AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-31-2012, 05:57   #11
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Standart
Alıntı:
_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bizim empatiden ziyade özeleştiriye ihtiyacımız var...
sizinkinede ben kontrolsüz tahammül diye tanımlayabilirim...
osmanlıdan ziyade bu istek yahut ihtiyacın zuhur etme sebebi yakın tarih..
bu itibarla Osmanlıyı düşünerek ceddimizi övüp bu toprakların kudsiyetini vurgulamak yerine,
yakın tarihte kürt halkına karşı yenilen haltları konuşup ve o yakın tarih suçlularını yerin dibine sokarak olaya bakmak lazım gelir diye düşünüyorum...
Hmm şu mesnetsiz tarih şuuru. Bitmedi gitti şu tarihi yeniden yazma azmi,
Bu mümkün mü ? Elbette uzun bir süre daha mümkün değil, aynı zamanda yakın tarih bir çok kitleye yapılan haksızlıklarlar doludur. Bu da bir dayanak olarak gösterilemez..
Garibüzzaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-31-2012, 06:08   #12
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Standart
Alıntı:
Garibüzzaman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hmm şu mesnetsiz tarih şuuru. Bitmedi gitti şu tarihi yeniden yazma azmi,
Bu mümkün mü ? Elbette uzun bir süre daha mümkün değil, aynı zamanda yakın tarih bir çok kitleye yapılan haksızlıklarlar doludur. Bu da bir dayanak olarak gösterilemez..
her bakan göremiyor o dayanağı...
canı yanması lazım insanın,
yada hüzün vicdan mekanızmasını çalıştıracak irade olması lazım ...
enaniyet ancak yalanlatır görmezden geldirir...
siz o haksızlıkları görmezden geliyorsanız, elbette karşı tarafta Osmanlı zamnındaki huzuru görmezden gelir...
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-31-2012, 07:14   #13
Kullanıcı Adı
onurcan
Standart Gordon: Suriye'de Kürt otonomisine izin vermeyiz


EMRAH ÜLKER - 31.07.2012 ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon, Suriye'nin kuzeyinde otonom bir yapıya karşı olduklarını belirterek, "Suriye parçalanmamalı." dedi. Ülkenin geleceğinde bir Kürt özerk bölgesi görmediklerinin altını çizen Gordon, net konuştu: "Hem Suriye'deki Kürt gruplara hem de Türkiye'deki muhataplarımıza açık bir şekilde bir otonom ya da ayrılıkçı yapıyı desteklemediğimizi söyledik. Böyle bir girişim Suriye'yi kaygan bir zemine götürür."
Temaslarda bulunmak üzere İstanbul'a gelen ABD'nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Philip Gordon, Washington'un Suriye konusunda Ankara ile benzer bir tutum ve tavır içinde olduğunu vurguladı. Bir grup gazeteciye konuşan Gordon, iki ülkenin Suriye konusunda yakın işbirliği halinde çalıştığını söyledi. Esed yönetimi altında ülkede istikrarın sağlanmasının mümkün olmadığının net bir şekilde görüldüğünü kaydeden Gordon, "Rejiminin gitmesi lazım. Bunun için de baskıyı artırmamız lazım. Esed gidince istikrarlı ve demokratik bir Suriye sağlamak için Türk devleti ile de yakında işbirliği içindeyiz." dedi.

Suriye-Libya benzetmelerini doğru bulmadığını kaydeden Gordon, ABD'nin harekete geçmediği iddialarını da reddetti. Ciddi diplomatik çaba gösterdiklerini belirten Gordon, "Her konu farklı ele alınmalı. Kaddafi insanları öldürmek üzere harekete geçtiğinde, uluslararası camia NATO aracılığı ile ortak bir harekata girişti. Ancak Libya'da yapılan askeri müdahale, her anlaşmazlıkta askeri güç kullanılacağı anlamına gelmez." dedi. Gordon, Suriye'de politik bir geçiş süresinin esas alınması gerektiğini belirtti. 30 Haziran'da Cenevre'de Kofi Annan tarafından getirilen süreci desteklediklerini kaydeden Gordon, geçiş hükümetinde rejimden ve muhalefetten üzerinde ortak anlaşılacak isimlerin yer alması gerektiğine işaret etti. Annan planının da hâlâ masada olduğunu söyleyen Gordon, "Bu plan uygulanamadığı ve ateşkes sağlanamadığı için elbette rahatsızız. Ancak plan hâlâ masada ve tarafların bu kararlara uymasını bekliyoruz." diye konuştu.

SURİYE'DE BÖLÜNMEYE KARŞIYIZ

Şam'da muhaliflerin Milli Güvenlik Kurulu toplantısına düzenledikleri suikast ile savunma bakanı ve önde gelen güvenlik görevlilerinin öldürülmesinden sonra rejim ordu birliklerini, ülkenin kuzeyindeki şehirlerden çekmişti. Ağırlıklı olarak Kürt nüfusun yaşadığı şehirlerde terörist PKK'ya yakınlığı ile bilinen grupların yönetime el koyduğu haberleri gelmişti. Başbakan Tayyip Erdoğan gelişmeler üzerine Türkiye'nin söz konusu oluşumlara izin vermeyeceğini net bir şekilde dile getirmişti. Bu konunun hatırlatılması üzere Gordon, Suriye içinde bölünmeye karşı olduklarını ifade etti. Suriyeli Kürtler dahil her gruba muhalefet içinde yer verilmesi gerektiğini vurgulayan Gordon, "Bununla birlikte Suriye'nin kuzeyinde otonom bir yapıya karşıyız. Hem Suriye'deki Kürt gruplarla hem de Türkiye'deki muhataplarımıza açık ve net bir şekilde bir otonom ya da ayrılıkçı yapıyı desteklemediğimizi söyledik. Böyle bir girişim Suriye'yi kaygan bir zemine götürür." dedi. Gordon, terörizmle mücadele ve PKK konusunda Türkiye ile aynı yerde durduklarını söyledi. Gordon, terörist örgüt ile mücadeleye ABD'nin kuvvetli desteğini tekrarladı. Geçtiğimiz ay Suriye tarafından düşürülen ancak nasıl vurulduğuna dair detayların belli olmadığı Türk jeti hakkındaki bir soru üzerine Gordon, "Bu durumda olup bitenin ne olduğu konusunda yüzde 100 bilgi elde etmek zor. Ancak emin olduğumuz bir şey varsa o da, Suriye'nin Türk uçağını herhangi bir uyarı yapmadan düşürdüğü. Bu durum, Suriye rejiminin insan haklarına karşı tutumunun bir başka örneği." dedi. Gordon, bu konuda Washington'un NATO müttefiki Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını yineledi.

İran'ın nükleer silah çalışmaları konusunda diplomasi çağrısını tekrarlayan Gordon, "Bu konu diplomatik yollarla çözülmeli." dedi. Tahran'ın uluslararası camiaya taahhütlerini yerine getirene kadar üzerindeki diplomatik ve mali ambargonun sürmesi gerektiğinin altını çizen Amerikalı diplomat, "Sonuçta konunun diplomasi ile çözüme kavuşması gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu. Türkiye'nin nükleer konusunda çözüm için sarf ettiği çabaların takdire şayan olduğunu ifade eden Gordon, önceki gün İsrail'de yayınlanan gazetelerde çıkan "ABD'nin İran'a yapacağı saldırı hakkında İsrailli yetkilileri bilgilendirdiğine dair haberler" hakkında ise yorum yapmadı.

Türkiye'nin Heybeliada'daki Ruhban Okulu'nun açılması yönündeki çalışmaları desteklediklerini ifade eden Gordon, "Bu konudaki tavrımız uzun zamandan beri belli. Biz Heybeliada'daki okulun açılmasını savunuyoruz. Ben de uzun zamandan beri şahsen bu konuyu yakından izliyorum. Halen Türkiye'de okulun açılması konusunda önemli tartışmalar var. Heybeliada'nın yeniden açılmasını destekliyoruz." diye konuştu. Ruhban Okulu'nu ziyaret eden Gordon, dün akşam Üsküdar Meydanı'ndaki İftar Çadırı'na konuk oldu.
onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-31-2012, 08:05   #14
Kullanıcı Adı
Hür Beyan
Standart
Elbette suriye'de kürdistan kurulması rahatsızlık vermez amma velakin suriye kürdistanını pkk Türkiye'ye karşı üs olarak kullanırsa Türkiye'nin o bölgeye müdahale etme hakkı vardır.
Ben bu yüzyıl içinde dörde bölünmüş kürdistan coğrafyasının birleşerek mezopotamyada bağımsız bir kürt devleti kurulacağına inanıyorum.
Biz bu coğrafyanın halklarıyla sorun yaşamayız biz bu coğrafyanın halklarının başındaki zalimlerle sorun yaşarız. Bizim kürdistan halkıyla sorun yaşamamız sözkonusu dahi olamaz fakat bu devletin başına emperyalistlerin kuklası zalim bir yönetici atanırsa işte sorun o zaman başlar.
Çünkü bu coğrafya artık zulmü baskıyı diktatörlüğü artık kaldırmıyor.
Hür Beyan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-31-2012, 13:26   #15
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart
Türk halkı müdahale konusunda kararsızdı ama ama PYD ve PKK hakimiyetinin haberleri her geçen gün müdahaleyi olumlu yönde etkilemektedir.Birileri Kürt Boru Hattı gibi bir saçmalığı ortaya attı ve hem Rusya hemde ABD tarafından destekleneceğini söyledi.Öyle boru hatları kolay döşenmiyor ve ABD bu konuda bizimle kesinlikle hem fikir.Özerk bir Kürt devletine kesinlikle müsaade etmeyiz.Suriye'nin toprak bütünlüğü bizim için çok önemlidir.
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-31-2012, 16:06   #16
Kullanıcı Adı
zülcenaheyn
Standart
Alıntı:
_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
türklerde ne kadar ulusalcılık varsa, kürtlerdede bunun olabilitesi mevcut...
bu itibarla yaşadığı ülkenin etnik kökenininden doğan bir isme dahi tahammül edemeyebilir bu insanlar... ve buda doğal...
çünkü dışlanmaya dair maruz kaldıkları birkaç hamle hemen gurur mekanızmasını çalıştırabilir...
bizki avrupa ülkelerinin herhangi birinde bir türk öldüğü zaman bunu günlerce haber yapan insanlarız, nasıl olur bu dışlanma diyerek...
bu elbette kendi ülkemizdeki kürt kökenli kardeşlerimize olan tutumla bir tutma olarak algılanmasın,
gururun şiddetini vurgulamak adına bu örneği verdim.
malesefki kürt vatandaşta bu bir malzeme olarak kullanılsada, samimiyetle bunlardan rahatsızlık duyarak kendi kökeninin ismini taşıyan bir ülkede yaşamak isteyenler var... saygı duymak gerekir..
Rahmetli Özal'ın bu ülkenin ismini Anadolu Cumhuriyeti koymak gibi güzel bir hayali vardı. Ulusalcılık insancıllığı yürütemez. Dünya insanı olmak başka, bir soyun insanı olmak başka. Ülkenin adını Türk koyup ondan sonra da tüm soyları kendi içinde barındırmak zordur, çelişkilidir. Ama bulunulan toprakların ismini almak ve bir ırkı yüceltmemek bu insancıllığı mümkün kılar. Nitekim bunu en iyi başarak Amerika'dır ve ülkenin ismi de ırk ismi değil, kıta ismidir. Osmanlı döneminde ırk ismi yoktu, bir ailenin, hadenanın ismi vardı ve bu bir bakıma, soy açısından rahatsızlık yaratmıyordu çünkü aynı zamanda her Türk Osmanoğulları ailesinden değildi, gurur yapmaya gerek yoktu. Ülkenin ismini Türk koyunca işler karıştı. Ülkenin ismini Türk koyunca, mecburi rahatsızlık olmasın diye Rumları da sürersin, Ermenileri de ama Kürtleri sürmediler ve şimdi bu rejimin, sistemin ne kadar bozuk olduğunu en iyi haykıran ses Kürtler oldu. Kürdistan karşıtı değilim, isteniyorsa, mümkün ise kurulsun fakat benim Kürdistan'a gerek yok diyişim ulusalcı bir Türkiye'ye gerek yok diyişimle aynıdır.

Konu zülcenaheyn tarafından (07-31-2012 Saat 16:13 ) değiştirilmiştir..
zülcenaheyn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-31-2012, 17:19   #17
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Standart
Suriyede bir Kürdistan kurulmasi Türkiye acisindan kabul edilmemesi gerekir.Türkiye buna müsade ederse büyük bir hata etmis olur.Hem siyasi,hem tarihi,hem stratejik,hemde iktisati bir kata olur bu.Türkiyenin güney sinirlari boyunca,cizilmek istenilen ,- sii hatti,- kürt hatti var.Iran sinirindan baslayan bu hatlar,suriyede olusacak bir kürt devletiyle akdeniz'e kadar uzanacak.Kürt devletinin kurulmasi sii hattini pasif kilar lakin kürt hatti Türkiyenin adeta yasamak icin gerekli olan oksijenini eline alir.Söyleki,Türkiye birkac yildir Rusya ve iran enerji koridoruna alternatif olarak Arap yarimadasiyla enerji ve dogalgaz alimi icin anlasmistir. BU anlasmalar Türkiyeyi rusya ve irana karsi enerji politikasinda daha bagimsiz duruma getirecektir.Fakat,Türkiyenin güney sinirlarina kurulacak bir kürt hatti,bu bagimsizligimizi tehlikeye sokacaktir.Bu durum hem hem iktisati ve hemde ekonomik olarak Türkiyenin aleyhinedir.Suriyede kurulmasi ihtimal kürt devletinin bölgesine bir bakalim.Burdaki etnik ve dini yapi hakkinda bilginiz varmi acaba?Bu bölgede kürtler oldugu kadar arab ve türkmenlerde yasiyor.Ayrica müslümanlarin yani sira dürziler ve marunilerde yasiyor.Kürtlerin agirlik oldugu bir- iki sehirden yola cikarak koskoca bir suriyenin kuzeyini kürtlere vererek göz yummak ahmakliktir ve oynanan bir siyasi tiyatrodur. O bölgede Kürtün hakki oldugu kadar en az Arabin ve Türkmenin hakkida var.Irak örneginde oldugu gibi,saddam devrildiginde pesmergenin öncelikli iki vazifesi vardi....biri, musul ve kerkük valilik binasini yagma etmek ve ordaki TÜRK unsuruna delalet eden tüm evraklari yakip yok etmek...digeri, buna müteakip olarak basta musul ve kerkük olmak üzere o bölgeye daglardan getirtilen kürtleri yerlestirip nufus oranlarini degistirmek...cünkü oi an'a kadar kerkükte örnegin türkmen ve arab nufus kürtlerin cok üstündeydi.Simdi buna benzer bir dalavereye suriyede dikkat etmek gerekir.Netice olarak,Misaki milliden dogan bir gayriresmi hakkimiz geregi,suriyede bir kürt devleti olusumu kabul edilmemeli....Ayrica,bu devletin kurulmasi halinde türkiyenin basinin bugünkünden daha cok agriyacagi hesabinida alirsak isin icine, bunlara ilave olarak siyasi anlamdada müsaade edilmemesi gerektigi sonucuna variriz.Türkiye irakta Türkmen cephesini desteklememekle COk büyük bir hata yapmisti.Bugün suriyede bu hataya düsmemesi icin CENABI ALLAH'a dua ediyorum.
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-31-2012, 18:19   #18
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Standart
Alıntı:
_Ednâ_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
her bakan göremiyor o dayanağı...
canı yanması lazım insanın,
yada hüzün vicdan mekanızmasını çalıştıracak irade olması lazım ...
enaniyet ancak yalanlatır görmezden geldirir...
siz o haksızlıkları görmezden geliyorsanız, elbette karşı tarafta Osmanlı zamnındaki huzuru görmezden gelir...
Yani dayanak sadece haksızlığa mı uğramaları ?
Biz özerk bir devlet kurucağız ?
Sebep ?
Çok haksızlığa uğradık ?

Özerk bir devletin temelleri duygusal olarak atılabilir mi ? Ve bu nokta sahih bir nokta olur mu ? Biraz daha mantıklı olmak lazım ..

Yakın tarihte yapılan yanlışlar, nereye gideceği belli olmayan bir ideoloji ile bağdaşmamalı.. Bu çok büyük hatalara sebep olur...Bu duygular ile bu ideoloji savunan kitle bana hiç mi hiç mantıklı gelmiyor.

Konu Garibüzzaman tarafından (07-31-2012 Saat 18:45 ) değiştirilmiştir..
Garibüzzaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-31-2012, 21:31   #19
Kullanıcı Adı
dahhak
Standart
Suriye'de oluşacak olan bir kürt devleti Türkiye'yi yakından ilgilendirir. onun için bölgesel güç olma yolunda ilerlerken bu ve bunu gibi oluşumlara müdahale hele birde pkk varlığı olursa haklılık kazanır. Türkiye tarafında böyle bir heves hayali kürtlerin yok olması yolunda adımlara vesile olabilir gelecek açısından...
dahhak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-31-2012, 22:21   #20
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Standart
Alıntı:
Garibüzzaman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yani dayanak sadece haksızlığa mı uğramaları ?
Biz özerk bir devlet kurucağız ?
Sebep ?
Çok haksızlığa uğradık ?

Özerk bir devletin temelleri duygusal olarak atılabilir mi ? Ve bu nokta sahih bir nokta olur mu ? Biraz daha mantıklı olmak lazım ..

Yakın tarihte yapılan yanlışlar, nereye gideceği belli olmayan bir ideoloji ile bağdaşmamalı.. Bu çok büyük hatalara sebep olur...Bu duygular ile bu ideoloji savunan kitle bana hiç mi hiç mantıklı gelmiyor.
Kürtlere zaten haksızlığın daniskası yapılmış ancak Haksızlıkla ve duygusallıkla allakalı bir durum yok. O topraklar zaten Kürtlere aittir. Türkiye'deki parça da dahil kimse Kürtlere Toprak moprak bahşedemez. Bu dört parçanın ismine ve birleşimine Kürdistan denir. Yada Türkçesiyle Kürdistan Coğrafyası denir. Tıpkı Gürcistan, Türkmenistan, falan ülkeler gibi. Şu an için devletlerden sadece bölgelerin özerkleştirilmesi talep ediliyor.

Konu Asi_isyankar tarafından (07-31-2012 Saat 22:26 ) değiştirilmiştir..
Asi_isyankar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 7 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 7 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi