![]() |
#1 |
![]() AVRUPA'DAKİ GURBETÇİLER
GURBET EL ![]() (Kaynak :Milliyet "Almanya'ya ilk göçden foto") ÖZLEM ,VUSLAT,HÜZÜN ![]() -İslami Holdingler -Göç Yasaları -Kültür Yozlaşması -Avrupa'da Eğitim Görme -Yaşanan tüm zorluklar ![]() _______________ Kurallar ; ![]() 1-Anlaşılır ve Akıcı Türkçe ile tartışmaya katılıp ESAS KONUYU AMACINDAN SAPTIRMADAN tartışmaya yorum yazalım. 2-Herkes fikrini belirtmekte özgürdür fakat bu fikirler aşağılayıcı,bölücü,hakaret edici, tavırlarda olursa üye ceza alır. 3- Alana yazılan her mesaj yazanın sorumluluğu altındadır. Hiçbir şekilde tartışma alanı yöneticilerine sorumluluk yüklenemez. 4- Sunucu yazılan yazının konuyla ilgili olmadığını anladığı an silme yetkisine sahiptir. 5-Yazım şekline dikkat edip ,büyük , bir büyük bir küçük şekilde yazı yazmayın .Lütfen !
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() İyi akşamlar arkadaşlar.
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bugün Avrupadaki gurbetçi vatandaşlarımızın sorunlarını ve yaşamlarını ele alıyoruz.
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Benim babam 10 yıl önce Almanyaya gitmişti çalışmak için 1 sene bile kalamadı, sebebi orada tehdit edilmesiydi. Tehdit edenler PKK yandaşlarıydı haraç topluyorlarmış yurtdışındaki vatandaşlardan ve en acı tarafı boyun eğen çokmuş.
Yurt dışında yaşayan bir çok akrabam var ve bu sorun hala devam ediyormuş, acaba oranın yetkili mercileri bunlara gözmü yumuyorki yıllardır bu sorun devam ediyor ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() O sorunu ben burda bizzat yasadim forumda da paylastim. PKK belgeseli izlemistim.
Bence bu sorunun cozumu adina atilmasi gereken adimi hukumetimiz atti.. Olay su bizim terorist dedigimize onlar ayrilikci diyor. Ispanya da var, Italya da da onun icin. Oncelikle bu imaji duzeltmemiz gerektigini dusunuyorum. |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Gurbetteki arkadaşlar anlatın ..
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() EsseLamuAleykum,
Öncelikle konu için teşekkür ederim, emeği geçen arkadaşlara ... Bendenizde yaklaşık 4 yıldır Belçika'da ikamet ediyorum. Açıkca konuşmak gerekirse, sıkıntılarından kafamı çevirip güzelliklerini görme imkanım olmadı. İlk yıllar tahmin edilebileceği gibi dil öğrenme safhaları oldukça can sıkıcı oluyor, insan dil bilmediği için sokağa çıkarken dahi tereddüt ediyor. Helede yanınızda size rehber olacak birileri yok ise ...Sonrasında alışkın olduğunuz bir kültürden, başka bir kültürün içerisinde düşüveriyorsunuz birden. Burada en çok garipsediğim olaylardan bir taneside, erkek ve bayanların öpüşerek selamlaşmaları. 4. senenin içerisine girdik ama ben hala buna alışamadım. Yemek kültürü oldukça farklı, memleketimizde ki gibi canımız çektiğinde gidip yemek yiyebileceğimiz damak tadınımıza uygun lokantaları yok, sadece buradaki Türklerin difriz edilmiş dönerleri var, onunda ne kadar tadını alabiliyorsunuz Allah-u ALem. Vasıta sorunuda oldukça yaşanıyor, genelde burada herkesin şahsına ait araçları buluyor. Aksi taktirde insanların işleride gidebilmeleri için toplu taşıma araçları yok malesef. Bir kaç hat üzerine kurulan otobüsler hariç, onlarda genellikle talebeler için uygulanıyor. İhtiyaçlarınızı gidermeniz için, yine kendinize ait araçlarınız olması gerekiyor, genellikle büyük alışveriş merkezlerinin olduğu bu yerlerde günlük alışveriş yapmak imkansız diyebiliriz. İnsanlar ekmeklerini bile buzluklarda muhafaza ederek kullanıyor ... Eğitim olayına girebiliriz, ama şimdilik bukadar diyelim. VesseLam |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() belçikada kişi başına düşen gelir ne kadar..ya çok zenginler ya da çok tembel
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|