![]() |
#1 |
![]() Muğla'nın Fethiye ilçesinde hayatını kaybeden İngiliz vatandaşının cenazesi, vasiyeti üzerine ilçede toprağa verildi. 80 yaşındaki İngiliz vatandaşının 1 ay önce Müslüman olduğu öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, eşiyle birlikte 7 yıldır Fethiye'de yaşayan ve 1 ay önce Müslüman olan İngiliz vatandaşı Thomas Henry Wright (80), evinde yaşamını yitirdi. Wright için Fethiye'de düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve arkadaşları katıldı. Müslüman olan İngiliz vatandaşının cenaze namazını Yeni Cami müezzini Mithat Gökmen kıldırdı. Thomas Henry Wright'ın cenazesi, törenin ardından, vasiyeti doğrultusunda Çatalarık Mezarlığı'nda toprağa verildi. Eşi Thomas Henry Wright'ın Türkiye ve Fethiye sevdalısı olduğunu belirten Olwyn Wright, ''Eşim Fethiye'yi cennete benzetiyordu. Türk insanını ve İslamiyet'i çok sevdi ve müslüman oldu. Onun vasiyeti üzerine cenazesini Fethiye'de toprağa verdik. O ölümünden önce İngiltere'de ameliyat olmuş ve Fethiye'ye dönmek için can atmıştı. İstediği oldu. Fethiye'de cennette öldü. Ben de ölürsem aynı şekilde Fethiye'de onun yanında toprağa verilmek istiyorum. Mezar yerimi ayırttım'' diye konuştu. Bu arada Thomas Henry Wright'ın İngiliz ordusundan emekli olduğu öğrenildi. AA
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() İslamiyet dini kolaylık dini C.Hak o kadar şefkatli ki belki onun bir ayı bütün ömrüne bedel olmuştur Allah rahmet eylesin...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Allah rahmet eylesin.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() çok hoş bir haber bu.... ne kadar güzel birşey müslüman olarak ölmüş...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Allahın hidayeti nerede ne zaman kaç yaşında vereceği belli olmaz hiç ibadet etmeden cennete giren sahabinin şehid olduğu gibi buda müslüman olmuş Allah rahmet etsin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|