|
![]() |
#1 |
![]() Tam da “şort”un zaferini ilan edeceklerdi ki Rotahaber bozdu bu oyunu. Şort olayının yaşandığı otobüsün şoförünü ve yolcularından bir kaçını buldu ve iddia edilenin aksine şortlu kızın muhatabını darp ettiğini ortaya çıkardı. Hemen belirteyim şort dahil herkesin kılık kıyafetinde özgür olması gerektiğini düşünüyorum. Ama bu türden haberler çıktığında hep temkinli yaklaşırım ama bu defa kızı izleyince çok masum yüzüyle masum geldi söyledikleri. Kendi kendime “magandanın şiddeti” dedim. Sonra Fadime Şahin’in yüzü de çok masumdu deyip kendimi uyardım. Sonrası çıktı zaten ortaya. Tabii bazı medyanın canhıraş bir şekilde bu olayın üzerine gitmesi “bakın mahalle baskısı sardı her yanımızı” demesi ve "Şort" tan bir Cumhuriyet mitingi devşirmeye çalışma çabalarını görünce de medyanın gündem oluşturma kabiliyetinden zerre kadar bir şey kaybetmediğini gördüm. Bu sefer tek fark vardı. Millet bu yalancı dolmayı yemedi. Bu hafta iki tane başörtülü kıza bir sunucu tarafından trafikte hakaret edilmiş ve sunucu, kızların üzerine yürümüştü. Bu olayın tek gerekçesi de tahmin edeceğiniz gibi kızların başörtülü olmalarıydı sadece. Kimse seslerini duymadı. Oysa bu da bir haberdi. Bu olay bana iletildiğinde kızlarla konuştum. Başlarına geleni aynen şöyle özetlediler. “Sabah kardeşimle birlikte aracımla ilerlerken yanlış bir yerden U dönüşü yaptık ve polis tarafından durdurulduk. Suçlu olduğumuzu söyledik cezamın yazılmasını isteyerek özür diledik. Polis normalde kadın sürücülerin bu tür hatalar yapmayacağına dair şaşkınlığını dile getirirken bize uyarılarda bulunuyordu ve tam da o sırada bu insani konuşmayı anlamayan ünlü bir sunucu devlet sanatçısı olduğunu bas bas bağırak söyleyerek yanımıza geldi ve polise ’sen ceza yazmazsan ben yazarım’’ diyerek sert bir şekilde çıkıştı. Bize “başınızdaki örtüden de mi utanmıyorsunuz böyle yapıyorsunuz” ve daha bir sürü hakaret ederek üstümüze yürüdü. Sesini daha fazla yükselterek insanları etrafına topladı ve “sanki polis ceza yazmayacaktı ya da eğer o beyefendi (!) gelmeseydi biz polisten kaçacaktık havası” oluşturdu. Peki bu mahalle baskısı değil de ne idi!?“ Kısaca kızlar laikçi bir işgüzarlıkla karşılaşmışlardı. Çünkü özellikle başörtülü kızlarla konuştuğunuz zaman yıllardır bu türden işgüzarlıklara birçok örnek verebilirler. Bu medya yıllarca hem mahalle baskısı yaptı hem de "Bize mahalle baskısı var" dedi. Yıllar önce başörtülü bir arkadaşımla caz konserine gitmiştik. Konseri değil resmen arkadaşımı seyrettiler ve açıkça “sen ne anlarsın cazdan?” diyerek hem de. Yaptıkları bu mahalle baskısı örneği gibi olayların hiçbirisi zerre kadar habere değer görülmedi. Binlerce başörtülü sadece örtülerinden dolayı yurtdışında okumak zorunda kaldı. Hiç haber değeri yoktu. Pardon vardı. “Bunlara bursu kim veriyor?” diye! Çünkü mağdur dindar olunca onlar için zerre kadar haber değeri taşımıyordu. Evet şimdiye kadar sadece bir başörtülü aylarca mağdur olarak haberlerde arzı endam etti, o da Fadime Şahin. Fakat, Fadime Şahin olayında da bu denli “kurgusallık” olmasaydı medya onu da görmezdi. Yeni Türkiye’de bu tür eften püften içi boş kurgu haberlere milletin karnı tok. Hala bu tip sanal haberlerden, şorttan-şalvardan bir “28 Şubat” çıkarmaya çalışanlar iyi bilsin ki o devir geçti artık. Yeni Türkiye’nin ve dünyanın bu değişim ruhuna ayak uyduramayanlar korkarım ki yakın zamanda millet tarafından “yeni meczuplarımız” olarak ilan edilecek… Meryem GAYBERİ / Rotahaber
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() cumhuriyet mitingi olmasada bi anıtkabir gezisi bekliyorum...
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Anıtkabir kutsal zaten düzenli olarak ziyaret edilmeli
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Onlar her halttan çıkarırlar cumhuriyet mitingi, mahallelerine baz istasyonu kuruluyor diye ataya görevlileri ataya şikayet eden bir zihniyetten ne beklenir.
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Pendiğe de gelisnler..Pendiğe niye gelmiyorlar?!..:p :D:D
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |