|
![]() |
#1 |
![]() “Bir Pencere Yeter Bana”
> Medine Aşk üzerine herkes ‘yazı’ yazar da, ‘İlahi Aşk’ tan bahseden de bir o kadar azdır... Şairin dediği gibi; aşk kağıda yazılmıyor! Yeryüzüne sorgulanmamak için gönderilen tek şey; ‘Aşk’ tı. Lakin tek ve hep sorguladıkları şey de; ‘Aşk’ lar olduğunu ‘hiç mi hiç’ fark etmediler... Aşk; sahi neydi? * Hazreti Âdem cennetten kovulup bin yıl sürgün gibi yaşar ve sonunda Yüce Allah tarafından Arafat Dağı’na indirilince ve bir kez daha ‘tövbe’ deyince, bıkıp-usanmadan ‘tövbe’ etmek gerektiğini insan; bir kez daha anlayabiliyor... Bin yıl boyunca tövbelerini geri çeviren Yüce Allah, Arafat’ta Hazreti Adem’e merhamet eder... Ve Yüce Yaradan buyurur;’abdest al’ Abdesti el-ayak yıkamadan ibaret bilenler ancak Arafat’a çıkıp Hazreti Âdem’in tövbesinde kendini bulacak ki, o zaman anlayabilsin... Yaradan; “Abdest al. Ellerini yıka... Ağzını, burnunu, yüzünü ve gözlerini, başını, kulaklarını, boynunu ve ayaklarını yıka... Sonra tövbeni et ki, kabul edeyim...” Aşk; sahi neydi? * Ve Hazreti Âdem’i af eden Yaradan, Hazreti Havva annemizi bin yıl sonunda yanına indirir... İkisinin buluştuğu bu dağın adıdır; Arafat... Yani; bin yıl boyunca süren arayışın bittiği noktadır... Sevgili Peygamber Efendimizin ‘Veda Hutbesi’ni Arafat’ta verdikten seksen iki gün sonra sevgilisi Yüce Allah’a kavuştuğu yerdir... Aşk; sahi neydi? * Dr. Erkan Aydın dostun dediği gibi, Tapduk Emre’nin dergahına eğitim için gelen binlerce öğrenciden hiçbiri Yunus olmadı... Kırk yıl dergaha kuru odun taşıyan, bir eğri odun dahi sokmayan ‘Yunus’ oldu. Ve; hamdım, piştim, yandım ve kül oldum diyen Yunus Emre olabildi... Aşk; sahi neydi? * Mekke’de geçen sekiz günün ardından Medine’deyiz... Ve Sevgili Peygamber Efendimizin huzurundayız... O’na inanmayanlar, hakaret edenler, karikatürünü çizenler, saldıranlar, yaradılışlarını dahi O’na borçlu olduklarını ne zaman farkına varacaktılar! “O’nu yaratmasaydım hiçbir şeyi yaratmazdım” diyen Yüce Allah’ın bu sözü her şeyi anlatmıyor mu? Allah’ın sevgilisi ve Kainatın Efendi’sinin huzurunda dua ederken şairin bir mısrası aklıma düştü; “Bir pencere yeter bana!” Aşk; sahi neydi? KIRK KAPI Mehmet Soysal
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Allah razı olsun...çok güzel bir yazı....(+1)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Allah razı olsun.
Ben yürürüm yana yana Aşk boyadı beni kana Ne deliyem ne divane Gel gör beni aşk neyledi Allah herkese o Yüce aşkın uğruna güzel şeyler yapabilmeyi nasip etsin inşaallah +1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() tesekkurler kardesim ;) +1
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ceylani çok güzel bir paylaşım teşekkürler.
Aşk; sahi neydi? |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Allah sizden razı olsun +1
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Çok güzel yazı , paylaşım için teşekkürler
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() bu güzel paylaşımın için teşekkürler...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() yorum yazan, okuyan, beğenen tüm arkaşlara ben teşekkür ederim Allahda sizlerden razı olsun. ama teşekkürün asıl sahibi yazar bende sizler adına yazarımıza teşekkür ediyorum...
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Mehmet Soysal'ın köşe yazısını bu sabah okudum ve tüm gün bunu düşündüm
aşk sahi neydi ? muhteşem bir yazı gerçekten Mehmet Soysal'ın kalemine sağlık.... paylaştığın için sağol ;) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|