AK Gençliğin Buluşma Noktası
Yeni Şafak , Akit ve Milat "Yeni Şafak" ve "Vakit" Gazetesi köşe yazıları / Vakit'ten Hafızalardan Silinmeyen Habercilik Başarıları..

Stil
Seçenekler

Alt 10-17-2011, 19:18   #1
Kullanıcı Adı
ALmi´
Thumbs up ‘AK Parti, örtü yasağını niye kaldırmadı?’ diyenlere!. || Ali Karahasanoğlu
Danıştay üyeliğinden emekli Reşat Şamiloğlu’nun cenazesine katılanlar arasında, uzatmalı cumhurbaşkanı Necdet Sezer’i görünce, “Ah ah, neydi o günler” dedim kendi kendime..

Dedim ama.. Bir yandan da, “Ne o, geçti mi o günler ki?” diye, kendi kendime sordum..

Gerçekten de; bu ülkede yasakçılığa, dindar insana nefret kusmaya damgasını vuran Necdet Sezer dönemi, sona erdi mi?

“AKParti iktidara geleli, 9 yıl olmuş. Daha hâlâ eski adamların etkinliğinin sürdüğünü söylemeye utanmıyor musunuz?” diye karşı çıkacak olanlar mutlaka vardır..

Ama ben, AK Parti iktidara geleli 9 yıl olmasına rağmen, bugün dahi hâlâ sözü geçenlerin, Necdet Sezer kafalılar olduğunu rahatça söyleyebilirim.

“Tayyip Erdoğan, tek adam olmuş.. Sen nelerden bahsediyorsun” diyecekler çıkabilir..

“Sadece iktidar olmadı, artık gerçekten muktedir de oldu!..” hatırlatması yapacaklar olabilir.

“Generaller bile içeri alınıyor. Artık Tayyip Erdoğan’ın karşısında hiçbir güç kalmadı. Sen neden bahsediyorsun” çıkışı koro halinde seslendirilebilir..

“TBMM’de çoğunluk zaten onlarda idi... HSYK’yı da, Yargıtay’ı da, hatta Danıştay’ı da dönüştürdüler. Artık her yere hakim oldular! Sen uyuyor musun” diyenler çıkabilir..

O zaman ben onlara sorayım, “TBMM’de bayanların pantolon giyme imkanını sağlayacak içtüzük değişikliğine, BDP’lilerin ‘başörtülü girebilme hakkı’nı da eklemelerine, AKParti niye karşı çıktı?”

Öyle ya.. yukarıdaki iddialar doğru ise, AK Parti, “TBMM’de başörtü yasağının olmadığını tescilleyecek” düzenlemenin oylamasının yapılmaması için, pantolon değişikliğini niye geri çekti?..

Başbakan’ın, dün de manşetimize çıkan “Ört de gel, engel mi var” sözleri, başörtü yasağına aslında karşı olduklarını, ancak şu an için bu yasağı kaldırmaya güçlerinin yetmeyeceğinin farkında olduklarını bize göstermiyor muydu?..

Başbakan’ın sık sık kullandığı ifade ile, sırtındaki yumurta küfesinin inmediği, çok net görülmüyor muydu?

“TBMM’de başörtü yasağı” tartışmasında, AK Parti’nin ani refleksi, beni Anayasa Mahkemesi’nin yapısını incelemeye tekrar götürdü..

Üyelere baktım.. Seçildikleri tarihe, seçen kişiye baktım..

Ohoo!

Biz iktidarda 9 yıldır AK Parti var sanıyoruz..

Ama Anayasa Mahkemesi’ndeki 17 üyeden 11’i, dönüştürüldüğü iddia edilen sistemden önceki prosedüre göre atanmış..

Özal’ın atadığı var.Demirel’in atadığı var. Çoğunlukla da Necdet Sezer’in atadıkları var..

Son cumhurbaşkanı döneminde atananların bile birçoğu eski prosedüre göre belirlenip masaya konulan isimlerden..

Şimdi bu tablo karşısında, haydi bakalım, “AK parti her şeyi ele geçirdi” sözünüzü, bir daha söyleyin de göreyim sizi..

“Tayyip Erdoğan, tek adam oldu” iddiasını, bir daha dillendirin de, göreyim sizi..

Artık cenaze namazlarında görebildiğimiz Necdet Sezer, 11 üye ile, aslanlar gibi temsil ediliyor Anayasa Mahkemesi’nde.. (Bunlardan bazıları doğrudan Sezer’in seçtikleri.. Bazıları, Sezer’in seçtiği heyetlerin önerdiği isimlerden, sonraki cumhurbaşkanının seçmek zorunda kaldığı isimler. Birisi de, Sezer’le bir farkı olmayan,Demirel’in seçtiği üye..)

Haydi şimdi, “AKparti, yargıyı ele geçirdi” iddianızı, bir daha söyleyin bakalım..

Nasıl ele geçirmişse?

17 üyeden 11 tanesi, son 9 yıldır iktidarda olan partinin hiçbir şekilde dahil olmadığı bir prosedür ile belirlenmiş ise, yani mahkemedeki çoğunluk, Necdet Sezer’le benzer görüşte olanlarda ise.. AKParti, yargıyı nasıl ele geçirmiş olabilir?

Neyse ki, Aralık 1’de, Sezer’in seçtiği üyelerden Fettah Oto, emekliye ayrılıyor..

11 üye, artık 10’a inecek..

Dikkat edin.. Azınlığa yine inmiyorlar..

Sadece nitelikli çoğunluğu kaybediyorlar..

Ve bu ülkede, “tek adamlık” suçlamaları yapılıyor..

Necdet Sezer’in Çankaya’dan inmesinin üzerinden 4 yılı aşkın süre geçmiş..

Ama iktidardan inenlerin seçtikleri üyeler, Anayasa Mahkemesi’nde hâlâ çoğunluğu oluşturuyorlar..

Sonra da, merak ediyoruz: “AK Parti, başörtü yasağına karşı idi. TBMM’deki düzenleme için, niye destek vermedi acaba?”

Sahi neden acaba?

Hâlâ merak eden var mı?

Sezer’in 11 adamı, o mahkemede otururken, hâlâ “Başörtü yasağı niye kaldırılmadı” diyen var mı?

ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-17-2011, 20:57   #2
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Almi paylaşım için çok teşekkür ederim.
Gerçekten güzel bir yazı ve daha önce bu beyfendinin yazılarına pek rastlamamıştım yada İsmini Şuan için hatırlayamıyorum.
Gerçekten mükemmel bir yazı baştan sona kadar bu forumdaki duruşumu temsil ediyor.
Neden neden diye soranlara verdiğim cevapların bir düzenlenmiş hali gibi.
Birileri hala kendilerini tatmin etmek, biz yaptık oldu demek için sabırsız ve aceleci davranıyor.
Biz ağır ağır emin adımlarla ilerliyoruz.Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.
Kimse acele etmesin.
Bu ülke kapatma davasını da gördü,bu ülke 367 garabetini de yaşadı, özgürlükçü 411 el kaosa kalktı denildi...aslında bunları çok uzak bir zamanda yaşamadık.Hepsi dün gibi aklımda.
%47 ,%50 seçim zaferleri bizleri sarhoş etmesin.
Emin adımlarla ilerlemek zorundayız.
Hala kritik görevlerde yasakçı zihniyetin izleri var.
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)