "Şarkıların sözlerinde, düzenlemelerinde ve klipte oğlum Murat Evgin'in imzası var. Yani 'Kendin pişir, kendin ye!' durumlarındayız."

Öncelikle single hayırlı olsun. Ama 6 yıl uzun bir ara değil mi müzik için?

Evet, 6 yıl uzun bir ara ama bu arada müzikten hiç kopmadım. 2005 yılında Melih Kibar aramızdan ayrılınca artık 30 yaşını geçmiş unutulmaz şarkılarımızı gençlerle paylaşmak gerekir diye düşünüp iki koleksiyon albüm çıkardım. Biri konserlerimden oluşan 'Hep Böyle Kal' isimli DVD, diğeri de 'Erol Evgin 40 yıl 40 Şarkı' isimli albüm. Yeni nesiller benim şarkılarımı bilmiyorlardı, bu iki çalışma beni gençlere tanıttı.

Peki neden iki şarkılık bir single?

Aslında ilkbaharda 11 şarkılık bir albümüm müzikseverlerle buluşacak. Şu anda yoğun bir şekilde çalışıyoruz, her gün stüdyodayız. Ama hazır elimizde yeni yılla ilgili bir şarkı varken dinleyicilerimizle buluşturalım istedik.

Single çıkarırken 'Erol Evgin kalitesine zarar verir mi?' endişesi yaşadınız mı?

Bana zarar verir endişesi hiç taşımadım. Aksine müzik dünyasında ekonomik bir kriz var. Şarkılar bilgisayardan indiriliyor ve kimseye para ödenmiyor. Şarkıcılar, yorumcular, yapımcılar para kazanamıyor. Kısa bir süre sonra benim torunlarım şarkısız bile kalabilir. Bu çok ciddi bir sıkıntı ve onu aşmak için sanatçılar çareler arıyor, single o çarelerden biri. Hem sanatçıya üretme imkanı hem de yapımcıya ucuz maliyet şansı veriyor.

Şarkı sözlerinde, düzenlemelerinde ve en son klipte oğlunuz Murat Evgin'in imzası var. Tam bir aile dayanışması...

Ekonomik kriz nedeniyle 'Kendin pişir, kendin ye!' durumu söz konusu (gülüyor). Ama Murat çok iyi bir müzik adamı. Çok çalışkan; yeni besteler ve dizi müzikleri yapıyor. Kariyerinde yeni bir basamağa çıkıyor, ünlü sanatçılara beste verecek.

Boynuz kulağı geçti mi yani?

Sanatçılar kıskanç olurlar ama insanın hayatta kıskanmayacağı tek varlık evladıdır. Hakikaten hiç kıskanmıyorum. Arkamda bıraktığım 40 yıllık bir müzik kariyerim var, o daha çok genç. Ama boynuz kulağı geçsin istiyorum.

Türkçe sözlü hafif batı müziğinin bugünkü karşılığı pop müziği. Ancak şarkı sözlerini kıyasladığımızda sizinkiler ağır bile sayılabilir...

Dönemlerin ruhu vardır. 1970'li yıllarda eşyalar daha uzun soluklu kullanılırdı, yıpranırdı, yamanırdı, ters düz edilir tekrar giyilirdi. Arkadaşlıklar, dostluklar ve evlilikler daha uzun solukluydu. Şimdi ise sevgi bitti deniliyor. Benzin bitti demek gibi bir şey. Bizim şarkılarımız o döneme ayna tutuyordu, bugünün şarkıları da tüketim toplumuna ayna tutuyor. Ama dönem değişti diye ben değişecek değilim. Ben yine derin anlamlar taşıyan sözleri, Türk musikisinin ezgilerini, Türk gibi sıcak, sade Türkçeyi bozmadan söylüyorum. Gençlik de birtakım özlemler içinde gün gelir yine tozlu raflardan çıkarıp bizleri dinler.

RÖPORTAJIN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ..

ZAMAN

M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)