AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-27-2010, 11:54   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart ‘Allah' dedik atıldık!

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un, “Askerlere, ‘Allah Allah' diye hücum emri veriyoruz” diyerek, Balyoz Darbe Planı'ndaki cami bombalama eylem planı haberlerine sert çıkması, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla ordudan atılan askerlerin tepkisine neden oldu. Vakit'e konuşan YAŞ mağdurları, “Biz Allah dediğimiz için ordudan atıldık. İlker paşa kimi kandırıyor” dediler.

ERTUĞRUL CESUR'UN HABERİ...

“BENZER PLANLARI BİZZAT GÖRDÜM”
YAŞ mağduru emekli Binbaşı Mustafa Hacımustafaoğulları, “Balyoz darbe planının doğru olduğuna yüzde yüz inanıyorum, çünkü benzer planların konuşulduğu toplantılara bizzat katıldım, gördüm” dedi. Silahlı Kuvvetler'de görevdeyken benzer bir toplantıya Eskişehir'de katıldığını kaydeden Hacımustafaoğulları, “1989'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde bir seminerde benzer bir toplantıya şahit oldum. Bu tür toplantılar genellikle gizli istihbarat toplantılarıdır. Burada öyle sapkın görüşler gündeme gelir ki şaşarsınız. Aklı başında bir insan bu toplantılarda yapılan konuşmaları duysa, toplantının askeriyede değil de Bakırköy Ruh Hastalıkları Hastanesi'nde yapıldığını sanır. Bunların gözünde sivil iktidarlar, yok edilmesi gereken işgal gücü, kendileri ise tek vatansever. Atabeyler çetesi, Sauna çetesi gibi tüm çeteler de yaptıklarına çetecilik demez, kendilerini vatansever sayarlar. Ancak yaptıkları PKK'nınkinden farksızdır. Bu zihniyetten her şey beklenir” diye konuştu.

“REFERANSLARI ADD, ÇYDD OLUNCA”
TSK içinde bu tür korkunç planlar yapanların olmasının şaşırtıcı olmaması gerektiğini ifade eden Hacımustafaoğulları, “TSK'ya ADD, ÇYDD gibi derneklerin referans olduğu insanlar alınıyor. Ailede bir başörtülü olması, TSK'ya alınmamak için en büyük neden sayılıyor. Bu yetmiyor, askeri okullarda adeta bir beyin yıkama süreci yaşanıyor. Bu süreçte bizim gibi kalıba sokulamayanlar da YAŞ kararlarıyla temizleniyor. Böyle bir kurumdan bu tür korkunç planlar çıkmasından daha doğal ne olabilir? Bizim ‘Allah' demekten başka ne suçumuz vardı? Sayın Başbuğ samimi ise yapması gereken savunmaya geçmek değil, bu tür illegal oluşumlarla ilgili işlem başlatmasıdır. Yoksa hatim de indirse inandırıcı olmayacaktır” dedi.

AY: “NAMAZ KILIYORUM DİYE ATILDIM”
28 Şubat sürecinde binbaşılık rütbesindeyken YAŞ kararıyla TSK'dan ihraç edilen Yavuz Ay da, kendisinin ihraç gerekçesinin, eşinin başörtülü olması, kendisinin de namaz kılıyor, içki içmiyor olması olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Biz de ordumuzun İlker paşanın dediği gibi olmasını isteriz, ancak gerçekler pek öyle değil. Üstelik bu sadece 28 Şubat'tan beri olan bir durum değil. 1977'de TSK'ya girdiğimden beri gördüğüm durum bu. İnsanlar, bırakın ‘Allah' demeyi, çocuklarına Sümeyye, Şeyma gibi isimler koydular diye sorgulandı, bu yüzden yargıya kapalı YAŞ kararıyla ordudan atıldı. İlker paşayı sözlerinde samimi ise YAŞ kararıyla atılanlardan özür dilemeye ve yapılan hataların telafi edilmesine davet ediyorum.”

VAKİT

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-27-2010, 11:54   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alt 01-27-2010, 12:02   #3
Kullanıcı Adı
rikopasa
Bu adam Ak Parti'den milletvekili aday adayı olan adam değilmi ? Çok komik ...
İyiki atılmış ordudan, orası burası oynayan adamın şanlı ordumuzda ne işi var.
rikopasa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-27-2010, 12:05   #4
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Kendiniz nasılda belli ediyorsunuz ne yani ateist olan adamlar orduda subay olabiliyor hatta ağlama duvarında dua eden adam genel kurmay başkanı olabiliyor ama ak partili, müslüman olunca olamıyor bu nasıl bir mantık...
Alt 01-27-2010, 12:06   #5
Kullanıcı Adı
Müdafaa-iHukuk
rikopaşa haklısın. Türk ordusu gibi bir kurumda böylelerine yer olmadığını anlamaları lazım.
Müdafaa-iHukuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-27-2010, 12:07   #6
Kullanıcı Adı
Müdafaa-iHukuk
Ordu inançlara mesafeli durması gerekir ve bu tip insanları içinde barıondıramaz. Bu gibi oluşumlara göz yuman ordunun ordu vasfı kalmaz.
Alt 01-27-2010, 12:09   #7
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Kalmamış ki zaten belkide olmadığı için ordu bu durumda...
Alt 01-27-2010, 12:16   #8
Kullanıcı Adı
Müdafaa-iHukuk
Fethullah Cemaatinin polis teşkilatına sızdığı herkezce bilinmektedir. Ama bunu orduya yapamayacaksınız.Hala daha sizim irticacı zihniyetinize direnen bvir orduya sahibiz.Ordu içince aslşa irticai faaliyetlere izin verilemez. O atılanlar neden islamcı gazetelere konuşuyorlar da diğer gazetelere konuşmuyorlar? Çünkü adamların ideolojisi çürük de o yüzden. Ordu da bu tip çürüklerin metastaz yapmaması için çürükleri ayıklıyor.
Alt 01-27-2010, 12:21   #9
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Komik adamsın ha nereden çıkardın Fethullah güleni şimdi lafı bile geçmedi...
Siz düz kafa olduğunuz için her Allah diyeni Fethullah gülen zannediyorsunuz...

Ama unutmaki genel kurmay başkanıda Allah dedi geçenlerde hemde Canlı Canlı...
Alt 01-27-2010, 12:28   #10
Kullanıcı Adı
Müdafaa-iHukuk
Ertuğrul belli ki kafatasının içindeki organın idrak ediş şekli sanırım zayıf. Mesajlarımı okuma ve yorumlama şeklinden bu anlaşılıyor. Ben ne dedim? ''Polis teşkilatına Fethullahçı sistem sızdı'' dedim. Amacınızın yine Fethullah cemaatinin irticacı mantığını orduya yerleştirmek.Namaz kılan, dini, yaptığı işe karıştırana ordu göz yumarsa ordunun tarafsızlığı kalır mı? Kalmaz. Hali hazır da Vakitin ne denli çakma ve çarpıtma hatta ve hatta ahlak dışı hakaretvari yazıları malum.Ordunun türbana karşı olan tutumu bilindiği halde bu şekilde olan biri tabikide barınamaz orduda.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)