AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-13-2012, 12:17   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Thumbs down “Gelecek yılki projelerimiz hayretler içinde bırakacak”


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2013 yılında Ankara’da çok önemli projelere imza atacaklarını bildirdi ama projeleri mahkemelerle engelleneceği düşüncesiyle açıklamadı.

"Her işimize takoz, engel, fren oldular"

Başkan Gökçek, Başkent’te 500 adet körüklü otobüs alındığını, metroların devreye gireceğini, Sincan-Kayaş arasındaki eski banliyönün, yeryüzünden giden hafif raylı sistem olarak 2014’te devreye gireceğini ve hepsinin trafiği rahatlatacağını da sözlerine ekledi.
Ankara daha ileride olurdu
CHP’li belediyelerin ve bazı ideolojik odaların açtığı davalar olmasa bugün Ankara 2-3 kat ileride olurdu” diyen Başkan Gökçek, “Her işimize engel oldular, fren oldular. Ben yanlış yapıyorsam, vatandaş beni 4 sefer niye seçsin. Demek ki çalışıyorum” dedi.
“Yargıyı ele geçirdiler” iddialarına ilişkin olarak da Başkan Melih Gökçek, “Yargı dün kendi ellerindeymiş de biz mi ele geçirmişiz. Böyle bir saçmalık olur mu? Yargıya güveneceksin, dün 100 davanın 98’ini kaybeden bir belediye başkanıydım ve hepsini uyguluyorduk. Bugün de aynı şeyleri yapıyoruz” cevabını verdi.
Suç oranı en az Ankara’da
Başkent Ankara’nın sosyal ve kültürel çalışmaları sayesinde TBMM’de yapılan bir araştırmayla Türkiye’nin büyükşehirler arasında en az suç oranına sahip ili seçildiğini de kaydeden Başkan Gökçek, “Kişi başına düşen suç oranı açısından Türkiye sıralamasında en altta Ankara var. Ankara Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar minimum 500 bin kişinin iş sahibi olmasına vesile oldu. Ankara’da iddia ediyorum işsiz yok. İş beğenmeyen çok. Üstüne basa basa söylüyorum. Asgari ücretle veya 1500 liraya çalışmam diyorlar. O zaman işsiz sayılmaz. Dokümanlarıyla geleyim ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işsizliği nasıl çözdü göstereyim. Ayrı bir programda anlatayım” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’te çeşitli konulardaki çalışmaları anlattı, Ankaralıların merak ettiklerini açıkladı, ortaya atılan iddiaları cevapladı ve önümüzdeki yıla ilişkin projelerinden bahsetti. Başkent Ankara’nın dört bir tarafında süren çalışmalara ve önümüzdeki yıl yapılacak çalışmalarla ilgili Gökçek, “2013’te yollarla ilgili neler göreceksiniz, neler? Neler yapacağımı söylemeyeceğim, çünkü hemen mahkemelere koşuyorlar, nasıl karalarız ona bakıyorlar. Yapılınca önlerine çıkıyor. Mesela, AOÇ içerisinde Sabancı Bulvarı ile İstanbul Yolu’na paralel yeni bir bulvar açtık. Üzerinde de 6 alt üst geçit var. Önümüzdeki sene çok büyük projeler var, arka arkaya hizmete girecek ve hayretler içinde bırakacak” dedi. Başkan Melih Gökçek, Başkent ulaşımı konusunda şunları söyledi:

Tünel yollara ihtiyaç var
“Ankara’da, ulaşımda sorun yaşanmaya başlandı. Bunun nedeni de ben ilk belediye başkanı olduğumda olan 350 bin araç sayısının 1 milyon 422 bine çıkması. Yani araç sayısı 4 kat arttı. Bu da dört şeritli 125 kilometre yol yapmanız anlamına geliyor her sene. Yaklaşık olarak bu rakamı yakaladık ama Ankara’nın gelişen bölgelerinde yaptık bunu. Kızılay ve Ulus bir tane olduğu için merkezde isteseniz de istemeseniz de trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Bunu çözmek için de değişik gayretlerimiz var. Başkent’te tünel yollara ihtiyaç var. Keçiören’den Ahlatlıbel’e giden 18,5 kilometrelik bir tünel yol üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca teleferiğe de başladık. Zannediyorum 10 gün içerisinde ilk telefereğimizin ihalesini bitirmiş olacağız. O da Şentepe’yi direkt metroya bağlayacak olan teleferik. Onu hemen Karapürçek teleferiği takip edecek. Bunlar da ek olarak trafiğe nefes aldıracak.”
Gökçek, “Mart’ta veya Nisan’da Batıkent’te de paralel bir yol açıp, Anadolu Bulvarı’na bağlayacağız. Bir de ODTÜ müsaade ederse, içerisinden, yukarıdan Çayyolu’nu bağlayacağız. Bir de Çayyolu’nun üst tarafında İncek’e giden yol var” dedi.

Star

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım