AK Gençliğin Buluşma Noktası
Akaid ve Fıkıh İman ve iman esasları, mükellefiyet ve hükümler.

Stil
Seçenekler

Alt 11-29-2008, 03:31   #1
Kullanıcı Adı
MelekTube
Standart “kalbim temiz” diyorlar
Bazı kimseler kalp temizliğini sadece insanlar hakkında bir kötülük düşünmemek yahut yardımsever olmak gibi çok basit manada anlıyorlar... Bununla da kalmayıp insanlara iyi davranmakla , Allah’a ibadet mükellefiyetinden kurtulduklarını zannediyorlar. Bu şeytanın bir desisesi , nefsin bir oyunudur... Bu oyuna gelenleri aldatan sebeplerden biri , “hata emsal olmaz” prensibine göz kapamalarıdır... Bunlar, namaz kılan ibadet eden bir mü’minin günlük hayatında İslam’ın ruhuna ters düşen ve diğer insanlara zarar veren birtakım noktalar tespit ediyorlar. Bunları öne sürüyor ve “ bu adam namaz kılıyor ama , şu hataları da işliyor. Ben ise onun düştüğü hatalara düşmüyorum “ diyerek kendi ibadetsizliklerine , onun kusurlarında bir özür kapısı bulmaya çalışıyorlar. Bu tip yanlış değerlendirmeler sadece namaz kılmayanlara mahsus değil... namaz kılan bir mü’min de İslam’ın diğer emirlerini kendisinden daha iyi yerine getiren bir kardeşi hakkında benzer şeyler söyleyebiliyor.

Hidayet rehberimiz , Peygamber Efendimiz’ den (Aleyna Ve Aleyküm Selam.m) bir hadisi şerif:

“ Bir günah işlediği zaman kalpte bir kara leke hasıl olur. Eğer sahibi pişman olur tövbe istiğfar ederse kalp yine parlar...”

Bu hadisi şeriften temiz ve selim kalbin , ancak günahlardan salim olan ve isyanlarla kararmamış bir kalp olabileceğini öğreniyoruz.

Babasının sözünü tutmayan bir çocuğa , hemen “ terbiyesiz, ahlaksız” damgasını vuran insanoğlu, emredilmesine rağmen ibadet etmemenin Allah’a isyan olduğunu niçin göz ardı eder ki!

Farzlar tevil kaldırmaz. Onlarda yanlış yorum yapmaya ve hakikati saptırmaya kimsenin hakkı yoktur. Zira, ortada tevili gerektirecek kapalı bir nokta söz konusu değil. Allah emretmiş , Resulullah (asm) da bu emrin nasıl yerine getirileceğini bir ömür boyu mü’minlere öğretmiş , talim etmiş... asrı saadeti takip eden bütün asırlarda bu emirler aynen tatbik edilmiş. Bu devirlerde alimleri ve mü’minlerin Hakk yakınlığında daha ileri gitmeleri için , farzların yanı sıra nafile ibadetlere de büyük önem vermişlerdir. Her taraf camilerle , mescitlerle , medreselerle,tekkelerle dolup taşmış... derken ahir zamana gelinmiş... Dünyaya dalma, dinden uzaklaşma , sefahatte boğulma , menfaat peşinde koşma devri gelip çatmış... ibadet terk edilmiş , ilim bir yana atılmış irfandan uzaklaşılmış, kalplerde takva hissi azaldıkça azalmış... bu zehirli iklimde , bu bozuk atmosferde, nasıl olmuşsa olmuş , yeni bir grup çıkmış ortaya : Kalbi temizler ekolü... bunlar bütün peygamberlere (Aleyna Ve Aleyküm Selam) , bütün ashaba , bütün evliyaya ve nihayet on dört asrın bütün mü’minlerine muhalif bir caddede yürümeye başlamışlar... bu ekolün mensupları , kendi haklarında , tövbe kapısını âdeta kapamışlar . Zira isyanlarını göremez hale gelmişler... daha kötüsü , onları müdafaa etmeye başlamışlar. Kendilerini Allah’ a ibadet etmeye çağıran mü’min kardeşlerine verdikleri cevap , her defasında “ sen benim kalbime bak” olmuştur.

Ben senin kalbine nasıl bakayım?

MelekTube isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-29-2008, 11:28   #2
Kullanıcı Adı
AY IŞIĞI
Kendilerini Allah’ a ibadet etmeye çağıran mü’min kardeşlerine verdikleri cevap , her defasında “ sen benim kalbime bak” olmuştur.

Ben senin kalbine nasıl bakayım?

Çok yerinde bir tespit olmuş paylaşım için teşekkürler...
AY IŞIĞI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)